Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет към всички,на които предстои ремонт.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Съвет към всички,на които предстои ремонт.

    За да не се стига до тук:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22934
    Доста години съм се занимавал точно с такъв вид строителство(бани и тоалетни,шпакловки,замазки,плочки и т.н.)и никога не съм имал проблеми с клиентите,ЗАЩОТО:отивам да гледам обект на клиент,(примерно баня)уточнявме всичко до най-дребния детайл(ВиК,ел.,вана,таван)и след което аз трябва да обява цена и срок за изпълнение(всички са минали по-този път).Тука е най-важното обявената от мен цена ВКЛЮЧВА материалите(цимент,пясък,лепила,итонг,гипсокартон,тръби,кабели и т.н.)от клиента искам да ми достави плочките,санитарния фаянс,батериите,осветителните тела и ако има вана или душ кабина,защото са въпрос на вкус,а и цена.Ако майстора ви каже,че няма с какво да си прекара материялите-ми да си търси начин(вие можете да му помгнете,а и да му вземете пари за транспорт).
    Тук изниква въпроса дали той няма да пести откъм материяли(и като цена и като качество)еми ако не знаете за какво служи голямата щанга-тогава може да се сетите(може пък да случите на някой като мене:пазаря една баня и смятам за мене чисто да остане около1200лв. да ама не-изкочиха хиляди проблеми,които изискваха страшно много средства и в крайна сметка взех около 500лв.-споменах му на клиента,а той ми каза "ми да си гледал "аз обаче му стиснах ръката,защото е прав.

    ПП Не се занимавам вече с това(да не завалят ЛС)
    Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

  • #2
    До: Съвет към всички,на които предстои ремонт.

    Ще си позволя да добавя един прост пример.Понеже все пак форума е автомобилен ще го направя(примера)с автомобил-поради някаква случка имате огънат,смачкан детайл от купето(врата,калник...),карате автомобила на майстор и се пазарите.От тука следват два варианта:
    1.Вие поемате материялите(с уговорката,че вие нищо не разбирате от автомобили хеле пък от теникии)и майстора ви казва,че му трябват 4кг. автокит.20м.щкурка и вместо да изправи въпросния детайл(което изисква време и труд)той просто ще го изправи с кит.
    2.Вие просто плащате -ще мааа цял ден с чука за да си спести примерно 3,5кг. автокит и 17м. шкурка,а и крайния ефект ще е по-добър.
    Та в строителството е същото-що да не пилеем материял като има кой да го купува(на опаковката на всеки продукт за строителството си има разходна норма,ако видите,че вашия майстор я завишава значи или ви краде или е некадърен(до +10%))
    ПП Във втори пост ви пиша,че не се занимавам вече със строителство и се опитвам поне с някакъв дребен съвет, как да се опазвате от пишман "майстори".
    ППП Още един ъкъл(то ъкъл най-лесно се дава),ако имате вила или къща-опитайте сами -не е толкова трудно колкото изглежда,а и сега има толкова много"екстри".Но пък сядаш пиеш си ракията-отиваш до тоалетната и си викаш"глей ква готина тоалетна,АЗ СИ Я НАПРАВИХ е има кусури,но следващия път по-добре"
    Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X