Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде балансират валове?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Къде балансират валове?

    Имам един дърводелски струг. Вчера го пуснах за сефте да стръгна едни тапи. Вибрира силно. Хванах го за пода, заварих му още спънки, но не ми харесва.
    Шпиндела на стругчето не е баш шпиндел, а вал с ремъчна шайба и универсален патронник. Откачих го от ремъка и забелязах коя част се стреми да иде в ниското. Добавих няколко шайби на противоположната страна (патронника е хванат с 3 болта към шайба на вала). Намаляха вибрациите, но пак ги има. От триенето в лагерите не мога кой знае колко да разчитам на тоя метод и затова пускам темата. Някой знае ли нещо за балансиране?

  • #2
    От: Къде балансират валове?

    Ние ползваме динамичен баланс в с. Трилистник - Елин инженеринг. Но с последните валове нещо много ни замотаха, чак не си вдигат телефона.
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

    Коментар


    • #3
      От: Къде балансират валове?

      200 лв????!!!??? Ще ме прощават тия хора, ама ... Някога и в "Mашстрой" имахме стенд за баланс на шпинделите и не вярвам да са взимали повече от 10-15 лв за такава услуга. 2000-та напуснах и след това ходих да изправям една ос на ремарке, та платих с поръчка както си е реда 15 лв. За 200 лв ще си остържа нов вал, шайба, ще си купя универсал и лагери и пак ще ми хартисат... Да са живи и здрави!

      Коментар


      • #4
        От: Къде балансират валове?

        Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
        ще си остържа нов вал,
        Не нов а този го остържи със стъпката за универсалчето и няма да има вибрациЙ!!

        Коментар


        • #5
          От: Къде балансират валове?

          Не е проблема във вала според мен. Въртящия момент се предава със шпонка, но има един осигурителен болт с контрагайка, предпазващ от аксиално движение на универсала. Там е видим дисбаланса и ще го поправя. Рекох да мина по-професионално на стенд, но явно не ми е писано...

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X