Имам следния проблем. Подкужушена ми е хоросановата мазилка около кумина и по тавана, където са вървели близо кюнците. Предполагам причината е топлината. От едната страна днеска съборих мазилката със свалянето на тапетите. Мислех си да измажа с хоросан, но си мисля че след някоя годинка пак ще е същата ситуация. Това което съборих е 2,50м високо и около 1м широко. Дебелината е 1-2см. От другата страна, където е печката е пак толкова по стената и по тавана 1м на 1,50м. Мислех си да купя един 200л варел с хоросан и да измажа това. Горе долу ще ми стигне, че имам и капаци да подмазвам и външната мазилка на места е компрометирана. Кажете нещо по-качествено от хоросана, което няма да се отлепи от тухлата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Измазване на комин
Свий
X
-
От: Измазване на кумин
Това най-вероятно ще стане здраво, но да кажете добавка за да стане лепкава сместа, че само цимент и пясък е много трудно за мазане. Пробвал съм и не ми се получава. Нещо да препоръчате от сухите мазилки също е вариант. Спомням си на времето дядо ми външно като маза къщата слака 1 част ходосан 1 част пясък и доста цимент. Казваше ми че ставала така мазилката по-здрава и по-малко поемаща вода. Тогава казваше че малко хоросан се слага за да лепне разтвора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнениеТова най-вероятно ще стане здраво, но да кажете добавка за да стане лепкава сместа...
Коментар
-
Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение... топлоизолация.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Постъпково описание на "операцията": http://www.ka6tata.com/za-ka6tata/ma...oi/article/665
Да допълня - живял съм много дълго време в къща, строена с оскъдни средства и отоплявана винаги на печки (кога нафтови, кога на твърдо гориво. Никога не е падала мазилка "от жегата". Навсякъде беше измазано с варо-циментов разтвор, но с минимално количество цимент.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
При мене мазилката не беше паднала. Аз просто започнах ренот, свалих тапетите и усетих как точно мазилката на комина стои куха. Реших че като ще се прави е по-добре да се премахне и на ново да се маже. Сигурно още можеше да изкара. Ще опитам спясък и цимент и съвсем малко хоросн.
Коментар
-
Мрежа задължително, най- правилно е от макар и тънък топлоизолационен пакет от нула до върха.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар