Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Импрегниране на покрив на гараж-тераса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Импрегниране на покрив на гараж-тераса

Здравейте.
    Терасата е покрив на гараж или покрива на гаража е тераса и отделно още една тераса. Има поставени камък с цимент и/или мозайка. Искам да изчистя зеленясалото и да го запечатам с нещо отгоре което да предотврати и някакво минимално проникване на вода. Освен това отнякъде към периферията пропуска и вода. Не искам да махам нищо. Разгледах N брой химия предлагана в нета искам съвет ако някой е използвал такова нещо.
    Примерно нещо такова
    http://shop.lackprom.com/grund-vodoo...11-p-1127.html
    Просто линка ми беше под ръка иначе гледам има намешани и нанотехнологии и тем подобни.
    И понеже общата площ е от рода на 50-60 квадрата ми се иска да е нещо заради което да не се налага да продавам 2 бъбрека.
    Предварително благодаря за всички идеи по въпроса.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ter1.jpg
Прегледи:1
Размер:201.1 КБ
ID:6101138

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ter2.jpg
Прегледи:1
Размер:152.0 КБ
ID:6101139
    Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

От: Импрегниране на покрив на гараж-тераса

Колега, като прочетох представянето на артикула от линка, си помислих, какво ли ще е качеството ако технолозите им са грамотни колкото тези дето са им правили сайта.

А сега относно твоето питане:
    Мой приятел имаше подобен проблем с 60м2 тераса, която е и част от покрива на къщата му.
    Поразходих го до Sika и БОРО, като при швейцарците нищо не му уйдиса, но в БОРО попадна да страхотна двукомпонентна хидроизолация, която стои като гумирана, а и след проба намазана в/у лист хартия (и тестове ) се оказа много здрава.
    Терасата беше с прецакана (ронеща се) замазка от некви шибани общаци преди няколко години, та сега, пича, сам си я преправи, а отгоре намаза въпросната хидроизолация, и в/у нея сложи гранитогрес, и само дъжда през този уикенд му попречи да си довърши фугирането.

Изолацията се връзва 7-8лв. на квадрат.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Пробвай изпрегнат за камък, не си струва според мен да съсипваш венецианската мозайка.
      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        Колега, като прочетох представянето на артикула от линка, си помислих, какво ли ще е качеството ако технолозите им са грамотни колкото тези дето са им правили сайта.

А сега относно твоето питане:
        Мой приятел имаше подобен проблем с 60м2 тераса, която е и част от покрива на къщата му.
        Поразходих го до Sika и БОРО, като при швейцарците нищо не му уйдиса, но в БОРО попадна да страхотна двукомпонентна хидроизолация, която стои като гумирана, а и след проба намазана в/у лист хартия (и тестове ) се оказа много здрава.
        Терасата беше с прецакана (ронеща се) замазка от некви шибани общаци преди няколко години, та сега, пича, сам си я преправи, а отгоре намаза въпросната хидроизолация, и в/у нея сложи гранитогрес, и само дъжда през този уикенд му попречи да си довърши фугирането.

Изолацията се връзва 7-8лв. на квадрат.

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
        Пробвай изпрегнат за камък, не си струва според мен да съсипваш венецианската мозайка.
        Не мисля нищо да развалям. От половин ден четене по разни сайтове хвърлих око на sikagard 905w засега. Ма ще четем още де

Коментар

Ако ще съсипваш мозайката става с хидроизолация,ако я оставяш търси шведски продукти за хидроимпрегниране на бетон.Работих преди време с такъв продукт/не помня марката/,абсолютно безцветен ,стои като водно стъкло ,но не стяга като него ,прониква да 2см. в бетона и запълва шупли до 5мм.,беше в туба от 5л.,но покрива голяма квадратура.Ако използваш класическа хидроизолация дву или еднокомпонентна ,гледай да е атмосферо устойчива,тази на Мапей не е,добра е ,но отгоре трябва облицовка.Съсвем скоро купувах от Баухаус една много добра,на базата на бързостягащ цимент,но с някакви смоли,еднокомпонентна,работи се с четка или шпакловане,аз го направих по класическия начин ,импрегниране с редък разтвор ,изчакване около 30мин. и след това с шпакловане,стана невероятно здраво,трудно ми беше да изчистя инструментите,става за атмосферни условия и остава леко еластична,"Хидроизол-С",сравнително евтина е за качеството дето предлага,сравнена и с големите супер марки.
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

След като искаш да запазиш визията на терасата, нямаш много варианти.

