Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет - как да покрия избата и в същото време да не е грозно

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Съвет - как да покрия избата и в същото време да не е грозно

    Здравейте! В момента правим основи и решихме да има изба под верандата и стълбището е покрай къщата и се влиза вътре в мазето, но ме притеснява факта, че когато вали дъжд, ще влиза вътре в площадката със стълбището. Площадката е широка 1.10 и 1.20 дълга и със стълбата се получава към 4 метра. Мислим за вариант да се сложи някакъв капак върху стълбището, но доста ще е тежък капака 1.2 на 4 метра, не знам как ще се отваря. За мазето не се притеснявам, тъй като е под верандата, ама от стълбището пак може да се напълни и избата. Ще съм ви благодарна като ми дадете вашите съвети. В момента се прави кофраж за избата и докато е време, да решим как да направим.

  • #2
    От: Съвет - как да покрия избата и в същото време да не е грозно

    Вариантите за предоляване на проблема според мен са няколко:
    1. Изграждане на "покривче" над стълбището.
    2. Изпълнение на шахта (с или без отводнителен улей) в най-ниското ниво за отводняване и изхвърляне на попадналата там вода (по гравитачен път ако е възможно, или принудително- с помпа). Това решение може да се комбинира с горния вариант.
    3. Оформяне на "затворена" зона около стълбището- остъкляване или пристрояване към основната сграда.
    4. Поставяне на капак над стълбището, както сте посочили във Вашето питане. Поради голямата тежест на този капак е възможно да предвидите някакъв механизъм за повдигането му- ръчно или с помощта на мотор.
    С цел улесняване на ползвателите, капакът може да се разчлени на няколко застъпващи се (и последователно отварящи се) такива, които да могат да се отварят и затварят по-лесно.
    Когато захарността в гроздето намалява, моята се покачва.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X