Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цена за цялостен ремонт на нова къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цена за цялостен ремонт на нова къща

Ние купихме вече гранитогреса за банята и гранитогреса за тоалетната, оставамайстор да намерим. плочите са големи 120х30.
    за банята само плочите излезнаха 3500лв. отделно другите неща като тоалетна чиния, вградено казанче, душ пита, стъкло параван, мивка, шкаф и всичко необходимо още 5000. сега остава майстори да намерим и като чили е мн трудно. та горе долу такива цени от към качество съм предвидила за другите помещения, ако може някой дами каже труда колко ще струва горе долу за 200 кв нова къща на замаска.

Коментар

Има проста формула:

Цена материали -х.
      Цена скъпи материали - х на квадрат.

Цена труд = х по 2 по игрек, като игрек е в диапазона от -до + безкрайност.

Това, разбира се е в рамките на шегата.
      Не е това форума в който да очакваш адекватни мнения.
      Търсете си архитект с връзки в строителния бранш.Щото "майстори" много, ама такива дето разбират за какво иде реч, са доста малко.

Последно редактирано от Пенчо; 19-02-18, 15:50.

Коментар

Пенчо, по твоята формула ще връщат пари майсторите ако гръцкото и е отрицателно
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Личният ми опит с капитален ремонт (с подмяна на ВИК и ел-инсталация) на два апартамента х 100кв.м. с приятели - майстори (т.е. без сериозни надценки) е обща сума 25-30х.Евро на апартамент...
          До ключ ...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Айде малко по-уважително към скучаещата млада майка ! :l
            ................
            Нищо неуважително няма. За нишан От трите ми бани, двете бяха по над 5000, а третата 440 за гранитогрес.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от babyworldoffice Преглед на мнение
              Ние купихме вече гранитогреса за банята и гранитогреса за тоалетната, оставамайстор да намерим. плочите са големи 120х30.
              за банята само плочите излезнаха 3500лв. отделно другите неща като тоалетна чиния, вградено казанче, душ пита, стъкло параван, мивка, шкаф и всичко необходимо още 5000. сега остава майстори да намерим и като чили е мн трудно. та горе долу такива цени от към качество съм предвидила за другите помещения, ако може някой дами каже труда колко ще струва горе долу за 200 кв нова къща на замаска.
              Опа, значи от моите "съвети" единствено това за числото п остава в сила, всичко друго няма да е меродавно във вашия случай. Тук има един колега, tigerhunter, може да го потърсите за банята, доста хора са доволни от качеството на работата му.
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                И на този принцип до тук за 3 етажа, 200 м2 застроена площ... около 80-100 хил. лв. В това число нов покрив със стари керемиди, 2 навеса, отопление, камина, сондаж, помпи, ВиК и т.н. Имам още 20-30% за довършване...
                И все пак за да не заблудя някой друг - 200 м2 е общата площ, не застроената!
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

.
                  Не се имам за специалист ,но не смятам че размер 120/30 е удачен за под на баня.Не завиждам на майстора !

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                    Не се имам за специалист ,но не смятам че размер 120/30 е удачен за под на баня.Не завиждам на майстора !
                    Ако в проектирането на пода е заложен опита на майстора който ще поставя плочките , няма драми . Ако плана е направен от художник и съгласуван само с домакинята , ядове ще има завинаги . В моята темата за големите плочки исках да покажа че когато се планират ремонтите не е важно да се избере само цвета . Близка по сложност е и работата с тапети при които има съвпадение на рисунките . Ако имам някаква схема или снимка мога да консултирам планирането .
                    Последно редактирано от alexalex69; 19-02-18, 18:33.
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Аз бих започнал от друга гледна точка - три спални, 200 кв. м. къща, с 8 кв. м. санитарни помещения е някакво архитектурно безумие.

Коментар

Ако се предвижда линенен сифон, тези размер и форма на плочките не са проблем.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          Ако се предвижда линенен сифон, тези размер и форма на плочките не са проблем.
                          Само ако има линеен сифон също може да има проблеми . Линейният сифон трябва да бъде правилният . Трябва да се предвиди дължината на сифона да отговаря оптимално на поддушовото корито . Ако е по-къс от необходимото и ако плочките около него не са с правилни наклони , винаги ще остават малки локвички и мокри места . За да бъдат с правилни наклони се налага зарязване на 45 градуса и нови вероятни за грешки и неточности места . За избягване на тези проблеми се налага ползването на машина за мокро рязане или набор от допълнителни шлайфащи шайби . Съответно и наличието само на инструменти не е гаранция за успех .
                          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Мисля си, така както са дадени три и пестин - без много-много въпроси - на търговеца за плочки, ако се приготвят толкова и за строителя, за залепването им ...проблемите ще са много по-малко.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

има 4 мокри помещения, но съм избрала тези двете а другото по голямо ще е за перланя,сусхилня и склад а останалото голямо за гардероб

при мен е 200 кв застроената
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-02-18, 07:44.

Коментар

До сега не съм виждал плочки по-големи от 30х30, които да не са криви. Дори скоро видях ужасно криви 1х1 м, с цена 170 лв./кв.м. Пращам ти на ЛС № на плочкаджия, чиято работа харесвам.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X