Какъв финиш да сложа на покривна тераса? Икономически обоснован. Плочи /гранитогрес/ ли е решението? Има ли по-евтино, по-добро, че вече парите изчезнаха като Георги Димитровките. Площ 80 кв.м., топлоизолация 20см., замазка, с 2 пласта хидроизолация. Трябва да се защити от слънце, дъжд и мръзнене. Очаквам мотивирани предложения. Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Финиш на покривна тераса???
Свий
X
-
От: Финиш на покривна тераса???
То сигурно най-бързо и по-евтино ще е газопламъчно с някаква мембрана с посипка, ама колко ще е трайно??? На нашия блок гледам, че за 6 години на места, където има някакви гънки, мембраната вече е "цъфнала" от атмосферните въздействия.
С гранитогрес за външна употреба лично на мен по ми допада като вариант, ама за 80 квадрата сигурно ще е цифричка.Ние не сме неутрални!
-
В момента хидроизолацията е с посипка, за мозайка няма майстори /иначе го знам и предпочитам, декингът е много скъп. някакви плочи от твърд поликарбонат съществуват ли?Изомакс не е ли мазана хидроизолация за основи?За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнениеЩе защитаваш хидроизолация от дъжд?Тя би трябвало да има измислено финишно покритие-аз съм ползвал Изомакс-евтино е,а и съм доволен от качествата му.Почети-имат сайт...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Продължавайте да ме убеждавате, че газовопламъчната рулонна трябва да е с посипка непременно. Ще споря до дупка.
4мм воалит гладък и може да се ходи и каквото си искаш и няма докин, ако е направена като хората. Тия с посипките са за скатни покриви, дето се качваш веднъж на две години, да си оправиш антената, То не че вече има и антени, де.
Иначе, гранитогрес, кадърно положен и с дилатационни фуги според площта.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнениеКакъв финиш да сложа на покривна тераса? Икономически обоснован. Плочи /гранитогрес/ ли е решението? Има ли по-евтино, по-добро, че вече парите изчезнаха като Георги Димитровките. Площ 80 кв.м., топлоизолация 20см., замазка, с 2 пласта хидроизолация. Трябва да се защити от слънце, дъжд и мръзнене. Очаквам мотивирани предложения. Благодаря предварително!
Ако да - гранитогрес с флекс лепило и флекс фуга.
Коментар
-
Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнениеКакъв финиш да сложа на покривна тераса? Икономически обоснован. Плочи /гранитогрес/ ли е решението? Има ли по-евтино, по-добро, че вече парите изчезнаха като Георги Димитровките. Площ 80 кв.м., топлоизолация 20см., замазка, с 2 пласта хидроизолация. Трябва да се защити от слънце, дъжд и мръзнене. Очаквам мотивирани предложения. Благодаря предварително!
От скромния ми опит с 3 жилища на последен етаж една добре направена рулонна хидроизолация с добри наклони, барбакани/воронки, посипка, обшита с ламарина издържа около 8-10 години.
Ако се ходи редовно по терасата вече има различни варианти:
1. Грес лепен - иска добра армирана замазка поне 5 см и дава доста нова тежест на плочата, над замазката хидроизолация задължително, слагат се разширителни фуги на всеки 20-30 м2, фугиращата смес трябва да е от най скъпите и фугата поне 4 мм, избира се цвят с нисък УВ индекс.
2. Грес плаващ, прави се конструкция дирекно върху хидроизолацията И на нея се редят плочките а водата се стича до хидроизолацията. Доста се оскъпява от самата конструкция.
3. Декинг - най доброто но и най скъпото
Има И други настилки но не съм запознат. Примерно на Снежанка кулата е положена една бяла твърда гума която предполагам е добро решение И за ходене.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Ето:
Отдолу е рулонна гладка газовопламъчна 3мм. Отгоре замазка според наклоните 3 до 7 см земновлажно. Гранитогрес.
Не знам вече преди колко години, но няма снег, няма лед, няма дъжд, няма пек, Не е мръднало нищо.
ПП: 3мм е минималната фуга и не е задължително замазката да е армирана, макар че не вреди.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Тук и така по принцип единствено фугите компрометират. Както казва и показва колегата, но бих направил 4-5мм фуги с СЕ43.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Финиш на покривна тераса???
Декинга може да го докарате до 30лв/кв и ще е красиво. Иначе има доста здрави неща за мазане, но не бих казал, че са евтини, особено хубавите. Гранитогреса, не виждам колко да е по-евтин от декинга с целия масраф.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
LZ1JYM
Коментар
-
Скоро полагаха немски плътен гранитогрес за външен мотаж, 440м2х~11лв/м2 с леки разлики в нюанса на основния цвят. С добри лепила и фуги остава майстора. За тази площ може да се опита да се докара тази цена. Лично бих заложил еднозначно на решението на колегата Тайгър.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар