Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Складиране на ремарке окачено на тавана на гаража

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Складиране на ремарке окачено на тавана на гаража

    Здравейте,

    От скоро имам туристическо ремарке, което ми заема голяма част от гаража. Тук е момента да кажа, че става дума за клетка в подземен гараж с висок таван (над 3м). Винаги съм си мислел, че това е едно пространство отиващо на вятъра в този гараж и се зачудих как може да се направи система, с която ремаркето се вдига до нивото на тавана и се обезопасява там за съхранение.

    По ключови думи намерих разни неща в нета, но никакви детайли за реализация, а и не бяха точно във вариантите, които са ми в главата. Моята предварителна идея е с механична макара да вдигам ремаркенцето до неоходимата позиция като на предварително забити в тавана анкери ще окачам под него здрави военни (за такива ги купих) колани за товари като те ще носят тежестта му постоянно.

    Проблемът е, че нещо не мога да си представя системата за повдигане. Дали макарата трябва да се намира физически над ремаркето или пък да е изместена някъде в страни и повдигането да става с някаква система от стоманени въжета и по-малки макари.

    Също така не съм убеден кои трябва да са точките на захващане по самото ремарке, така че да не се разглоби или изчекне от висенето. Машинката е тази. Стандартно туристическо "купешко" ремаркенце с торсион и без кой знае какви претенции. Би трябвало да тежи около 150кг, коша е дълъг около 2,40.

    Някой правил ли е подобно нещо? Ще се радвам да сподели опит. Ако няма такива, дори нахвърляни идеи или чесане на езици би ми помогнало, защото със сигурност има аспекти, които не са ми дошли на ум.

    Благодаря предварително!

    Поздрави

  • #2
    От: Складиране на ремарке окачено на тавана на гаража

    От мен един бюджетен вариант
    На тавана четири халки или куки, два колана с тресчотки за обезопасяване на товарите в камионите(лесно ще намериш). Викаш четири човека да го вдигнат до тавана, коланите под него и ги стягаш с тресчотките да го притискат към тавана.
    Ако нямаш четири човека, можеш пак да го вдигнеш с колани и тресчотки(по-големите, с по-голямо рамо), но трябва да имаш достатъчно от тях и става малко по-бавно. За места на закачане няма много значение, примерно четирите края под коша. Леко е, и няма да се разкриви, освен ако не е хептен от кашкавал.

    ПП: Сега се сещам и за по-практичен начин за вдигане и сваляне. По някои камиони има едни малки ръчни лебедки за вдигане на резервната гума(тегло около стотина килограма). Можеш да почерпиш опит от там. Особено на самосвалите с резервна гума закрепена отпред на самосвалния кош, почти винаги има такива стойки със стоманено въже и макара. Помня че съм го ползвал веднъж дори на КамАЗ самосвал това нещо.
    Последно редактирано от cecoa1; 31-01-16, 12:04.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

    Коментар


    • #3
      От: Складиране на ремарке окачено на тавана на гаража

      Електрическа или механична лебедка,едва ли има постоянно 4 човека за закачане/откачане на ремаркето.Захващане в четирите края.За да не виси постоянно на въжето и с цел безопасност,на две места-пред и за гумите,на самите стени под ремаркето се правят стойки,една срещу друга и в тях се поставя метален лост.След вдигане,се поставят лостовете и ремаркето се отпуска върху тях.
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

      Коментар


      • #4
        От: Складиране на ремарке окачено на тавана на гаража

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3365.JPG
Прегледи:1
Размер:103.8 КБ
ID:5702349

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3362.JPG
Прегледи:1
Размер:95.0 КБ
ID:5702348

        4 евтини телферчета от ибей с товароносимост по 250кг. Имат си крайни изключватели. Може един човек сам да си качи или свали ремаркето. С четирите бутона за управление се работи спокойно с две ръце.

        Който му се занимава нека да завърти снимките...
        Последно редактирано от rusev; 09-02-16, 19:37.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

        Коментар


        • #5
          От: Складиране на ремарке окачено на тавана на гаража

          Направи си системата с 4 куки , 4 макари и 4 въжета - накрая събрани в едно (представи си щора - е тука са две ) ,
          Закопчаваш ремаркето за въжетата - другия край на теглича на колата и теглиш , застопоряването на въжето си го измисли - има начини.
          Ако трябва картинка - пиши на лични.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X