Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепило за метал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепило за метал

Привет,
    Дали някой може да ме насочи към лепило за метал, но наистина да лепи здраво...много здраво.
    Имаме планка от 65Г с отвор Ф4 в който влиза стоманен нит, който трябва да е неподвижен. Към момента заварям нита но главата му се стапя и става грозно. Отделно от това, се налага шлайф.

sent from smartphone
    42

От: Лепило за метал

За мен за сега два вариянта.
    Резби с лепило -лок тайд или както се превежда.
    Ковашка сглобка с нагряване и разлика в диаметрите около пет стотни.
    ПП И трети вариянт -друг заварчик.

Коментар

А какво му е предназначението на този детайл!
      И защо да не се направи един единствен детайл-Г-образно да завършва с кръгло сечение.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
        Ковашка сглобка с нагряване и разлика в диаметрите около пет стотни
        +1 Даже и десета ще поеме.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Има едно много зло лепило на Локтайт, има допълнително активатор, лепим алуминий към стомана и после има стружкоотнемане по спомен. За едни валове. Ама не го помня, нещо 4ххх, активатора е с трицифрен номер. Питай някой техен дистрибутор, който е в час. Аз мога да кажа догодина чак, че запразних.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

http://www.loctite.bg/loctite-1199.h...=8802627715073

http://www.loctite.bg/loctite-1199.h...=8802627616769
            Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

http://www.belzona.com/en/products/1000/1311.aspx

https://www.youtube.com/watch?v=0b-X7S_7oTE
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Loctite 660 имам и ползвам от 20 години, и не съм доволен от него, за разлика от всички други продукти на Loctite.
                Може и аз нещо да бъркам при употребата, но и скоро не съм го ползвал, та нямам и пресни спомени.

... и охлаждащо-разпускащият спрей също не ми харесва, за разлика от Вюртския.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                  Loctite 660 имам и ползвам от 20 години, и не съм доволен от него...
                  Ако лепилото е на цитираната възраст, няма причина да си доволен...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Ако лепилото е на цитираната възраст, няма причина да си доволен...
                    Имам го, и го ползвам от '96-7, а не ми е трябвало (или съм преценил, че няма да ми свърши работа) поне от 10г.

Анаеробно е и си работи по същият начин, по който и при отварянето, щото се удървя като се нанесе слой под определена дебелина.

За последно май го ползвах при легло на лагер на полуоската на Волво 240, което е DANA30, не бях доволен.
                    Дават го за разбити легла на лагери, и ако някой иска да го пробва, имам го.

Коментар

Ще ми се да го пробвам. Ако го продаваш...да се спазарим?

sent from smartphone
                      42

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Имам го, и го ползвам от '96-7, а не ми е трябвало (или съм преценил, че няма да ми свърши работа) поне от 10г...
                        Уви, тия алхимии имат срок на годност, който рядко е повече от една или две години. След това е "онче-бонче". Ако ти се падне бонче, оставаш недоволен. Например, един от ефектите е много бавна полимеризациа.,,
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И аз съм за топлата сглобка, но зависи за колко детайла става въпрос... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161226_150341_opt.jpg
Прегледи:1
Размер:18.8 КБ
ID:5738942Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161226_150452_opt.jpg
Размер:27.0 КБ
ID:5738943
                          В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Уви, тия алхимии имат срок на годност, който рядко е повече от една или две години. След това е "онче-бонче". Ако ти се падне бонче, оставаш недоволен. Например, един от ефектите е много бавна полимеризациа.,,
                            Да, ама не !

До скоро ползвах Loctite 510 който ми изнесоха от " Международния гараж" в "Хаджи Димитър" през '89 или '90.
                            Беше 150ml, но просто свърши.

По спецификации издържаше температури до 200°С и дебелина до 0.15mm, и с него съм правил чудеса.
                            Новия 510, който се предлага сега, го дават до 150°С и до 0.5mm, но в момента не ми се дават 60лв. за нещо което не ми трябва за сега.
                            Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 26-12-16, 20:02.

Коментар

Имам голяма бутилка анаеробно лепило за резби и безгарнитурни сглобки на тия, още преди да са loctite - набор 1972г. И още работи. Баща ми го ползвал при ремонтите на първата си кола някога - ей-такъв Volkswagen:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vw.jpg
Размер:159.8 КБ
ID:5738946

И понеже количеството е такова, че ще стигне и до пенсиониране на синковеца, още го ползвам за неотговорни неща и още работи (44 години по-късно). Ако се сетя другия уикенд ще снимам опаковката.

Отделно имах 2 шишенца синьо на Permatex, които ползвах над 5 години, до това лято. Като свършиха и взех да псувам, баща ми изкара това чудо от един шкаф. Където е пробвано до момента си е полимеризирало и си е свършило работата.

...сега, дали е с параметрите, с които е излязло от завода, няма как да знам. Ама за това, за което го ползвам все още си върши работата - понеже се случи да развивам болтове, навити предния ден и залепени с това, бяха си залепени като с Permatex-а, който пък за 5 години изобщо не си промени качествата.

Та специално някои от тия химии са доволно трайни.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X