Аз правих това лято изолация на една течаща тераса, облечена с гранитогрес. Не исках да махам плочките, замазки изолации и т.н. От много четене и разпитване, в крайна сметка избрах едно решение на wurth (грунд + полимерна заливка) става като стъкло върху основата. Струваше около 500 лв за 10 м2 тераса. Доволен съм от резултата. Ако те интересува мога да ти изпратя точните имена на продуктите. Сигурно и някоя снимка ще намеря.

Коментар

Ако искаш да запазиш вида на съществуващата настилка трябва да използваш някаква износоустойчива прозрачна хидроизолация. Аз използвах този продукт преди няколко месеца и засега съм доволен.

Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
              хвърлих око на sikagard 905w засега
              Това ми се струва неподходящо.
              Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
                Импрегнацията на камък не върши работа на хоризонтални основи.
                При мен шапките на оградата след голям дъжд попиват а са импрегнирани с най скъпи немски продукти.
                За вертикалните елементи работи и са като сухи.
                Последно редактирано от rosen_offroad; 11-10-15, 12:02.
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Спод изискванията, да изглежда по-същия начин, според мен най-ефтино е да се мине с водно стъкло, но трябва да е сухо времето поне 2 дена и основата идеално почистена. Пък и най-ефтино е.
                  Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                    .....ако я оставяш.... търси шведски продукти за хидроимпрегниране на бетон.....
                    Мозайката остава. Засега не се предвижда да се слага друго отгоре или де се маха. То едното е мозайка де ама другото дето е зеленясало фугата е цимент и пясък.

Първоначално публикуван от sharkfin Преглед на мнение
                    След като искаш да запазиш визията на терасата, нямаш много варианти.

Аз правих това лято изолация на една течаща тераса, облечена с гранитогрес. Не исках да махам плочките, замазки изолации и т.н. От много четене и разпитване, в крайна сметка избрах едно решение на wurth (грунд + полимерна заливка) става като стъкло върху основата. Струваше около 500 лв за 10 м2 тераса. Доволен съм от резултата. Ако те интересува мога да ти изпратя точните имена на продуктите. Сигурно и някоя снимка ще намеря.
                    Благодаря. То не е лошо да напишеш все пак какви са продуктите ама ценово няма да се вържат нещата.

Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнение
                    Ако искаш да запазиш вида на съществуващата настилка трябва да използваш някаква износоустойчива прозрачна хидроизолация. Аз използвах този продукт преди няколко месеца и засега съм доволен.
                    Дамм. Това съм го пропуснал като разглеждах. Вероятно нещо от този тип ще е най-подходящо. Благодаря !

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                    Импрегнацията на камък не върши работа на хоризонтални основи.
                    При мен шапките на оградата след голям дъжд попиват а са импрегнирани с най скъпи немски продукто.
                    За вертикалните елементи работи и са като сухи.
                    Благодаря !

Разглеждайки обаче Сика ластика се сетих че зимата тази тераса се чисти от сняг ръчно та колко ли ще изкара едно такова покритие като го подкара дядото с лопата ??

Коментар

Продуктите се наричат ISOLPUR - мембрана и ISOLPUR - primer, това е грунд.
                      Мембраната беше ок 350 лв за 10 кг., разход 1 кг/м2.
                      Грундът 160 лв за бака 4 кг. Разход 0,05 кг/м2.
                      всичко без ДДС.
                      Цените при СИКА бяха подобни. Предпочетох Вюрт защото някой ми спомена, че мембраната СИКА потъмнява с времето.

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                        Спод изискванията, да изглежда по-същия начин, според мен най-ефтино е да се мине с водно стъкло, но трябва да е сухо времето поне 2 дена и основата идеално почистена. Пък и най-ефтино е.
                        А за водно стъкло изобщо не съм се и сетил сигурно защото чета само за някакви нанота-манота които струват и много пари. Само че от прочетеното останах с впечатление че положено по такъв начин не е никак трайно ма ще взема да мацна малко да мидя как стои. Лошото е че каквото и да е трябва да се чака сухо време. Благодаря !

Коментар

Противно на всичко, там трябва да е меко.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
                            Разглеждайки обаче Сика ластика се сетих че зимата тази тераса се чисти от сняг ръчно та колко ли ще изкара едно такова покритие като го подкара дядото с лопата ??
                            Ако лопатата не е метална и се чисти по-внимателно, може да изкара много зими според мен.
                            Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Малко извън темата, ама водното стъкло става ли за нанасяне на вертикални повърхнини(мита мозайка)?
                              Ford Maverick II 2.3 XLT
                              Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X