Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Остъкляване на тераса
Свий
X
-
От: Остъкляване на тераса
Това е най–скъпият възможен вариант.Плюс покрива.Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнениеТакова нещо ли търсиш?
[ATTACH=CONFIG]958647[/ATTACH]........................
Иван Маринов
CRF 250 X
Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!
Коментар
-
Огледайте тръбите добре. Според мен не са украшение, а са отводнителни. Не е приемливо да красят последните етажи, а да загрозяват по долните и да пречат на прозорците им, без да имат някаква функция.Последно редактирано от VULKAN; 03-06-18, 00:32.Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
Стефан Арзатов
Коментар
-
Тръбите, че са сложени за украшение - за украшение са. Друг въпрос колко точно красят.Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнениеОгледайте тръбите добре. Според мен не са украшение, а са отводнителни. ...
За рязането не съм особено сигурен дали не може да влезеш в леко приключение, ако ги отрежеш. Защото сигурно ги има по проекта на сградата и, ако някой от съседите пусне сигналче, може да те дърпат.Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеТръбите са украшение и нямат никаква функция. Може да се махнат - отрежат.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
В кооперацията живеят проектантите и строителите на сградата. Мястото (теренът) е мое и се ползвам с някои привилегии. Махането на тръбите е възможно в частта тераса, но едва ли ще е необходимо.
По-добре да обсъдим вариант тента. Остъкляването ще мине безнаказано - всичко надолу е остъклено, пък и това не е фасада. Същото не е гарантирано при тента. Освен това продължавам да мисля, че при тента ще навява и няма да изпълним единствената причина за строежа. Оценявам, тента ще е по-евтино, но как да се направи, та да няма вода по тересата?Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Сега видях снимките.
Та...може да помислиш за друг вид шукария-отгоре навес от поликарбонат, отстрани ветроупорни завеси от прозрАЧНО пвц фолио...примерно 1мм (1000 микрона).
Старая се да мисля за варианти, различни от остъкляване, защото то почти винаги или изначално си е зловеща цигания, или с годините неизменно се превръща в такава.Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.
Коментар
-
Аз НЕ обичам остъклени тераси, но понякога се налага. С тента задължително ще навява и то здраво при някаква ориентация на вятъра. Остава вариантът с PVC отпред и отстрани, отгоре - дебел поликарбонат.
А за циганията съм съгласен, но донякъде. Мое мнение е, че по-голяма цигания (не шукария!) от PVC завеси няма - огромна цигания си е. Имах такива завеси не на жилищна площ, а на навеса за колите за през зимата. Е, и там не го издържах. Язък за хвърлените пари.Венцислав Петров
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
0889 62 8четири 6четири
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеТръбите са украшение и нямат никаква функция. Може да се махнат - отрежат.
На архитекта - бих му натрошил кунките!!
На строителя - също. Вече е протекло.
И отводняване не виждам?
Коментар
-
Така , като се имат предвид всички условия и най-важното за евтинкото...
:
-тентата ще се компрометира рано или късно, затова отпада.
-по -смислено е конструкция рамкова от греди, обработени съответно.
-отгоре обшивка OSB примерно и рулонна хидроизолация. Тук не препоръчвам най-евтинкото като материал.
-отстрани поликарбонат рамкиран със студени профили-може и между гредите.След някоя година /ако се купи пак най-евтиният вариант/ може да се наложи смяна на плоскостите- става много лесно. Може и единично стъкло.
-тази история с тръбите е силно подозрителна че са за отводняване. Нали проектанта ти е под носа-разбери го , или просто се качи на покрива и виж ситуацията. Ако са за отводняване , може да се заусти новото покривче в тях.Ако не са -определено затрудняват нещата, но не фатално.
Дървената рамкова констукция може да се замени с алуминиеви профили, поцинковани и прочее.
Коментар
-
Че тръбите са за украшение, се знае още от проектирането. Нали казах, теренът е мой и съм участвал във всички етапи на строителството. А тръбите може да останат - няма да пречат, даже може да се ползват за стабилизация на конструкцията.
След като решихме дизайн и материали, остава въпросът кой ще го направи.
Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар