Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Полагане на естествен камък върху бетон
Свий
X
-
От: Полагане на естествен камък върху бетон
Няма вариант да слагаш камъни вътре в бетона.
Прави се бетон с подходяща армировка за натоварването, после като изсъхне се лепи камък на земновлажно.
Аз не бих сложил камък неравен на място за ходене щото ще се спъвам ама ти си знаеш.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
-
Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение... Аз не бих сложил камък неравен на място за ходене щото ще се спъвам ама ти си знаеш.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
И това е така ама като сняг запръска що ще чиниш ти зимъска?
Най-трудно се рине сняг на неравна каменна настилка.А сол да хвърляш не става,че много тоя бетон няма да го бъде.
И остава единственият вариант при избор на такава настилка,а именно нагреватели под камъка.
Ама не е лъжица за всяка уста.Е зависи от квадратурата де.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнениеИ това е така ама като сняг запръска що ще чиниш ти зимъска?
Най-трудно се рине сняг на неравна каменна настилка. ...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнениеЗдравейте,
ще бетонирам една площадка за коли и желая да поставя естествен камък като декорация. Интересува ме много скъпо ли излиза декорация от този тип [ATTACH=CONFIG]863976[/ATTACH]
и кога се поставя този камък, докато бетона е още пресен или се лепи след като вече е изсъхнал ?
2. Камъкът се лепи задължително след като бетонът "изсъхне" достатъчно. Аз лично бих изчакал поне 20-25 дни след бетонирането при нормални средноденонощни темпаратури на въздуха (около 20-25°С).Когато захарността в гроздето намалява, моята се покачва.
Коментар
-
Мисля, че за паркинг облицовката с камък не е много подходяща, като се покрие с мазни петна изглежда зле.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Това нещо е някакъв гнайс (естествен камък). Колко е скъпо или евтино - божа работа. Плочите с неправилна форма са по-евтини и цените им тръгваха някъде откъм 6 лв/кв.м (без ДДТ). Ама зависи откъде и от кого ще го купиш, транспортни разходи и т.н. За слагането - слагат ги или върху бетон (както ти си питал в началото на темата) с подходящо за целта лепило или "на сухо" върху пясъчна основа. Ама във втория случай не знам как ще им се отразява натоварването от автомобили.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Естествен камък е ,вид гнайс, отиваш примерно на околовръстното срещу Царско село и си избираш. Цената варира според размери, оформяне и дебелина. Избор има предостатъчен.
Цената на камъка е относително по-бял кахър, в сравнение с разходите за подготовка на площадката , разтвори и монтаж.
Под подготовка за автомобилно натоварване се има предвид армирана бетонова настилка с баластрена основа.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеПо-добре неравен камък, отколкото гладки плочи, на които можеш да се пребиеш като падне малко сняг.плочки според джоба.
Мен за подобна употреба най ме блазни шлайфан бетон.
Гнайса едно се рони и люспи, друго спъва децата, трето ми грознее, четвърто за да е здрав за коли трябва да е от 5 см нагоре.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение... Гнайса едно се рони и люспи, друго спъва децата, трето ми грознее, четвърто за да е здрав за коли трябва да е от 5 см нагоре.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение.....Нямам впечатления да се рони или люспи, а що се отнася до това дали грознее това си е абсолютно субективен въпрос на вкус, по който е напълно безсмислено да се спори. Аз пък никак не харесвам бетон.
Коментар
-
Да се намеся и аз ,
дали ще редите гнайс , градешки камък от котел или ивайловградски е все тая !/все пак котленския пясъчен варовик е най калпавия и най слаб!!!/ Въпроса е къде? В случая колегата пита за настилка в/у която ше се качва с кола , джип или бус! !! При това условие основата тлябва да е здрава .Бетон марка В-20 ,даже В25 нагоре! и то армиран със заварена 15/15 мрежа или стоманени фибри ! /ако е крайна настилка ,шлайфан бетон е желателно с повърхностен втврд./посипка кварц -корунд / за тази цел!
Ако и бетона е обработен с нужния пластификатор / повишава марката и останалите характеристики както водоплътност , мразоустойчивост и т нт ./ и предотвратяване от изронване през годините е още по добре! Май прекалих !
Бетона трябва да е в/у основа от от трошен камък дебелина 10см.мин./0-40 или другото наименование минерал бетон/ уплътнен с вибро плоча поне!
Камъка който се реди от горе е желателно да не се използва никакви "лепила " !!!,,,,а циментно пясъчен разтвор /1:1 и цимент CEM I 42.5 , желателно / може с разни добавки за по добра адхезия , след добра подготовка на на повърхността на вече втвърдения бетон ! Апропо ако реши някой да налива пари за лепило , има такива но почват от 35лв/тор.за 25 кг на фирми като Мапей , рьофикс , и др. които са специално за външни условия и с много високи тех. показатели ! зА ТАКИВА от 10-12лв които търговците ви навиват че било " флексово за външно " е ее до 3-4 год. След тва наново!
Пропуснах , дебелина на бетона мин.8 см ако е армиран сериозно ! иначе 10см!
И накрая след като са изпълнени условията ,мисля че и"УРАЛ" руски с 15 куб. дърва ше може спокойно да се качи от горе!!!!
За подробности , Питайте ...Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар