Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пречиствателна станция за еднофамилна къща?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пречиствателна станция за еднофамилна къща?

Ще ми се да споделим опит, че аз нямам никакъв, но се вкарах в филма: "строеж на гола поляна",

От: Пречиствателна станция за еднофамилна къща?

Те ти, те ти още и те ти и още нещо интересно.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Никакъв личен опит ли няма, наоколо?

Коментар

В посочените от Джоу теми има писано , някакви конкретни въпроси ?

Коментар

Приятел строи къща в момента от гола поляна.
          Миналата седмица си говорихме точно по този въпрос.
          Канализация в квартала няма.
          По проект има изгребна яма 12 кубика, 25 см дебели стени, хидроизолация. Общо взето е едим малък букнер.
          Направена по всички правила му струва колкото пречиствателна станция.
          Общината обаче го натиска за яма и не признават проект с причиствател.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Не знам защо , странна логика на общината

Коментар

Имай пред вид, че пречистената вода трябва да се заусти някъде, защото аз преди време този елемент го пропуснах.

Коментар

Не е до общината-така пише в закона. Слагаш каквито искаш пречистватели и биореактори, но водата от тях трябва да се отвежда във водоплътна изгребна яма. И неможе да се зауства в близкото дере без специално разрешение, което се издава след някакви проби от водата какво съдържа и т.н.
                Изгребната яма не е нужно да е от бетон. Има пластмасови контейнери, които се заравят в земята. Цената им обаче у нас не се различава особено от тази на бетоновата яма.
                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Ще ми се да споделим опит, че аз нямам никакъв, но се вкарах в филма: "строеж на гола поляна",
                  Къде това бре Пенчо, къде си застроил ?
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                    Къде това бре Пенчо, къде си застроил ?
                    Нови хан.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                      ... Изгребната яма не е нужно да е от бетон. Има пластмасови контейнери, които се заравят в земята. Цената им обаче у нас не се различава особено от тази на бетоновата яма.
                      А бе, не е съвсем така. Ориентировъчна цена, която обаждат за една бетонна яма за еднофамилна къща, е от порядъка на 4 -5,000 лв. При това трябва да имаш предвид времето, което ще е необходимо за изпълнението на бетонната - армировка, кофражи, леене на бетона на етапи с изчакване за набиране на якост ...

При пластмасовите контейнери, общо взето, след изкопа директно поставяш вътре контейнера и си готов да засипваш.

При всички варианти обаче отвеждането на отпадните води, били те и пречистени в някаква степен, е проблем. В зависимост от конкретните условия може да е много голям проблем. Ако в къщата се живее постоянно, една изгребна яма ще трябва да се изпразва всеки месец ...
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-03-18, 08:18.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

В зависимост от почвата понякога се налага да се прави бетонна основа и на пласмасовите контейнери .

Коментар

Двама приятели ползват пречиствателни станции за къщите си (май - чешки станции)...
                          По техни думи - нямат никакъв проблем с отпадната вода - излиза чиста, бистра и без мирис. Поливат си райграса и доматите с нея
                          Веднъж на година-две спирали станцията и почиствали контейнера - около 2 кофи суха/твърда утайка...
                          Живеят в тези къщи постоянно поне по едно семейство...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Попитах 100 човека и накратко е голям проблем , ако няма дере , или рекичка наблизо .За попивна яма се изисква и хидрогеоложко мнение за наличие на кладенци наблизо и т.н. . Всичко минава през ,,Басейнова дирекция " , която издава разрешително за заустване и после се контролира от РИОС .За всичко това трябва да имаш проект ( до 2 000 лв. ) .Ако дерето /рекичката е далече и проект от ВиК специалист и разрешителни от съседите да мине тръбата . Очаквам да ме насочат към човек , който разбира от тези процедури и би се заел в района на София и , ако имаш желание , ще дам връзка , защото за мен най- правилното е да се запознае такъв човек със ситуацията и тогава да се вземе окончателно решение .

Коментар

Аз съм с пречиствателна станция. Мога да дам подробности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X