Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на вода от бетон плоча.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теч на вода от бетон плоча.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    Ако се постнат снимки на плочата ще е много полезно, иначе само се гадае има ли бордове, наклони, къде се отича и т.н.
    Нормална плоча,на гараж.Има си наклон и не задържа вода,но проблема се появи при топенето на снега.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      Нормална плоча,на гараж.Има си наклон и не задържа вода,но проблема се появи при топенето на снега.
      Т.е. Да разбираме че се отича към едната дълга страна и бордове, барбакани и воронки няма?
      Холкери има ли към по високата страна-там как завършва.
      Ако няма холкери си правиш със цимент и пясък.
      Ако не се ходи по нея къртиш до здраво после е добре да шпакловаш поне пукнатините с лепило за топлоизолация с фибри, грунд и някаква мазана хидроизолация.
      Колкото по не се ходи отгоре толкова е по трайна. Взимаш задължително с УВ защита.
      Това е по временния вариант.
      По истинския е или ламарина (не и трябват големи наклони) или рулонна 2 ръце първата без втората със посипка.
      Като се кръстосват двата слоя.

Във вашия град няма ли борси/магазини за изолации да идеш да се консултираш на едно две места?
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Магазини има,но предпочитам да имам предварителна информация.
        Като не знам какво да търся,най-вероятно ще ми набутат каквото имат.
        Хидроизолацията на Вълков ми се струва добър вариант,но има време.
        Последно редактирано от georgipetkov64; 18-02-16, 21:54.
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
          .............. на първа ръка се полага геотекстил и още една ръка и ще те надживее.Можеш и да ходиш отгоре й.
          Геотекстила какъв да е, май има разни видове и дебелини? Или за течни хидроизолации се ползва винаги един и същ, просто аз не го знам? Питам, защото ще махам изгнилия покрив и ще карам поне година на гола плоча, докато успея да скалъпя новия покрив. Като знам, че временните работи са най-постоянни, поне да направя свястна хидроизолация.
          На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
          "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Теч на вода от бетон плоча.

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
            Геотекстила какъв да е, май има разни видове и дебелини? Или за течни хидроизолации се ползва винаги един и същ, просто аз не го знам?.
            Аз технология за хидроизолация с геотекстил не съм чувал.
            При мен правих течна мембрана на Мапей на плосък покрив тераса под плочки.
            Върху замазката се прави една ръка с грунд, после при мазането с мембраната се полага армираща мрежа(пластмасова) която все едно се шпаклова вътре в течността.
            По краищата (холкерите където са) и другите по слаби места се полага гумирана лента.
            Готовата мембрана е непропусклива но не се ходи отгоре и, затова се слагат плочки и можеш и хоро да играеш

Геотекстила е материал с добра водопропускливост, ползва се да като разделителен слой на чакъла/пръстта при дренажи.
            За твоята употреба (мазана хидроизолация) най логично е да се вземе от най тънкия да не попива много материал, но си мисля че армиращата мрежа е по добра и осигурява по добро прилепване към основата.
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
              Геотекстила какъв да е, май има разни видове и дебелини? Или за течни хидроизолации се ползва винаги един и същ, просто аз не го знам? Питам, защото ще махам изгнилия покрив и ще карам поне година на гола плоча, докато успея да скалъпя новия покрив. Като знам, че временните работи са най-постоянни, поне да направя свястна хидроизолация.
              Плата/геотекстила/ се произвежда специално за Вълков хидроизолации.Където продават хидрото има и геотекстил.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
              Аз технология за хидроизолация с геотекстил не съм чувал.
              При мен правих течна мембрана на Мапей на плосък покрив тераса под плочки.
              Върху замазката се прави една ръка с грунд, после при мазането с мембраната се полага армираща мрежа(пластмасова) която все едно се шпаклова вътре в течността.
              По краищата (холкерите където са) и другите по слаби места се полага гумирана лента.
              Готовата мембрана е непропусклива но не се ходи отгоре и, затова се слагат плочки и можеш и хоро да играеш

Геотекстила е материал с добра водопропускливост, ползва се да като разделителен слой на чакъла/пръстта при дренажи.
              За твоята употреба (мазана хидроизолация) най логично е да се вземе от най тънкия да не попива много материал, но си мисля че армиращата мрежа е по добра и осигурява по добро прилепване към основата.
              Всичко е точно така,но Вълков имат въпросния плат,който се полага заедно с мазането на течността.Не е пластмасов и не е мрежа.Трябва да се попита при купуване на хидрото.
              Лично съм го купувал,но не помня как се казва точно.
              Grand Cherokee WJ
              Dodge Caliber
              E 430 4-matic-T(S210)
              GLK

Коментар

Четох четох и никъде не видях да се предложи на колегата водно стъкло.
                Няма по-евтин и бърз вариант за тази цел....
                Поздрави!
                VITARA, SAMURAI
                FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                RENAULT ESPACE QUADRA
                ...и едно сивикче за града...

Коментар

Всеки предлага ,каквото е ползвал.Явно нодното стъкло не е опитвано
                  Grand Cherokee WJ
                  Dodge Caliber
                  E 430 4-matic-T(S210)
                  GLK

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                    Четох четох и никъде не видях да се предложи на колегата водно стъкло.
                    Няма по-евтин и бърз вариант за тази цел....
                    Поздрави!
                    Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                    Всеки предлага ,каквото е ползвал.Явно нодното стъкло не е опитвано
                    Лично аз пробвах да лекувам пукнатини по пода на балкон с водно стъкло, ама цъ - пак си проникваше вода. Т.е. поне в моя случай най-евтиния и бърз вариант не свърши работа.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не казвам че е най доброто.
                      Казвам че е най евтиното.
                      За тая квадратура ще му отодат 15-20 лева за водно стъкло.
                      Аз съм си решавал подобен проблем така, за това го предлагам.
                      Ако дори не помогне достатъчно, няма да навреди.
                      Успех на колегата.
                      Поздрави!
                      VITARA, SAMURAI
                      FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                      RENAULT ESPACE QUADRA
                      ...и едно сивикче за града...

Коментар

Ако е за един сезон може да опъне и найлони отгоре. А и ще е най-евтиното решение.

П.С. Имало и 2ра страница, не я пропуснах . Та там схемата с винила е подобно решение.

Коментар

Само да попитам: вижда ли се отгоре, на плочата дали има ли пукнатини и т.н. ?
                          Публикувайте отговор

Коментар

Тънка замазка със ситна мозайка.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Преди 2 години имах същия проблем, става въпрос за стандартен бетонен гараж....та решението беше закупуване на един цял лист винил от билборд, в случая 60 лева за доста по-голямо парче от необходимото, залепване по краищата на плочата със лепило за винил на спрей / още 20 лева за два флакона/ и допълнително укрепване отстрани срещу вятър с тънки анкерни болтове и голеееми шайби накрая. Отне около 2 часа за двама аматьори, в това число с бирите, за две години не е паднала и капка вода в гаража. Евтино и бързо !

Коментар

Че ако имота няма да бъде твой, сложи 2-3 слоя по-дебел найлон (това ако не се ходи по него) и го затисни с нещо щом си има наклон.
                                Nissan Terrano 2.7 TDi
                                ----------------------------
                                Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X