Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Програма за изчисляване на покривни конструкции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Програма за изчисляване на покривни конструкции

Здравейте търся някакъв софтуер за изчисляване на покрив, като идеята ми е примерно аз му казвам какви материали, размери и форма на покрива имам, и софтуера да ми изчисли през какво разстояние да са гредите и опорите и каква да е конфигурацията на конструкцията.

Намерих една програма, ама тя смята само количествата по зададените размери.

Понеже не съм строителен инженер търся софтуер дето да ми каже как да го направя за да не го бутне снега примерно зимата.

Става въпрос за едноскатен покрив с дължина 7 метра и широчина 5 над съществуваща плоча.
    Ники

От: Програма за изчисляване на покривни конструкции

Такъв софтуер е solidworks само. Начертаваш си гредите като линии, примерно през един метър, задаваш сечението на гредите и материала и се материализират. След това натоварваш конструквията и гледаш какво се получава. Ако е необходимо променяш сечение на материала или слагаш допълнително греди. Само че иска малко познания с програмата. Смятал съм доста рамки така.

Коментар

http://www.zhitov.ru/bg/

Коментар

Ванка,ако знаеш колко ми помогна,тъкмо сега започвам едни метални стълби......Благодаря!
        Yamaha Yz450F
        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Solidworks е ок, ама има ли примерно да сложиш материал чам и той да каже колко може да носи или ако му кажа колко дебели са ми летвите да ми каже през какво разстояние трябва да са.
          Че иначе теоретично колко ще издържи и реално мисля ще се получи сериозно разминаване.
          Тоя сайт го гледах ама там само количества смята като му дадеш какъв е покрива.
          Ники

Коментар

Ами има различни материали, там излиза на диаграма и се оцветява в различен цвят. Има си характеристики на материала и гледаш най-червените места да са с коефицент на сигурност 2,5-3. Ти си чертаеш скелета и ако не се получава, свиваш разстоянието между гредите. Обикновенно покрив от дървена конструкция се прави на 50-60см между гредите. Ако го правиш с метални профили, в зависимост от профила може на 1м. Аз преди няколко години си правих навес от профили 50х30х2мм и ги смятах на 90см че ще издържат на 3,50 дължина, като ползвах ЛТ40 ламарина по размер, която има също носещи качества. Вече 3 години не е мръднал. Сега мисля да правя и над гаража покрив от ламарина, но там ще имам подпори по плочата и не се притеснявам че ще падне.
            Ако няма да ползваш подпокривното пространство, можеш да сложиш повечко подпори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X