Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Срок на разрешение за строеж след презаверка и изменение на проект!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Срок на разрешение за строеж след презаверка и изменение на проект!

Здравейте, бих искала да попитам следното: Имам презаверка на разрешението за строеж, колко време след презаверката имам за да си построя къщичката - 3 или 5 години. Не мога да се ориентирам в ЗУТ.
    Другият ми въпрос е, че искам да си опростя вилата, в смисъл да променя проекта, така че да ми излезе по-евтино. Да го скъся с една стая например, да опростя малко покрива и таванското помещение, така всичко в насока по-евтино строителство и по-малки размери на вилата, така че лесно да се поддържа и да не е скъпо строителството. Как става това? Сложна ли е процедурата или просто ще стане с някакво допълнение от архитекта и конструктора към проекта? Става въпрос за тухлена къщичка. Благодаря предварително на отзовалите се!

От: Срок на разрешение за строеж след презаверка и изменение на проект!

При мене, колкото изменения правих, толкова пъти променях проекта и го внасях за промяна в строителното разрешение. Проектантите всеки път ми вземаха пари, всеки път плащах на общината за новото разрешение. Такива ми ти работи.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
    "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

До 2 години след разрешение за строеж трябва да се открие строителна линия. До 5 години след откриване строителна линия трябва да се завърши строежа.
      За такива големи промени, се прави "промяна по време на строителство" което по същество си е отделен проект, внася се пак в общината и се заплаща.

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
        До 2 години след разрешение за строеж трябва да се открие строителна линия. До 5 години след откриване строителна линия трябва да се завърши строежа.
        ...
        Не 2, а 3, и не "строежа", а грубия строеж, вкл. покрива.

Чл. 153.
        ...
        (2) Разрешението за строеж губи правно действие, когато в продължение на 3 години от влизането му в сила не е започнало строителството или когато в продължение на 5 години от влизането му в сила не е завършен грубият строеж, включително покривът на сградите,
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Да под строежа разбирам акт 14

Коментар

Благодаря ви за отговорите. Искам да попитам дали според вас е добро решение да започна строежа наесен като направя фундамента, а останалото другата пролет. Климатичните условия за наколко месеца биха ли повредили голия фундамент или ще го стегнат повече?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X