Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Керемида Стралджа или Тондакс ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Керемида Стралджа или Тондакс ?

Колеги имате ли наблюдения и впечатления за тези керемиди в периода след 2012 -2016г?
    1.Стралджа дали си подобриха качеството на изпичане ?
    а( Цената им е много атрактивна 0.73лв/бр- и са б-г производство дано да ги има и след 20г
    б( Тондакса много го хвалят 2.10лв/бр, но дали качеството им е добро, сега ги има ама след 10г?
    Чудя се от кои да сложа на новия покрив 200-м2.

От: Керемида Стралджа или Тондакс ?

Първоначално публикуван от tatii Преглед на мнение
    Колеги имате ли наблюдения и впечатления за тези керемиди в периода след 2012 -2016г?
    1.Стралджа дали си подобриха качеството на изпичане ?
    а( Цената им е много атрактивна 0.73лв/бр- и са б-г производство дано да ги има и след 20г
    б( Тондакса много го хвалят 2.10лв/бр, но дали качеството им е добро, сега ги има ама след 10г?
    Чудя се от кои да сложа на новия покрив 200-м2.
    Имам покрив с Тондах вече близо 14 години и за толкова време няма нито една пукната керемида,другото е че лепят една към друга като врата на хладилник.Доволен съм!
    Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
    Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
    Враца

Коментар

За Тондакс не знам но комшията сложи Брамак преди десетина години и е много доволен . С български от новите не бих рискувал . На вилата половината покрив ми е с български от 1950 и не мърдат другата половина е с нови всяка година си сменям поне по десетина керемиди .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Вероятно има разлика при разходната норма. Тондах са много яки, ако можеш да си ги позволиш не се чуди.
        Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!

Няма вече Диско,няма вече Pinz...

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          За Тондакс не знам но комшията сложи Брамак преди десетина години и е много доволен . ...
          Брамак, ама по-добре да е от по-скъпите им модели, че на най-евтините покритието като че е доста нетрайно.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Развалиха производството и на Брамак.Май сме Държава 4 колено.
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Преди 10 години и ние бяхме точно пред тази дилема. Тондах или Стралджа. Сипахме и върху двете мостри по малко вода и познайте коя пое и се напои и коя не. много съм доволен от Тондах. за толкова време съм сменил само една. Вярно , по-скъпи са , но пък покрив се прави един път.

Коментар

Още един глас за Тондах.
                Имаше един модел(2010г.) правен в сръбския им завод слагаш го на релса напреки и се качваш(100кг+) да се люлееш на кантар отгоре ѝ. Едва ли има друга керемида дето да издържи този тест.
                Моя дом го направих с точно този модел боядисан в тъмно кафяво. За 7г издържа две много тежки зими, 2 градушки, едната от миналата година беше с едрина 3-5см и изкриви обшивката на покривните прозорци(добре че ги поръчах с удароустойчиви стъкла ), а керемидите са все едно сега съм ги сложил. Имам 20-на резерва, но като гледам май така и ще си останат. Очаквах цветното покритие да се олющи и скапе за тези години, обаче не е мръднало въобще.
                Интересното е, че цената тогава беше около 1,30лв/бр., Поротерм 25см блокове бяха по 2,14лв/бр и това бяха цени на обекта, а сега цените са ехеее...
                Така че горещо препоръчвам да слагате Тондах! По-скъпото сега ще доведе до нулеви разходи за ремонти в бъдеще, което предвид все по-скъпата и трудно намираема за тази работа работна ръка е нещо изключително важно според мен.
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Завода в Стралджа не работи от години. Живея там и знам!

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                    Още един глас за Тондах.
                    Имаше един модел(2010г.) правен в сръбския им завод слагаш го на релса напреки и се качваш(100кг+) да се люлееш на кантар отгоре ѝ. Едва ли има друга керемида дето да издържи този тест.
                    ...............
                    Полимерните.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                      Полимерните.
                      Всичко пластмасово е... пластмасово.
                      Говорим за керемиди от глина все пак.
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от нихорлиев Преглед на мнение
                        Завода в Стралджа не работи от години. Живея там и знам!

Как не работи ? На пазара се предлагат керемиди Стралджа !!! Тогава къде ги правят
                        Китай
                        За брамака чухи видях че обикновения не е добре пие много вода

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                          Всичко пластмасово е... пластмасово.
                          Говорим за керемиди от глина все пак.
                          Полимерно-пясъчно. Все пак дават някакъв гарантиран живот 50години. Би трябвало да са читави.
                          пп. То и Глог е пластмасов, а е на въоръжение от поне 10-15 г. и никой не се е оплакал.

Коментар

Първоначално публикуван от tatii Преглед на мнение

Как не работи ? На пазара се предлагат керемиди Стралджа !!! Тогава къде ги правят
                            Китай
                            За брамака чухи видях че обикновения не е добре пие много вода
                            Даа поне от две години не работи,а че някъде още продават,последни издихания Сръбските на Младост вообще не са за подценяване!
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-06-17, 05:36.
                            Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                            Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                              Полимерно-пясъчно. Все пак дават някакъв гарантиран живот 50години. Би трябвало да са читави.
                              пп. То и Глог е пластмасов, а е на въоръжение от поне 10-15 г. и никой не се е оплакал.
                              Има ли някъде на картинка родни полимерни керемиди след 10 или 15-годишна експлоатация? А ГлоК едва ли го правят от рециклирана пластмаса, всяка партида с различен състав? Отделно, дето никой не си държи пищова 24/7, целогодишно на открито ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X