Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заварчик за тръби за парно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заварчик за тръби за парно

Ако след заварката сълзи или прави капка,аз бих използвал течен метал,източва се водата изсушава се и се нанася течния метал.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Само кълчища още не са препоръчани...

Колеги,
      преди да препоръчате нещо, вземете предвид, че пробив в тази инсталация е адски неприятно нещо и всичко трябва да е изпълнено безкомпромисно. По законите на Мърфи ще се случи в дълбока зима или при едноседмично отсъствие. Последиците можете да си ги представите цветно.

Коментар

Течния метал е течен метал единствено при спойка и заварка .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Като идея - няма ли да се получи със запояване с твърд припой (не с тинол)? Тая технология е по-непретенциозна откъм достъп до заваряваните детайли, в сравнение с електродъговото заваряване. Спойката има прилична механична якост. Издържа и на топло, в контекста на отоплението с топла вода...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Проблема според мен ще е в насраното от предишните опити .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
              Точно такъв проблем го решихме при Куздов,по този начин. Криво е , но трябва да се получи и при теб. Металните тръби ако са открити , мисля че ще имат достатъчно материал за целта, поне от други такива връстници на тръбите. След срез , много внимателно се отместват една идея да влезе главата. Ако няма друг начин , може да се направи и гнездо в стената.Най-тегави са в панелните жилища , но и там става. Ако си в масивна сграда, там тръбите със сигурност са ОК.
              Това е сигурният начин.
              Потвърждавам. Водопроводчикът на Алекс си свърши много майсторски работата и досега не е имало никакъв проблем с течове.
              П.П. Няколко пъти съм заварявал водопроводни тръби и не са протекли още, ама в случая по-интересното е дали е останал метал да се заварява. Та може проблемът да не е в заварчиците.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Снощи в крайна сметка се стигна до идеята да се подмени парчето в рамките на апартамента. Отклоненията към самите радиатори ще се направят изцяло нови за всеки случай.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Здравейте.

Знам, че темата е стара, но реших, че е най-подходяща за въпроса ми. Наскоро взех апартамент, панел 74-та. Има 2 вертикални тръби за парно в банята. Приблизително година преди да го закупя е имало проблем с въпросните тръби и се е налагало да ги ремонтират. Това което са направили е да ги закърпят и заварят. Аз направих почти основен ремонт на жилището, но въпросните тръби не съм ги сменял, защото майсторите ми казаха, че били окей. Затворихме ги с гипс картон и ремонта е във финална фаза. Но се съмнявам малко в знанията на майсторите ми по отношение на такъв тип тръби и ремонти. Заради това бих искал да се допитам до някой , който се занимава със заварки на тръби на парно за да ми каже евентуално по снимката, която поствам в този пост дали е направен ремонта добре или не, ако изобщо може да се прецени по една снимка. Благодаря. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:zavarka trybi.JPG
Прегледи:392
Размер:203.6 КБ
ID:6754512

Коментар

Има предостатъчно място за резба, ако се наложи да го правиш.
                    За изпълнението...щом не тече толкова години, значи са го направили. Което не е гаранция, че утре няма да потече.
                    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                      Има предостатъчно място за резба, ако се наложи да го правиш.
                      За изпълнението...щом не тече толкова години, значи са го направили. Което не е гаранция, че утре няма да потече.
                      Правено е преди година, така че кажи речи една година е издържало така. Надявам се да издържи много повече, защото вече тези тръби са затворени с гипскартон и нови хубави плочки са залепени. По колко издържат такива заварки обикновено ? Или е по-скоро на късмет?

Коментар

Първоначално публикуван от choveka_vapros Преглед на мнение

Правено е преди година, така че кажи речи една година е издържало така. Надявам се да издържи много повече, защото вече тези тръби са затворени с гипскартон и нови хубави плочки са залепени. По колко издържат такива заварки обикновено ? Или е по-скоро на късмет?
                        Колко ще издържи , Божа работа. Само имай предвид, че е правено от аматьори
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение

Колко ще издържи , Божа работа. Само имай предвид, че е правено от аматьори
                          "успокоих се" , мерси за отговора иначе, явно ще трябва да съм в готовност да къртя нови плочки.

