Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на помпа за кладенец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на помпа за кладенец

Искам да помоля на знаещите от форума да помогнат с избор на помпа по параметри. На теория ми трябва помпа която да дава около 2 бара / 2кб.м.водана час /на 15 метра от помпата.

На повечето помпи които се продават (потопяеми и градински) им дават само максимален дебит( на изхода на помпата предполагам) и максимален воден стълб( налягането и дебита ще са минимални) .

Как мога да изчисля наляганетои дебита на определена височина(напор) ?

За пример ето тази:

Описание на продукта

Потопяема помпа сондажна 4SKM 100
    Диаметър на помпата ф-100мм.
    Подходяща за напояване, битово потребление, в индустрията и земеделието, напоителни системи.
    Помпата е оборудвана с кабел и електрически табло.
    Висока ефективност, издръжливост. Издържат на големи натоварвания.
    Максимален напор 58м.
    Максимален дебит на помпата е 2700 л/ч.
    Мощност: 0.75 kW / 1 к.с.
    Мах температура: +40* C
    Изход на помпата - 1".
    Постоянно устройство за разделяне на капацитета на потока с вграден протектор за защита от термално пренатоварване.

58м макс.напор и 2700 литра макс.дебит - как да изчисля на 20-я ( или друг) метър какво ще излезе ?

Благодаря
    Последно редактирано от STROIL; 22-10-15, 20:17. Причина: непозволен линк

От: Избор на помпа за кладенец

Ето ти данните за същата помпа.Имай предвид,че на всеки 10м. разстояние от кладенеца(по хоризонтала),ще губи около 1бар налягане.Фактически е по-малко,но ти си го смятай толкова.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4sk_g.jpg
Прегледи:1
Размер:52.1 КБ
ID:5687862
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Благодаря много. Това е много полезна информация. Само не ми стана ясно за налягане - ще вадя 1бар на всеки 10метра, а какво е то на изхода на помпата?
      Сигурно е тъп въпроса, но досега не ми се е налагало да избирам помпа и нямам много опит.

Коментар

Виж първата колонка при дебит 0л/мин. Там ти дават надолу за различните помпи, какъв воден стълб имаш. 10м са 1 бар. Така на изхода от помпата имаш за първия модел 6бара, за втория 9,8 бара и за третия 11 бара.

Коментар

Колега, напиши какво точно целиш да постигнеш с тази помпа, също така и от къде си.Защото ако си примерно от Стара Загора, ще те изпратя в две фирми където ще ти обърнат внимание, ще ти предложат решение и всичко ще е както трябва.Или там в който и град да си, все някой колега е ползвал фирма я за хидрофор, я за поливна система, я за нещо друго и пак ще те насочи.

Коментар

Да, от Стара Загора съм. Искам да си направя капково напояване за едно дворче. Ако знаеш някой при когото може да ми обясни и дори да ми предложи решение .

Коментар

Ако искаш се обади да пием по кафе 0886/15 19 12 Бранимир.Доста познания натрупах и отсях две фирми които ми работиха на къщата.

Коментар

OK, ще се обадя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X