Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървена тераса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дървена тераса

Привет,
    на вилата имаме дървена тераса, стъпила на 9 (пак дървени) колони. Размерите на терасата са около 6/4м. Навремето (преди 6-7 години) като я правиха не бях аз инициатор/контрол и са набутали на брат ми някаква топола за дъските, по които се ходи (пода). Вече тотално изгниха и ще ги сменяме.
    Въпроса е какъв (и от къде) материал да вземем.
    Говорим за дъски 4 см. дебелина, 4м дължина.
    Между тези дъски оставяме луфтове да се стича водата, хидроизолация няма и няма нужда (отдолу е земя).
    Терасата е на слънце/вятър/дъжд - идеи за защита на дървото също биха ми били интересни
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

От: Дървена тераса

5 см талпи, импрегнация в автоклав задължително (най-сигурно и най-евтино).
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Импрегнация в автоклав има на гара Искър, ходя там когато импрегнирам дървении. Първо вакуумират, след това импрегнанта под налягане, гарантира много дълбоко проникване.
      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Разгледай вариантите за декинг.
        Поне аз съм голям фен на визията му, както и на това, че напролет - когато се пооправи времето, взимаш водоструйката и го светваш като нов
        Само не знам, ако се спреш на такъв вариант, дали отдолу няма да е добре земята да я засипеш с нещо. Пясък примерно...

Коментар

Чам!!!Циглене след монтажа!Никакви автоклави/няа а праим консерви/!Лак за паркет на водна основа!Хубава фуга навсякъде!Обработка с Бохемит 2-3 ръце преди това!
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Хубав чам в София отде?
            Не се сещам за по-добра комбинация от цена/визия от чама...

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              Хубав чам в София отде?
              Не се сещам за по-добра комбинация от цена/визия от чама...
              Аз от вашия край си купувам дюшеме,ти се чудиш откъде?Звънни да ти кажа номер!
              Иначе дъбови талпи ако си намериш....щото съм виждал от Трявна!
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Чам!!!Циглене след монтажа!Никакви автоклави/няа а праим консерви/!Лак за паркет на водна основа!Хубава фуга навсякъде!Обработка с Бохемит 2-3 ръце преди това!
                Дори и да е чам..., що трябва да се "Цигли" след монтажа? Не е ли по-добре да се обработят талпите предварително четиристранно?

Коментар

Талпи, от сушилня съм купувал на изхода от София към Пловдив, на свтофара срещу Врана някъде. Използвах ги за под на барака. Вече 5-6 години не са мръднали.
                  Обаче всяка е с различна ширина, а при тебе е хубаво да са еднакви.
                  Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                    Талпи, от сушилня съм купувал на изхода от София към Пловдив, на свтофара срещу Врана някъде. Използвах ги за под на барака. Вече 5-6 години не са мръднали.
                    Обаче всяка е с различна ширина, а при тебе е хубаво да са еднакви.
                    Не - не ми трябва да са еднакви на ширина, а само на дебелина. Там точно гледам, че стоят целогодишно на слънце/вятър/дъжд дъските. Стори ми се несериозно за съхранение...

Коментар

...
                      Иначе дъбови талпи ако си намериш...
                      Е тва ти е играта.
                      Дъба като изсъхне, пирон не мож' вкара в него,
                      и както ще ги редите с фуги, няма да има нужда и от импрегниране.
                      Цената няма да е като на чама, но пък се компенсира от другото, и ше си гледаш внуците на тая тераса.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                        Не - не ми трябва да са еднакви на ширина, а само на дебелина. Там точно гледам, че стоят целогодишно на слънце/вятър/дъжд дъските. Стори ми се несериозно за съхранение...
                        Талпите са на сухо, под навес. Дебелината е еднаква. Могат да ти ги минат на място през рендето. Отвън са пресните, които не са минавали през сушилня.
                        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Разбира се, че е вариант. Е, поне три пъти по-скъп и поне 5 пъти по-нетраен и поне 5 пъти повече поддръжка в годините, но иначе - да, също е вариант...

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                            Могат да ти ги минат на място през рендето.
                            По-скоро през щрайхмус. Само тогава можеш да си гарантираш еднаква дебелина.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                              Разбира се, че е вариант.
                              Е той човека е лекар (евентуално), а не дърводелец, еле па строителен енженер.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X