Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конструкция за окачен таван от пвц

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Конструкция за окачен таван от пвц

Здравейте,
    Трябва ми схема за окачен таван от ПВЦ и по специално как става закрепването на пластмасовата "ламперия". Става въпрос за таван на баня около 6 кв.метра, който искам да направя сам!
    Ако може някой да ми го "нарисува"
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

От: Конструкция за окачен таван от пвц

Гипсо картон слагал ли си , по същия начин става. правиш си скара от UD и CD и после ковеш плоскостите с винтове нераждавеика с плоски големи глави в женското с по издадената част.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
      Гипсо картон слагал ли си , по същия начин става. правиш си скара от UD и CD и после ковеш плоскостите с винтове нераждавеика с плоски големи глави в женското с по издадената част.
      Е как така. Тези ПВЦ плоскости са система "клик" как се слагат тези винтове ,че да са невидими. Идеята е да нямам после работа с шпакловка и боядисване. Подозирам че винта се слага на самият ръб на "клик" системата и по някакъв начин /с изрязване на малка част на другата дъска/ се напасват.
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Може и дървена конструкция - примерно бичмета 4/4 или 5/5.Към дървото по-лесно се закрепят плоскостите..Предполагам размера на банята е 3 на 2 метра, размера на ПВЦ тата е +/- 2,40 м, така че ги редиш успоредно на късата стена.Скарата се реди в следния ред.Първо обиколка на цялата баня с дюбели за стената(нивото лесно се взима ако има плочки), след това 2 или 3 с ъглови планки симетрично по-средата(ниво по обиколните),ако те притеснява, че ще "увиснат" можеш да ги закрепиш с планки за тавана или едно късо бичме "легнало"върху двете крайни. Преди плоскостите в ъглите трябва да се сложи завършващ профил.Знам за 3 модела-П-образен цял, П-образен разглобяем(най -лесният за работа)и такъв с формата на перваз(разглобяем не съм виждал).И трите модела се монтират преди плоскостите с винтчета с плоска глава, а може и с хубав такер(разглобяемият се крои, разделя се и се монтира скритата част, видимата накрая).Плоскостите имат "мъжка" и "женска" страна.Започва се с мъжка към стената, а от към женската се завинтва(или с такер)към скарата.Следващата плоскост влиза в предишната и скрива главите на винтчетата , и така до края на тавана.Хубаво е да се оразмери предварително дали последната няма да дойде много малка, ако е така просто се реже първата.Същтото е както колегата е казал с UD и CD, но според мен към тях по-трудно се завинтва ПВЦ.
        Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Един въпрос от мен.Удачно ли е тавана на банята да е от пвц.Плюсове и минуси.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
            Според мен - не е. Ще капе конденз.

Коментар

нещо такова ли търсиш?

напиши PVC таван в гуглето и поразгледай, че ще за ликове тук ще ги изкарат реклама.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                При мен един се запали от печката над вратата. Този който ще правя е за село голямо помещение и няма да се използва често

Коментар

ами по добре хънтър дъглас алуминиев,ама цената за 2.7кв е 200лв.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    нещо такова ли търсиш?

напиши PVC таван в гуглето и поразгледай, че ще за ликове тук ще ги изкарат реклама.
                    Тъй,тъй

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                      При мен един се запали от печката над вратата. Този който ще правя е за село голямо помещение и няма да се използва често
                      Що не помислиш за растерен-минерална вата, относително негорим, поема влага, почти вечен, относително евтин (не знам цената на ПВЦ)
                      TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                      "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                        Що не помислиш за растерен-минерална вата, относително негорим, поема влага, почти вечен, относително евтин (не знам цената на ПВЦ)
                        Това пак ли се затваря с гипс картон? Идеята ми е да свърша по бързо! Квадрата на "ламперията" е 7,90 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                          Това пак ли се затваря с гипс картон? Идеята ми е да свърша по бързо! Квадрата на "ламперията" е 7,90 лева.
                          Колегата има предвид растерен окачен таван 60/60 см. тип Амстронг с влагозащитени плаки.
                          ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                          ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                          0896 846 246

Коментар

Няма кондез от пвц-то, мани го Пенчо. Реди се като гипсокартон скарата, рапидките са в мъжкото и не се виждат. Има обкрайчващи профили, те се слагат първи, половината продавач-консултанти обаче понеже нали и не ги предлагат
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ето как изглежда, снимал съм на пълен мрак за да се види.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160105_105912.jpg
Прегледи:1
Размер:60.7 КБ
ID:5697806Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160105_105957.jpg
Размер:29.0 КБ
ID:5697807Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160105_110031.jpg
Размер:75.9 КБ
ID:5697808

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X