Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за финал на под.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Въпрос за финал на под.

Що не го завършиш с 2 санта грес - има такива малки плочи на КАИ.
    Много здрава плочка е и няма чупене от джипа.
    Лепиш с добро лепило клас С2-ТЕ и голяма фуга флексова 4 мм поне.
    Според мен ако замазката е само напукана но не хлопа ще стане и плочките ще държат.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

От: Въпрос за финал на под.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      Според мен ако замазката е само напукана но не хлопа ще стане и плочките ще държат.
      Аз също подкрепям това мнение.

Коментар

[QUOTE=rosen_offroad;3013434]Що не го завършиш с 2 санта грес - има такива малки плочи на КАИ.
        Според мен ако замазката е само напукана но не хлопа ще стане и плочките ще държат.[

Това беше идеята на темата.Въртеше ми се нещо такова и може би това е изхода от ситуацията.
        Замазката няма как да хлопа,защото е правена върху улегнал бетон,не е на земя.Затова не е армирана.
        Grand Cherokee WJ
        Dodge Caliber
        E 430 4-matic-T(S210)
        GLK

Коментар

Първоначално публикуван от dragoveli Преглед на мнение
          Аз също подкрепям това мнение.
          Защото това е вече нещо конструктивно и смислено.И може би полезно и за друг.
          Grand Cherokee WJ
          Dodge Caliber
          E 430 4-matic-T(S210)
          GLK

Коментар

[QUOTE=Пламен С;3013463]
            Според мен ако замазката е само напукана но не хлопа ще стане и плочките ще държат.[

Това беше идеята на темата.Въртеше ми се нещо такова и може би това е изхода от ситуацията.
            Замазката няма как да хлопа,защото е правена върху улегнал бетон,не е на земя.Затова не е армирана.
            Още малко пари хвърлени на вятъра със спорен резултат . Когато основата е компроментирана спасението е друго ама е скъпо и никой все още няма да извади пари за него . Понеже в БГ цената на труда е все още ниска , по-еФтинко ще е всичко да се изрине и нова замазка или върху проблемната нова ,ако има място и височина . Ако замазката хлопа но е цяла без пукнатини ,няма проблеми . Обаче ако има пункнатини , дори и да не хлопа ще има проблеми . Кога , колко и къде е въпрос на време или на температурни разлика и деформации . Все пак запазвам правото си да се интересувам какво се случва .
            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Квадратен метър от този вариант, ще струва в диапазона на 50 лв минимум, по 60кв. м - 3000лв. Евтино, или скъпо, всеки си знае сметката. По-същественото е, че и това ще са пари бадява.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Квадратен метър от този вариант, ще струва в диапазона на 50 лв минимум, по 60кв. м - 3000лв. Евтино, или скъпо, всеки си знае сметката. По-същественото е, че и това ще са пари бадява.
                А колко според теб струва шлайфан бетон
                В моя гараж съм на такива плочки и е много здраво.
                замазката е армирана но материала много некачествен и ронещ се.
                И не е 50 а по скоро 35 лв.
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

25-30 лв е само трудът. Шлайфаният бетон е по-евтин, като включва и целият слой настилката, която в момента е проблемна, а не само завършващата покривка, каквото е керамичната облицовка. Но защо директно на него отиваш, това далеч не е единствената алтернатива. Това, което се е опитал да направи, си е много добър вариант, стига да е изпълнено като трябва, а не тотално компрометирано.

Коментар

Въпрос за финал на под.

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    25-30 лв е само трудът. Шлайфаният бетон е по-евтин, като включва и целият слой настилката, която в момента е проблемна, а не само завършващата покривка, каквото е керамичната облицовка. Но защо директно на него отиваш, това далеч не е единствената алтернатива. Това, което се е опитал да направи, си е много добър вариант, стига да е изпълнено като трябва, а не тотално компрометирано.
                    25-30 за лепене на плочки е много - тук имам за 12 лв / м2
                    Шпаклована замазка не е добър вариант - имам и такъв гараж и се рони и голям пепелак.
                    VW Golf VI variant

Коментар

[QUOTE=rosen_offroad;3013693]25-30 за лепене на плочки е много - тук имам за 12 лв / м2
                      Шпаклована замазка не е добър вариант - имам и такъв гараж и се рони и голям пепелак.[/QUO

Заради роненето и пепеляка сложих за финал лепило.От няколко страни ми дадоха тази идея.Явно е грешка.
                      Grand Cherokee WJ
                      Dodge Caliber
                      E 430 4-matic-T(S210)
                      GLK

Коментар

25-30 за лепене на плочки е много - тук имам за 12 лв / м2
                        Да кажа, че съм кристално наясно със ситуацията във Варна, няма начин, но пък и тази цена е меко казано - пораждаща съмнения. Не че не е възможно да се намери кой да я приеме, ма определено ще свърши работа, колкото и вече изявилите се...

Коментар

Аз бих сложил бетонни павета без лепило, с пясъчна фуга. Кеф ти Земелрок, кеф ти други, избор голям. Или клинкерни от " Труд" гр. Русе? Скъпо, ама здраво! Навремето слагаха дървени. Ще си ги нареди сам, нищо сложно.
                          На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                          "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

12 лв на метър за гранитогрес?!
                            Това явно е някакъв майтап.
                            Колкото до шпакловането с лепило, ако не е флекс лепило с фибри и клас C2TE , просто е хабене на материал... и средства.
                            Изравнявах бетонни тротоари в двора на чичо ми с флексово лепило върху стара циментова замазка. Където има пукнатини, се слага мрежа. Не е мръднало вече 6 години. Дебелината достигаше до 3см, та се налагаха и две ръце където е нужно.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                              12 лв на метър за гранитогрес?!
                              Това явно е някакъв майтап.
                              2007-8 година цената беше стигнала до 30 лв/м2
                              Сега се намира и 8 лв. разбира се за количества над 50 м2 И се иска малко да почакаш докато се почне.
                              Казвам намира се ама не по обява от вестника или интернет - имам познати дребни строителни фирми и тях питам за някой чичо от добричко село примерно
                              Каменна ограда от некалиброван гнайс 12 лв/м2 под 70 см 12 лв/лм
                              Но темата не е точно за това
                              VW Golf VI variant

Коментар

Ще изчакам още малко,ще проверя дали някъде хлопа/не виждам причина за това,но.../,и ще поставя гранитогрес.
                                Вариант е според мен и още една ръка,или две с лепило с фибри и мрежа.Но няма да бъде завършено и ще стои пак грозно.
                                Grand Cherokee WJ
                                Dodge Caliber
                                E 430 4-matic-T(S210)
                                GLK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X