Коментар

• бат'Марто
                            бат'Марто коментира
                            Редактиране на коментар
                            Работехме само с оксижен. То не е само да заваряваш . Има много тънкости, които с електрожен не стават

• jordanov sv
                            jordanov sv коментира
                            Редактиране на коментар
                            Бате Марто, а ти караш ли ми се? Попитах съвсем културно щото не знам как работят съвременните парнаджии - професионалисти /според тебе, разбира се/.
                            Моят баща беше монтажник, не беше парнаджия и не му беше любимото упражнение да прави парна, но все пак - правил е в Троянския манастир, в казармата срещу нас /вземаха го запас, хехе/ и на много Нац обекти, май повечето. С електрожен работеше

тогава, гледал съм малко. И с оксижена, там е ясно мисля, ама то сега доста народ има дето даже не знаят ко е това..

А да, разказвай там каквото знаеш, на мен ми е интересно.

• бат'Марто
                            бат'Марто коментира
                            Редактиране на коментар
                            Йорданов , що да ти се карам ? И майка беше акушерка , ама от пОтки разбирам колкото да ги оправям. Тоя занаят съм го бачкал.5 дълги и гадни години и това ме амбицира да не се събличам на пирон. И ти казах, сега работят само с гачен ключ. Ама човека друго питаше. По снимката, дори заварчика да е добър, не е парнаджия ! Ааа, и тема пуснах специално за теб !

Със електрожен си става,правил съм си инсталацията със електрожен 97-98 г. правил съм доста такива неща,включително и преди малко.

Колко ще държи,зависи от много неща.

Във нашия блок се спука два цола вертикален шланг и шуртеше като пистолет от водоструйка.

Беше изгнила тръбата,като за капак,крана в мазето не може да затвори плътно и винаги е под налягане.

Положението стана безизходно.

Това което направих,беше да затворя крана колкото позволява ,отворихме всички чешми в всички апартаменти,налягането падна чувствително,зачистих и със цо2 заварявах ,успях да заваря тръбата под налягане ,колко,незнам......

След 2 години,около шева започна много леко да просълзява ,но ние до тогава се бяхме организирали и събрали пари,и сменихме абсолютно всички тръби,шлангове и т.н с чисто нови.

Като извадихме старите тръби,бяха станали като вестник,изгнили от вън....
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

• бат'Марто
                            бат'Марто коментира
                            Редактиране на коментар
                            За авариен ремонт или направи си сам става.
                            П.С.: Щранг се казва, не шланг.

• Roninn
                            Roninn коментира
                            Редактиране на коментар
                            Гугълска клавиатура редактира сама...

Колега, щом тръбите са протекли веднъж-значи са изгнили отвътре, та очаквай да протекат скоро и на друго място. Въпросните заварки може и да издържат, ама тръбите са компрометирани.

П).П. Заваряването на течаща тръба с електрожен или телоподаващо, запояване с оксижен, натъпкване с кълчища или парцали, увиването с тиксо, лепенето със сутрешна плюнка след тежък запой са си съвсем адекватни ремонтни решения. Лошото е, че отстраняват проблем който щом се е появил на едно място-скоро и в други градове.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Със електрожен си става,...
                            През 1981г , всички заварчици в ЗСА , заваряваха с електрожени тръбите на парното. И през 1986г. монтажа на радиаторите ми извърши бате Венко (от години пенсионер) с Кракра 160, стъкло за маска и огледалце!
                            Малко е като при колите с ръчни скорости и без синхронизатори- някой го могат,други..............гледат.

Коментар

• Roninn
                              Roninn коментира
                              Редактиране на коментар
                              То двойното амбиране и междинното превключване и сега си е валидно,аз така и до сега си карам колите,Започнал съм курсовете за ц кат.на 15 годишна възраст и навиците си остават.

Амбриране ....пак гугълския речник ми се зъби ....какво съм искал да напиша

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X