Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за пералня

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • питане за пералня

    Здравейте,
    Имам стара пералня "Gorenje" WA 513, от която съм много доволен, но напоследък понякога не ще да тръгне, докато накрая съвсем отказа...Свалих горния капак, пулих се, зяпах, като индианец пишеща машина...основният заподозрян програматора се оказа плътно затворен и капсулован, като има три големи букси с кабели. Разкачих ги, напръсках ги с контактен спрей, с удължение на спрея напръсках отвътре, докато не протече(зер нямам какво да губя), де-що видях кабелни обувки разкачих и също напръсках със спрей(удавник и за сламка се хваща), въртях няколко пъти програматора и след час пробвах да я включа-пак не ще! Тогава се огледах в една джаджа, която е точно на маркуча на входящата вода, в която влизат два кабела и ми прилича на електромагнитен клапан-зачудих се да не е залепнал, чукнах го здраво с дръжката на голяма отвертка и о чудо-пералнята зацепи и оттогава изкара без проблем три пранета.Питането ми е може ли от него да е проблема, или е случайност?
    Да кажа, че докато пералнята не щеше да тръгне, като натиснех едно копче, което е за пълнене на вода помпата започваше да пълни.
    Понеже точно сега хич не мога да давам пари за ремонти моля за мнение какво да гледам при евентуален следващ отказ?
    Благодаря предварително!
    много автомати-слаби резултати!

  • #2
    От: питане за пералня

    Може да е от него. Резервните струват доста скромно. Ама ако с бой се оправя - бонус. Заседнал е някой боклук вътре.

    Коментар


    • #3
      От: питане за пералня

      Благодаря, Ясене-дано да е от него!
      Лошото, е че затворих пералнята и я набутах обратно под кухненския плот, и ако трябва всеки път да я дърпам, че тежи пущината...ама това да е проблема!
      Между другото за протокола да спомена, че на някого може да е от полза-нов програматор за този модел във фирмения сервиз е 200лв., а в един магазин за резервни чаркаляци на ул.Мадрид 40 в София е 86лв., като не вярвам да е менте ...
      Упс пропуснах още едно питане-като развъртях долу вляво филтъра се изля около половин литър вода и излезе една гола конична пластмасова конструкция без нищо филтриращо? Като си пъхна пръста навътре мога да завъртя перката на помпата за източване. Пералнята я взех без пари втора употреба, колкото да я изнеса и не знам какви ги е свършил предишния собственик и защо?
      много автомати-слаби резултати!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X