Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих през изминалата 2015 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво направих през изминалата 2015 година

Планките са стандартни закупувани от магазин. Всички се водят по ширина на гредата, по ме притесняваше захващането на планката към гредата, но след захващането вече нямах подобни притеснения.

Коментар

Перфектна работа.Дано само да не си на минималната заплата че, като мине дрона !

Коментар

Първоначално публикуван от mitakavk Преглед на мнение
        Планките са стандартни закупувани от магазин. Всички се водят по ширина на гредата, по ме притесняваше захващането на планката към гредата, но след захващането вече нямах подобни притеснения.
        Ако не носят под, са Ок. Следя темата с интерес.
        Още един път поздравления за професионализма и положения труд!

Коментар

Носят под, но захващането е достатъчно стабилно дори бих казал че гъстотата на винтовете е доста по голяма на бройка планка отколкото на другите места. Съответно запъването от двете страни на гредата е допълнително осигурена. Клатене имаше в началото преди да се добавят плоскостите на стените и тавана, но след поставянето им клатенето изчезна.
          Ето как се получи в последствие

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1039952_10206321850703281_1432218146533584572_o_zpslqts0zdv.jpg
Прегледи:1
Размер:102.6 КБ
ID:5698663
          Последно редактирано от mitakavk; 14-01-16, 09:52.

Коментар

На външен вид изглежда добре.Дано излезе сполучливо защото мисля че покрива не е направен оптимално и няма защити. Поне от това което виждам на снимките.Би трябвало майсторите да са ти го казали.

Коментар

Защити? Можеш ли да уточниш.

Коментар

Ами да стандартните защити...Може и да си ги направил то от тези снимки не може да се разбере.Аз само ще кажа основното пък ти си знаеш.
                По принцип комбинацията от тези битумни керемиди и междуребрена вата е много опасна защото при едно протичане(а то рано или късно ще стане) и влезе вода във ватата пораженията ще бъдат много тежки. Обикновено когато има вата между ребрата винаги се слага комбинация от двойна скара с защита от наводняване(даже двойно фолио) и покрива се прави ремонтопригоден даже и на отсеци.Предполагам че сте се застраховали под керемидите по някакъв начин?!?Примерно ДВА водонепропускащи слоя или стандартния битумен слой и допълнително фолио.Не знам.Там винаги е проблемно.Аз досега не успях да го направя нито пък съм видял някой да го направи качествено.(зарад конденза)
                От снимките не мога да се ориентирам къде точно е къщата но ако е планински район нещата са доста по тежки.
                На единия голям скат имаш няколко по малки покрива.Там при съединенията са проблемни язви.Особено на втория по голям покрив.На пръв поглед нямаш никаква защита от лед и от стояща вода.А тя ще се появи защото гледам как грее слънцето и има условия за това.Може би да сте взели допълнителни мерки и да сте подсилили проблемните места отвътре не знам.
                Нали знаеш че при евентуален теч на такъв покрив откриването е изключително трудно и ремонта е проблемен?
                Иначе стрехите ти пък са ги направили според мен правилно(е можеше още малко по дълги) и челните дъски също(височината им).А при теб това е изключително важно поради наличието на съседни дървета.
                Всичко това го казвам малко наслуки защото ако къщата е в Сандански или Петрич например покрива ще издържи .
                Гледам че улуците не са сложени още.При такъв завършек на покрива(стрехите) предполагам че ще се съобразите и ще сложите подходящи улуци (отдалечени) от челната дъска.

Коментар

Благодаря за информацията. В общи линии под самите керемиди е поставено паропропескливо фолио като от вътрешната страна на ватата ще се постави непропускливо такова. Течове засега не сасе появили при достатъчно дълго мокрене и в момента с навалялия сняг. Най проблемни места е да се появи лед над отопляеми помещения които да задържат лед и вода която евентуално да проникне под керемидите, това надявам се ще бъде спряно от фолиото, в зависимост как е накованозащото проникване в дълбочина обикновенно се получава през точките на заковаване. В по голямата си част таваните не са отопляеми така че там навярно няма да се получи подобен проблем. Не можах да разбера това с отдалечаването на улуците от челната дъска. Най проблемни места са тези на уламите и прозорците на ската засега проблам се появи някъде при фугата на прозореца и стряхата, но там все още не е довършено така че му предстои решението. Уламите са подсигурани с хидроизолираща лента и застъпване на керемидите решението с ламарина на уламите не ми вдъхват доверие. Друг проблем който може да се появи е при топенето на навят сняг, за това ще почакаме и ще видим въртят ми се няколко решения и ще преценя в последствие най оптималния вариант.

