Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бойлерна неволя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бойлерна неволя.

Здравейте всички.
    От три дни се главоблъскам с бойлера. При опит за включване пада ДТЗ. При подаване на фаза и нула от друг обикновен бушон работи без проблеми. С фазомера не хващам утечки по него. На същата ДТЗ са закачени пералня и сушилня, те нямат проблеми. За проверка на линията от таблото до бойлера включих друг, по-мощен уред на жиците - няма проблеми. Шънтирах последователно всички бойлерни джаджи /ключ, лампа, защитно реле, терморегулатор/ не е от тях. Стигам до извода, че има някъде минимална утечка на ток и затова пада ДТЗ. Да я сменя ли с някаква по- "толерантна" На настоящата пише 40А dn 0,03?

Изпратено от моят Hasee X50 TS с помощта на Tapatalk

От: Бойлерна неволя.

Ако искаш да имаш ДТЗ намери утечката. Инъче човек издържа доста на ток...(жените-10% по-малко).

Коментар

Почти със 100% сигурност е пробил реотана. ПО възможност купи оригинален от фирмен сервиз, вместо от кварталната железария. Оригиналния изкара 10 години, ментето май няма и 3 месеца и беше цъфнало от край до край. Купих оригинален, смених цялата електрическа част със все кабелите, и от тогава грижи никакви. Всичкото това ми струваше крупната сума от 50-ина лева, ако помня добре, барабар с нов пластмасов капак че стария меше заприличал на трътка. Бойлера е неръждаем хоризонтален 80л. Елдом, на 12 години.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вероятно е от нагревателя. За съжаление в момента е невъзмо да се смени. Има ли уред, с който да измеря и локализирам утечката?

Коментар

" При опит за включване пада ДТЗ"
          Знам че е противно - махни го .Освен ако не е нещо публично. И задължително да ти трябва .
          До преди 10 години го нямаше това чудо и си живеехме харно .
          От издънен бойлер никой не е умрял.

Коментар

Това е крайно решение. Трябва да има по-смислени.

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
              Вероятно е от нагревателя. За съжаление в момента е невъзмо да се смени. Има ли уред, с който да измеря и локализирам утечката?
              Има. Мултицет се казва. Мериш съпротивление между някой от изводите на нагревателя и корпус, при откачени жици. За да сработи защитата трябва да е килооми, а при изправен нагревател трябва да показва безкрайност или мегаоми. Друг издайнически признак за пробил нагревател е когато от бойлера се чуват звуци известно време след като нагревателя се включи. Означава че реотана му има прях достъп с водата и тя локално кипва и издава съответния звук. Моя си работеше пробит сигурно година, преди да го сменя. И впрочем разправията не е чаk толкова голяма - втория път го смених сигурно за половин час + още половин за запояване и кримпване на жици и смяна на всичката електрика със все капака.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По смисленото е нов бойлер .
                Харесва ли ти ?

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
                  По смисленото е нов бойлер .
                  Харесва ли ти ?
                  Нов нагревател. Без мерене. Вероятно и гарнитура.

Коментар

Бойлерът е на три месеца експлоатация. Неръждавейка 150 литра, от Светлю Шишков. Проблемът е, че през фланеца влизат тръбите за серпентината от ТП и евентуална смяна на нагревателя ще ме остави и без отопление. Не е за час-два работа. Утре ще купя мултецет.

Коментар

Сигурен ли си че през фланеца на нагревателя влизат и тръбите на серпентините? Не че съм се заглеждал твърде по бойлери със серпентини, ама си мисля че би било ненужна гламавост.

Коментар

МОя като включа ел.нагревателя и започва да шуми.Дали е пробил нагревателя,и има ли някаква опасност от това?Как мога да премеря дали има проблем/утечка?
                        Yamaha Yz450F
                        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Шума от нагревателя може да е и от натрупан котлен камък.

@Спарки-има такива безумия-серпентината да влиза през фланеца. обикновено е от тънка медна тръба, нещо като 10-12 мм, и навита нагъсто, нещо като 100-120 мм външен диаметър. излизат с все фланеца. На него и вход и изход, датчик на регулатора, магнезиевия анод...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                            Бойлерът е на три месеца експлоатация. Неръждавейка 150 литра, от Светлю Шишков.

Е гаранция няма ли? Тази фирма си има и монтьори които ходят на адрес.Не знам само да не правят въртел,че е Самоков.

Коментар

1. Условия на гаранцията
                              2. Има всякакви гъвкави връзки, прави се байпас и нагревателя със серпентината(на резба?) го правиш каквото искаш. Има неръждаеми, даже и бакърени, по поръчка, почти вечни.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X