Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Tiny houses - възможно ли е тегленето на такава къщичка у нас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Tiny houses - възможно ли е тегленето на такава къщичка у нас?

Първоначално публикуван от Niki Filev Преглед на мнение
    Караваната е тясна и скучна. За толкова голяма каравана ще трябват доста парички ако искам да е по-нормална за живеене
    Убеден ли си, че като го правиш сам ще излезе по-евтино?

Коментар

Даже да се прави от дърво, върху метално ремарке, не виждам как ще излезе под 10-15 бона минимум... То само едно ремарке е доста пари. А като сложиш върху него една дървена къща нещата рязко поскъпват, че трябва и да го легализираш после.
      Между другото американците гледам в бюджетните билдове ползват стари каравани - от тях вземат ремаркето и надграждат над него. Обаче от конструктина гледна точка изглежда нонсенс, щото все пак караваната е доста по-лека.

Коментар

Качвал сьм се / доста пьти ма се брои качване / на Татра с такава костенурка на нея и да ти кажа по моите стандарти никак не беше тясно и то без да и разпьваш хола.Не сьм наясно кое му се регистрира на един камион с изградена каравана,а включването на ток и вода/канал ти е последната грижа там.

http://www.camper-service.ru/catalog...kemper-16.html

Е малко идеи тук
        Последно редактирано от BENZBOSS; 18-10-16, 18:40.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Имаше едно време във военните\когато имаше армия\едни Урали-канцеларий,за големите началници,та те се разпъваха и странично с хидравлика и ставаха мн.широки.Имаха си и отопление.
          Toyota Land Cruiser LJ70;Mazda Tribute;0878 84 20 84

Коментар

А баш такова някакво,и 5 бона да даде човек пак е мнооооого по-добре от ремарке,регистрации,тегач,просвет,подрьжка.............
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Това за каравана е почти невъзможно да го развозваш. А да купиш такова нещо и плеснеш на моравата също не е оправдано.

Коментар

Току що гледах по нова как регистрираха такава къщичка в КАТ София , мина без проблеми , може и заради камерата , но мина.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Това дето го регистрираха по телевизията ми се стори че е на фабрично ремарке, та няма причина да не го регистрират щом къщичката отгоре се вмества в габаритите позволени за движение по пътищата.
                  Subaru Legacy 2.5
                  Suzuki GS500 E

Коментар

Незнам обаче как стои въпроса с узаконяването.
                    Преди време помагах на един датчанин да се изнесе от Европа към Африка с такава къщичка, последно ми се обади някъде от Маракеш(където и да е това) т.е. възможно е и да се построи и да се движи легално, довечера ако не забравя и ми стигнат силите ще пиша кое как или пък ми ела на по кафе.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

О, идеята за къща на колела е стара колкото колелото ... В наше време е особено актуална за в Гърция, че на такова не се плащат данъци. И аз съм си харесал една ретро, но още събирам сили да я обновя. Ето такава:

.........
                      Да, ама не. Не ще да качи снимката.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        О, идеята за къща на колела е стара колкото колелото ... В наше време е особено актуална за в Гърция, че на такова не се плащат данъци. И аз съм си харесал една ретро, но още събирам сили да я обновя. Ето такава:

.........
                        Да, ама не. Не ще да качи снимката.
                        Сигурно е много голяма като размер...
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

За парите и аз мисля, че под 10к. трудно ще се мине. Ако се купи регистрирано ремарке дали ще трябва допълнително да се минава през КАТ или мога да започна да творя? Има по-старички на прилична цена. Вчера минах през къщичката от клипчето по горе, но нямаше никой там. Ремаркето беше с регистраци вече значи може. Доста интересна гледка...

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Преди време помагах на един датчанин да се изнесе от Европа към Африка с такава къщичка, последно ми се обади някъде от Маракеш(където и да е това) т.е. възможно е и да се построи и да се движи легално, довечера ако не забравя и ми стигнат силите ще пиша кое как или пък ми ела на по кафе.
                            За кафе с удоволствие. Аз съм онзи от Вюрт дето те притесни преди две седмици. Ще сме си взаимно полезни.

Коментар

Интересна идея,само че на мен ми се върти в самоходен вариант тоест на базата на камион.

Става достта по голямо и конфортно,отделно че и може да се направи да се разпъва настрани и след това може и хорце да се тропне вътре.

Цените за камион с 8 метра карусерия започват от към 5000лв.

Например на базата на такъв.

Коментар

Аз съм онзи от Вюрт дето те притесни преди две седмици. Ще сме си взаимно полезни.
                                Аха, тогава кажи цена за най обикновенна грес в тези цилиндрични пластмасови пълнители за такаламит?
                                За къщата - датчанина се беше ровил в законодателствата на много държави, и къшата му беше отделно от ремаркето. Това постигаше две цели, първо може да е разтовариш и да си ползваш платформата, и второ в някои държави нямаш право да къмпингуваш дори с каравана извън определени места, а така заобикаляш закона - имаш ремарке с товар и си спрял за почивка, по същата причина прикачихме на дизеловата "Тойота" бутилки за газова уредба и т.н.......
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X