Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SDS Max или SDS Plus секач

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• SDS Max или SDS Plus секач

Естеството ми на работа е такова че често ми се налага да свалям стари плочки , лепило , боя , остатъци от мокети и балатуми , мазилка , шпакловка и т.н ........ За някой от тях имам готови решения за другите търся ново . Имам два модела ударно-пробивни машини с захвати SDS max и SDS plus . Решението ми е да си изработя тези уреди от стари работни инструменти .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:X260.050_Spachtmeissel.jpg
Прегледи:1
Размер:10.3 КБ
ID:6122284
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:X260.051_Spachteilmeissel_Ersatzteil.jpg
Прегледи:1
Размер:17.2 КБ
ID:6122285

Идеята е да ползвам възможно най- дългите опашки които имам и към тях да заваря плочата за която да захвана режещият инструмент . Понеже съм доста бос на тема якост на стоманите , искам да попитам какво да търся . Едното решение което съм намерил за захващането на широката плочка към опашката е да направя канал в опашката и да се завари . Това е по-лесният вариянт . По-трудния е свързан с търсенето на стругаро-фрезист и изработването на детайл с отвор и поставянето на опашката . Приемам всякакви идеи и се надявам че ще можем да бъдем полезни и за други . По принцип има готови решения ама нещо са ми къси панталонките . Отделно че не съм много сигурен в резултата , така че не виждам причина за още едни пари похарчени за тоя дето духа .
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

От: SDS Max или SDS Plus секач

Абонамент.
    В една друга моя тема ,скъсах десетина опашки от бор корони,та съм решил да насадя читава опашка ,не ми е по трябвало ,инъче ще пиша дали и как с какво съм заварявал
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Знаеш, че всеки адаптер, наставка, сглобка... понижава надеждността, работните параметри, работоспособността... на инструмента. Общовалиден принцип, от който търсиш заобиколни пътища, само ако ще го ползуваш от дъжд- на вятър или ако няма измислен истински такъв инструмент.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Знаеш, че всеки адаптер, наставка, сглобка... понижава надеждността, работните параметри, работоспособността... на инструмента. Общовалиден принцип, от който търсиш заобиколни пътища, само ако ще го ползуваш от дъжд- на вятър или ако няма измислен истински такъв инструмент.
        Има истински и съм му поставил снимката . Цената е такава че си заслужава да си помисля че и дори да си го направя . Ще ползвам опашка от износен секач . Има риск да е износен , но може и да се купи и нов и пак цената ще бъде в пъти по-добра отколкото на оригиналният . До момента съм открил един единствен производител и много различни търговци с различни цени на едно и също . Цената е от 145 до 199 евра . Освен това ще го ползвам рядко а не ежедневно . Това е най-скъпият търговец https://www.amazon.de/Solida-Spachte.../dp/B01BTXM8J2

Коментар

Е, 150 евро е доста висока миза. За тия пари, даже би могъл да помислиш за резба върху опашката. Казвам "даже", не че е най- добрият вариант.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            Е, 150 евро е доста висока миза. За тия пари, даже би могъл да помислиш за резба върху опашката. Казвам "даже", не че е най- добрият вариант.
            И това е вариянт ама си мисля и искам да мога повечето работа сам да си свърша и колкото се може по - малко да разчитам на работата на други . За момента искам да си го направя тук а не да се налага да отлагам като си идвам в БГ . Тук ако ползвам услугите на стругаро-фрезист или друг специалист , цената може и да надскочи оригинала . Явно ще се наложи да натоваря допълнително моят БГ ятак . Очаквам само някой специалист да подскаже какви железа да се търсят .

Коментар

Вече имам идея и почти всички материали . Надявам се скоро да мога да подготвя заготовките и евентуално ако намеря правилният заварчик да направя поне 80 % от изделието . Любопитното в случая се оказва че на около 3 км от вкъщи се намира и производителя . Той произвежда всякакви заготовки ( опашката ) за всякакви модели електрически и пневматични ударно-пробивни машини и вече различните производители изработват или оформят режещата или пробиващата част .

Допълнение : Допуснал съм грешка ! Направо произвеждат всякакви инструменти за ударно - пробивни а не само заготовки .
              Последно редактирано от alexalex69; 07-11-16, 17:20.

Коментар

Здрасти,днес Гледах в Баумакс подобни на това което мислиш да правиш,даже си взех някакви работи.Не разбрах от заглавието ,колебаеш се + или макс ли да бъдат?
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Е опашката не е ли еднакво важна с челото?
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Па не....зависи .....за макс,да окачиш длето за канал ,ще ти окапят ръцете

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      Здрасти,днес Гледах в Баумакс подобни на това което мислиш да правиш,даже си взех някакви работи.Не разбрах от заглавието ,колебаеш се + или макс ли да бъдат?
                      Днес успях да направя и двете заготовки и ги предадох в ръцете на заварчика да ги завари и да им пробие отворите . Не се колебая за това за какъв захват да бъдат а може би съм допуснал грешка в заглавието . Имам нужда и от двете , за да мога да бъда по -гъвкав и да използвам според случая и необходимоста . Това от което имам нужда и причината да се захвана е да мога да свалям лепило от плочки или остатъци от мокети или балатуми . Ако може пусни линк или снимка на това което си видял .

Коментар

За # 10
                        Да, това го казах още в твоята тема за боркороните и заклинените опашки. Говоря за секач/инстр. за макс или +, примерно за китайче и червено с 5 букви с разлика в цените 10+ пъти. Тури ако щеш космическо чело на жълта дръжка.
                        Последно редактирано от veskov; 08-11-16, 22:17. Причина: уточн
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                          Днес успях да направя и двете заготовки и ги предадох в ръцете на заварчика да ги завари и да им пробие отворите . Не се колебая за това за какъв захват да бъдат а може би съм допуснал грешка в заглавието . Имам нужда и от двете , за да мога да бъда по -гъвкав и да използвам според случая и необходимоста . Това от което имам нужда и причината да се захвана е да мога да свалям лепило от плочки или остатъци от мокети или балатуми . Ако може пусни линк или снимка на това което си видял .
                          Рядко купувам от там неща заради цената,но понякога изскачат интересни неща.Нямам снимка,като ходя да забирам жената ще снимам.Интересно ми е какъв е материала за да подбера правилния метод и електрод,тел,добавъчен материал?

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                            За # 10
                            Да, това го казах още в твоята тема за боркороните и заклинените опашки. Говоря за секач/инстр. за макс или +, примерно за китайче и червено с 5 букви с разлика в цените 10+ пъти. Тури ако щеш космическо чело на жълта дръжка.
                            Мисля на жълта корона да сложа девоулт опашка,имам доста,пък и не е проблем секач да му видя сметката,само материала незнам къв е,тая неделя ще си поиграя с цо-то..
                            Ако пък успея да нарежа резба чудо ще стане.Не се сещам и как да ги центровам ,макар че това няма да ми е толкова важно.
                            Аз също няма да дам 180 лв.за корона,макар че с това си вадя хляба,мога да дам 1000 лв.за правилната машина,но за 400 гр.желязо с неизвестен състав няма да стане,за Тея пари,трябва да е от сребро.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                              Ако може пусни линк или снимка на това което си видял .
                              Виж темата за перфораторите и другата дето се оплаквам от бор короните
                              Да не пиша едно и също на няколко места.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X