Коментар

Ами дано да издържи.Ако си сложил паропропускливо фолио от рода на брамак или подобните му(с микродупки) дето е около лев два няма да издържи ако обаче си сложил което трябва(примерно на изола петров) или подобните му дето се разстилат и с горелката се залепят и са дебели гуми и битум ще стане.
                    Доста хора около мен реват от тез битумни керемиди.Долу горе трайноста им е 3-5 години.След това в зависимост от района и климатичните условия започват да пропускат.Аз лично сложих на едно мое барбекю такова(без основен слой отдолу) и това го видях с очите си.Издържа 4 години.Сега се просмуква 4-5 места за 15 кв площ.Причината е микроцепнатини които се свиват и разширяват.И пропускат. И много хора плюят битумните керемиди като калпави.А това не е така.Истината е че те са само ПОКРИВЕН завършек.Основната им задача е да пазят от слънце и атм условия СЪЩИНСКИЯ битумен или гумен слой който е отдолу. Това е идеята на тез керемиди.А не като основен слой.
                    Покрива е изключително сложно нещо и неговия успех 80% се дължи на ПРАВИЛНАТА ГЕОМЕТРИЯ. Всеки сантиметър наклон и височина има значение. Куриоза е че строителите знаят 50 процента от това.Архитектите другите 50. И собственика опира пешкира от едните и другите.
                    Всичко това което го казвам аз съм го учил всяка нощ чета примерно от (техническия наръчник за покривите ) после ковеш на покрива и като протече и се овътриш 10 бона почва да ти идва акъла.
                    По въпроса за стрехите. Това е долния завършек на покрива който е изключително важен защото той отвежда водата ИЗВЪН чертите на сградата.Улуците които ще слагаш биват пластмасови или поцинковани или безшевни. И трите вида се слагат с скоби за челната дъска.При теб челната дъска на око я виждам около 20 см.Това означава че водата ще се стича по нея като водооткап.При положение че имаш дървета наблизо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО улуците се дистанцират от челната дъска поне сантим някъде.Причината е много проста.Утре вятъра ще ти напълни улуците с листа ще се запушат и водата ще прелее.И тогаз ще те спаси челната дъска.
                    Зарад неправилно поставени стрехи от "майстор" аз развалях покрив и го правих наново.Парите са значителни вярвай ми.Ако няма листа няма запушване няма проблем. Всички уроци ги учих по трудния начин като плащам от джоба си.Затова си направих труда да уча покривите при наистина знаещ човек.Те между другото не са толкоз много.
                    От думите ти разбирам че нямаш защита от "стояща" вода. Във впоследствие искам да кажа че ако един покрив преживее една зима НЕ ЗНАЧИ че е добър.И покривите обикновенно не протичат от силен дъжд или от голям сняг.Едно от най тежките изпитания за тях е следния случай: Има виелица и вятъра натрупва пряспа в някой ъгъл или препятствие(а при теб има) и замръзне.И ако на следващия ден рязко пекне слънце.Тогаз отгоре има вода отдолу ледена тапа.Ей тогаз пропускат покривите.Такъв случай може да няма тази зима.Може да е след 2 или 3.Но ще има такъв случай.Таквиз работи.
                    Абе понякога се замислям че трябва да напиша едно елементарно помагало с общи правила за избор и направа на покрив защото имам познания които майстора няма(ЗУТ и т.о.) а архитекта има ЗУТ ама хабер си няма от практиката и никога не е взимал тесла в ръката. А всички грешки се плащат жестоко от собственика.На двама собственика да им спестя едни 5-10 бона ще съм свършил едно добро дело

Коментар

Към колегата mishomishev,колега вземи го напиши това помагало.Много хора ще ти бъдат благодарни включително и аз.На мен също ми предстои строеж и за сега по проект покрива ми е фалцов,топъл,с 30см вата за изолация.За София зная кой може да го направи,но за Варна това не ми е ясно.Мисля че колкото повече знаеш,толкова по-малко ще се набуташ със самозвани майстори,които правят всичко

Коментар

Да покажа малко напредък:

Коментар

Красота! Копирах си снимките да "крада" занаята
                          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

http://s1200.photobucket.com/ Тук има още нимки за разглеждане

Коментар

Поздрави за хубавата и мераклийска работа. Покрива на вилата ми е на 5-6 години, двускатен с битумни керемиди. Не тече и мислех, че всичко е наред, но от миналата зима в мансардната стая започнаха да се събират количества едри мухи, калинки и други насекоми. Чуденето беше голямо до момента в който видях катерица да се разхожда по фасадата. В нет-а прочетох, че живеели комфортно във ватата на изолацията. Единствените отвори са тези за вентилацията. Това лято ще се качвам, за ги разкова и да сложа ситна метална мрежа....
                              ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
                              ...0888 766485...

Коментар

Ще видим как ще се държи ватата, засега мога да потвърдя че ватата се справя достатъчно добре. Поддържа сравнително постоянна температура. Иначе буболечки имаше доста тази пролет, но го тодавам че затворих малко след като застудя и имаше време да се наврат през всички възможни пролуки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X