Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Косачка до 100лв,но каква?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Косачка до 100лв,но каква?!

Някаква от баумакс работеше две три години,докъто не влезе в мокра трева и изпуши с гръм,бъджет поработи доста и тя изпуши от използване по не предназначение,последно взех почти нов ейнхел от продавалника с карбонов двигател каквото и да значи това,добре бачка и е най-мощната от трите.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Никой от Вас не споменава мощността за 4-ри колесна електрическа косачка. Не се лъжете за 1000 вата – слаба е, поне 1300 вата, защото на вилата тревата ми е някаква остра и яка и с 1000 ватовото китайче се мъча, като грешен дявол, а и тример си трябва, за ъглите. Същото важи за нормална по-висока трема, не споменавам влажна,че пък там си е мъка. Нещо важно ще споделя и за заточването на ножовете, като ги минете на шмиргела и наточите, аз лично съм си направил приспособление от строителен отвес, който закрепвам на менгеме, като острата част на отвеса стърчи нагоре. После слагам ножа с дупката в насочения на горе отвес и го гледам дали няма да се наклони на някоя страна. Тази наклонената страна я шмиргеловам още за да се уравновеси. Иначе лагера на косачката си заминава много бързо. Патено е вече.
      Успех с покупката !
      Последно редактирано от белята; 14-05-15, 09:03. Причина: кривопис
      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
        Aaaaaa струва ми се че пак не съм се уточнил.Търся косачка с контейнер за тревата.А сега кажете скил ли,бош ли,ртр ли да се гледа за тая пара?
        Тримера не е лошо нещо,но само да си кося там дето не мога с косачката с контейнера.Инак 1 час косене 2 събиране на трева.Там ми е болката.
        Виж в баухаус - имат за 159лв. с 5 г. гаранция.

Коментар

Накратко за мулчирането.
          Това е най-обикновена косачка за която се продава афтърмаркет т.нар. мулчиращ нож, който всъщност представлява два отделни ножа на разстояние към 1 см. успоредни един на друг.Има и една пластмаса на която викат "плака".С нея всъщност се спира пътя на тревата към коша, т.е. запушва се като с тапа и коша се маха за да не пречи.Тревата като се коси двата ножа я правят по-дребна отколкото ако се коси с един нож.След като е окосена тя се завихря и вместо да отиде в коша отново минава през ножовете и се набива в земята.Това го правя трети сезон вече и нямам никакви проблеми с качеството на тревата, защото чух всякакви легенди как като я мулчирам ще си прецакам ливадата.
          Иначе ножа го заострям със ламелен диск със шкурки сложен на ъглошлайф, така препоръчва производителят.
          Относно мощността на електромотора.Имам Partner 32 eL 900 вата закупен нов 1999г. и произведен в Англия.Сравнявал съм го с най-различни китайци на съседите по около 1000 вата.Ами английските ватове определено са други, и няма проблем с изхвърлянето на мокра трева в коша, до като при китайците не е точно така.И английския електромотор съвсем леко затихва на по-гъста и висока трева за разлика от китайците.
          Сега съм със Викинг, беше 1500 вата, ама като смениха електромотора гаранционно, сложили 1600 вата.Много съм доволен от Викинг-а с изключение на това, че е проектиран да трупа всичкия прах и мръсотия по електромотора За сравнение Партнер-а за 14 сезона не беше събрал толкова прахоляк колкото събира Викинг-а за 4-5 ч. работа.

Коментар

в Кауф ланд има електрическа за ~75 лв

Коментар

Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
              Накратко за мулчирането.
              Това е най-обикновена косачка за която се продава афтърмаркет т.нар. мулчиращ нож, който всъщност представлява два отделни ножа на разстояние към 1 см. успоредни един на друг.Има и една пластмаса на която викат "плака".С нея всъщност се спира пътя на тревата към коша, т.е. запушва се като с тапа и коша се маха за да не пречи.Тревата като се коси двата ножа я правят по-дребна отколкото ако се коси с един нож.След като е окосена тя се завихря и вместо да отиде в коша отново минава през ножовете и се набива в земята.Това го правя трети сезон вече и нямам никакви проблеми с качеството на тревата, защото чух всякакви легенди как като я мулчирам ще си прецакам ливадата.
              Иначе ножа го заострям със ламелен диск със шкурки сложен на ъглошлайф, така препоръчва производителят.
              Относно мощността на електромотора.Имам Partner 32 eL 900 вата закупен нов 1999г. и произведен в Англия.Сравнявал съм го с най-различни китайци на съседите по около 1000 вата.Ами английските ватове определено са други, и няма проблем с изхвърлянето на мокра трева в коша, до като при китайците не е точно така.И английския електромотор съвсем леко затихва на по-гъста и висока трева за разлика от китайците.
              Сега съм със Викинг, беше 1500 вата, ама като смениха електромотора гаранционно, сложили 1600 вата.Много съм доволен от Викинг-а с изключение на това, че е проектиран да трупа всичкия прах и мръсотия по електромотора За сравнение Партнер-а за 14 сезона не беше събрал толкова прахоляк колкото събира Викинг-а за 4-5 ч. работа.

Конструкционно и викинга не е толкова добре и направен, електрическият. Горната опорна част на ротора, не е отливка, а щампована ламарина и доста често се разбива леглото на лагера. Отделен минус е, че не се предлага като част, а се сменява целият електродвигател който е пари.

Иначе, ако трябваше да избирам в рамките на 100-110лв - Лидл, Скил /най-вече поради марката/, Райдър /развита сервизна база, евтин труд в сервиза и отделно възможност да се закупят само резервни части и да си я разглобите сами/.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Миналата година купих това от Практикер за няма и 100 лева . Определено е по добре направена от боша за който пуснах тема .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0068 (1).jpg
Прегледи:2
Размер:168.3 КБ
ID:5660621Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0067.jpg
Прегледи:2
Размер:116.0 КБ
ID:5660622
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Китайците по 1000 вата жулят мокра трева и нямат проблем с прибирането,но гърмят винаги,проверено два пъти,сигурно е конструктивен дефект [emoji3]
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Така като гледам за тия пари е на късмет.Но определено ще ходя в баухаус да видя какво има с 5 години гаранция.Дето се вика и да умре утре поне ще има кой да я съживява следващите 5 години.
                    Няма страшно в умирачката...
                    Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                      Така като гледам за тия пари е на късмет.Но определено ще ходя в баухаус да видя какво има с 5 години гаранция.Дето се вика и да умре утре поне ще има кой да я съживява следващите 5 години.
                      Не ги съживяват. Дават нови или връщат кинтите.

Коментар

Имам водоструйка керхер с 5 години от баумакса и я съживиха до сега 1 път.Не знам то май си зависи какво и е.

Коментар

Имам Ейнхел купен от Баумакс за 100 лв. Вече четвърта година го експлоатирам и то без да го жаля.

Коментар

Егати темата.
                            Сигурно някъде има и баници по 10 стотини и аз пак не съм разбрал !

Коментар

Що какво и е на темата.Търси се косачка.Има бюджет.И тъй като е форум се търсят мнения.Като си избера ще купя и ще споделя кое и как.И те така...

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                                Егати темата.
                                Сигурно някъде има и баници по 10 стотини и аз пак не съм разбрал !
                                Ето ти я и скъпата .
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...E%F2%E0%EA+320 По голям боклук няма пък цената е поне три пъти по висока .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X