Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за конкретен обект - хидроизолация, дренаж, ограда

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Съвет за конкретен обект - хидроизолация, дренаж, ограда

    Здравейте! Преди 5 дни приключихме с нулевия цикъл. Сега обаче идва зимата и искам малко помощ :-).
    Конструкцията е на стъпки и отгоре рандбалките стъпват, както на стъпките, така и на земята. Под плочата има полиетилен, 5см стиропор, полиетилен и насип от отсевка/филц (до минус 20 см под земното равнище).
    Теренът е наклонен. На запад има незастроена поляна, чийто "връх" е на около 150м отстояние и при дъжд се стича доста вода по повърхността. И така:
    1. Само бетонна ограда - на 3м от рандбалката, 50см в земята и 60 - над. Искам да е максимално бюджетна - 15см широчина достатъчно ли са и как да я армирам?
    2. Да направя ли дренаж и на каква дълбочина (стъпките стигат до около 2м надолу, рандбалките - на минус 20см)
    3. Как да обработя западната рандбалка? Мислех за някаква кристализираща хидроизолация (или битумна паста, течна гума?), фибран (или стиропор?), мазилка...
    4. От север е пътя, който е малко по-високо от земната повърхност на северната рандбалка. Искам да насипя около 50см и да направя лек обратен наклон към пътя. С какво да насипя? Предполагам, че чакъл не е удачно, защото въпреки обратния наклон ще дренира водата от пътя към основите? Отгоре ще има навес и там ще паркирам колите.
    5. Да обмажа ли плочата под рандбалките (под бъдещите зидове) с кристализираща хидроизолация за спиране на евентуална капилярна влага.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171106_192547.jpg
Прегледи:1
Размер:251.9 КБ
ID:6139110Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171106_192726.jpg
Прегледи:1
Размер:130.8 КБ
ID:6139109

  • #2
    От: Съвет за конкретен обект - хидроизолация, дренаж, ограда

    Стиропор не се слага под кота нула.
    При взаимодействие с влагата за няколко годинки ще се разруши.
    После ще имаш въздух отдолу.

    Слага се фибран от най ниската точка на основите до височината на цокъла - прмимерно кота +0.7м
    Обмазването на стените на основите трябва да се направи против капилярната влага, трябва да се разкопае нацяло и тогава да се намаже.
    После се слага от черната мушама с копчетата и влагата се спира.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

    Коментар


    • #3
      От: Съвет за конкретен обект - хидроизолация, дренаж, ограда

      Аз наскоро приложих един метод,дочут от по старите хора.Изкопах около основите които са частично стара каменна зидария на стара къща .Мислех да слагам битумна хидро изолация,обаче се натъкнах на проблем- зидарията не беше равна впоследствие разбрахме че тази част е била стълбище и е разрушено като са останали камъни с много остри ръбове стърчащи 10-15см.На това неравно място не можех да положа хидроизолация или поне трябваше да правя кофраж да изливам бетон и т.н.Тогава ми дадоха идеята изкопа да го напълня с ВЪГЛИЩЕН ПРАХ -не пепел а прах от брикети където ги пресяват при продажба.Така и направих купих въглищния прах от топливата и запълних изкопа - мога да кажа че съм доволен от резултата.При големите дъждове въглищния прах хваща една коричка на повърхността от около 2 см която е влажна а надолу е сух.Стените ми са сухи.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X