Здравейте!Купих струг Ц5 за лична употреба.Нямам трифазен ток и смених електромотора на струга с монофазен 2,2/2850об.При пускането мотора неможе да развърти струга,а осветлението в помещението примижава много.Какво да правя?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Струг ц5 проблем с електромотора.
Свий
X
-
От: Струг ц5 проблем с електромотора.
Подбери правилния кондензатор на мотора. Въртящият момент на тръгване силно зависи от кондензатора.
Сигурен ли си, че стругът очаква 3000 об/мин на мотора? Да не би оригиналният да е 1000 или 1500?
-
Първоначално публикуван от валкиса Преглед на мнениеНай добре прекарай трифазен ток.
Коментар
-
Здравеи ,същия струг го имам и аз ,решил съм проблема по следния начин. Оригиналния мотор се върти с 1440 оборота а монофазния 2,2 се върти малко под 3000 ,следователно два пъти по бързо аз съм монтирал една междинна ос с две ремъчни шаиби намалящи около два пъти оборотите струга работи безпроблемно доста години,ако желаеш мога да снимам да видиш за какво става въпросНай-добре е да имаш богати приятели!!!
Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!
Коментар
-
А не е ли много по-лесно и просто вместо допълнителна ос, да се сложат две ремъчни шайби, като едната е два пъти по-голяма от другата, и това е?Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Тедо от Троян е човекът с двигателите.
Балканска звезда се казва фирмата, имам един такъв-1,5 киловата, на 1400 оборота, и си работи както се очаква. Знам, че имат и 2киловата на тези обороти.
Търси Тедо56 във форума.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнениеСрещу 700лева се решава проблема капитално.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеНа мен ми излезе под 400лв. И то за 15 КВата
Даже на вилата ми трите фази са в касетата която,е в двора ми.
Ама Енерго про са винаги прави. Ако не ти харесва отиваш при другото енерго!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнениеАма Енерго про са винаги прави. Ако не ти харесва отиваш при другото енерго!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар