Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянно живеене във вила без канализация и вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Постоянно живеене във вила без канализация и вода

Баси, кво го мислите толкова, ше се къпат само в събота и ше ползват чинийки и чашки за еднократна употреба, тамън ше има повече за печката !
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Има впечатляващо ефективни методи за пестене на вода без компромиси с комфорта. Особено разнообразни са тези, които могат да се прилагат на тепърва строяща се къща.

Коментар

за съжаление не мога да редактирам основната тема - да, тотално обърках сметките, трябва да е 12 до 20 кубика на месец за 4 човека.

Въпросът ми е основно за риска от замърсяване на питейната вода чрез моята и околните септични ями. Даже ако аз купя пречиствателна станция и на изхода излиза 95% чиста вода, съседните септични ями ще направят усилията ми безсмислени - подпочвените води пак следва да не са годни за пиене, нали така?

Четох разни мнения на хора изсипали боя в мивката и съседи които им се оплаквали че водата им е боядисана - все в райони със септични ями и сонди.

Мястото е равно, до София, на 300-400 метра надморска височина, във вилна зона - нямам проблеми с офроуд автомобилите, жена ми също, но мястото е на 300 метра от асфалт по чакълен път, тъй че няма да се налага повече от 2 месеца в годината да се мисли за проходим автомобил през сняг.

И двамата работим основно отдалечено, ще си седим вкъщи - а аз имам огромен опит от живот по планински преходи, затова и избрах пътя на живот извън града.

Просто бих искал мнението на хора, решили проблемите описани горе - чиста вода и септична яма в комбинация.

При парцел около 700 квадрата нямам много мърдане за отстояние на септичната яма от къщата - а четох, че има закони за това на какво разстояние да е от съседите, на какво от теб, на какво от пътя и тн и тн...

Чета за разни варианти за събиране на вода от въздуха за пиене - а останалата за къпане може да е от сондажа, ако имам съмнение за заразяване с бактерии - но при всички случаи, дали някой ползва системи за филтрация и обеззаразяване на водата от сондаж?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Има впечатляващо ефективни методи за пестене на вода без компромиси с комфорта. Особено разнообразни са тези, които могат да се прилагат на тепърва строяща се къща.
          Ясен, можеш ли да ме насочиш към конкретни идеи за търсене? няма да правя вана в банята - водата от мивката ще отива в казанчето на тоалетната чиния

Коментар

За отпадната вода отдавна има много ефективни компактни пречиствателни станции...
            Струват пари - да, но пък спестяват 'лайнарката'.... Двама колеги от години 'оцеляват' така с къщи от 500-800кв.м. с 6-8 членни семейства (ако тъщата се смята за член на семейството )
            Единия колега има и доста голям басейн....
            По спомени - каза, че след около 5г експлоатация спрели системата за почистване и изхвърлили 2-3 кофи твърд отпадък...
            Останалото - поливане на райграса
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

ясно, това ще е. А за пречистване на водата от сондата се насочих към 1) филтър на осмоза дебит 360 литра и генератор на озон за премахване на микроорганизми и вируси - или има по-ефективен метод за пречистване на питейна вода от сонда в район пълен със септични ями?

Коментар

Попивните ями са забранени. Никак не е случайно.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Попивните ями са забранени. Никак не е случайно.
                  Това не пречи да се ползват - също не е случайно

Коментар

Има, те и другите ги източват на улицата га вали
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Има, те и другите ги източват на улицата га вали
                      И без да вАли, лайнарките масово си източват матряла в неква вада баш на Чепинско шосе, а съм ги виждал да го правят и в някаква шахта на Цариградско точно до оградата Врана с/у СФА, освен ако не дърпат де.

Коментар

То не е зор всичко да отива в ямата. От дъжда къде се оттича?
                        Някои води може да си текат свободно (стига двора да не е с формата на празно езеро). Съвременните перилни препарати били "еко". Само тоалетната не може, а там не са големи количествата.
                        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                          И без да вАли, лайнарките масово си източват матряла в неква вада баш на Чепинско шосе
                          Изглежда не е точно вада, а някаква шахта. Вчера спрях да ги разгледам - на самото черно пътче има отвор и там се разтоварват...
                          Това е на Чепинско, на 100-150м от "тангентата" в посока София, ако случайно говорим за различни точки.

За чиста вода се прави доста по-дълбок сондаж. Плитките сонди са за поливане и миене на коли, дори да няма септични ями, пак са пълни с живот. Има тема по темата.
                          Човек се учи докато е прост!

Коментар

Може и това да е. Гледам ги от още когато не е имало и намерения за тая тангента.
                            То и на Цариградско може шахтата да е за тая работа, ама много тъпо място ми се струва точно там да е точно за това.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                              Може и това да е. Гледам ги от още когато не е имало и намерения за тая тангента.
                              То и на Цариградско може шахтата да е за тая работа, ама много тъпо място ми се струва точно там да е точно за това.
                              Подмята ми се една карта на София от 1970г. Трасето на тангентата го има в пунктир и стига някъде до след гр. Сливница.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Подмята ми се една карта на София от 1970г. Трасето на тангентата го има в пунктир и стига някъде до след гр. Сливница.
                                Може, може, ама не мога да знам всички държавни инвестиционни намерения, особено и ако могат да се променят в последният момент според моментните интереси на властимащите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X