Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Косачка до 100лв,но каква?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Косачка до 100лв,но каква?!

Та трябва да се купува косачка,но бюджета е силно ограничен.И поради това и се чудя каква да бъде.Ако някой е взимал наскоро и е доволен нека сподели.
    Да поясня трябва косачка,а не тример.
    Благодаря предварително.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

От: Косачка до 100лв,но каква?!

Какво ще косиш и колко? Аз имам една електрическа от Практикер /към 110 лв./ която ми върши работа там където е равно и не съм изтървал тревата да порасне. Не върши работа на неравен терен а и двигателя се тормози ако има по голяма трева.
    Сега купих моторна косачка / Хусварна/ реже наред ...но пък трябва да събираш тревата след нея, което е по изморително от самото косене
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Кося да речем около100-150м2.Равно е.Не е нещо непосилно.Но вече 5 години се мъчим само с тример и му е време да спрем със хамалогията поне където е възможно.

Коментар

Е тогава една такава като моята /май беше марка "бюджет"..или нещо такова ще ти върши работа..Буташ я..има си и кош за тревата.
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

В Лидъл пуснаха едни по 120 лв. нямам опит с такава, но съм вземал много инструменти и съм доста доволен.Във форума "направи сам" хора които я ползват бяха доволни.Иначе колега, каквато и да купиш, отваряй профилактично капака на електромотора, защото аз преди 2 г. взех една за 500 лв. уж висок клас.Ама така е проектирана, че електромотора целия полепва с прах и мръсотия като окося 2-3 пъти.Нещо се прецака и ми го смениха гаранционно.А сега през косене си го издухвам с компресор.
          П.С. В Практикер вече не предлагат "бюджет" или както там се чете, за цената си бяха добри инструменти, и от тях имам няколко.

Коментар

И моята е на три години Budget май се пишеше. Кося редовно по около 200 кв.м. и засега нямам никакви грижи, освен точенето на ножа. Беше на промоция към 100 лв. в Бриколаж. Намира ми се и тример Бош ползвам го м/у дърветата - като си вземеш косачка ще се родиш..... Имам и моторна коса за пред къщата, но за морава не става естествено.
            Венцислав Петров
            Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
            Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
            0889 62 8четири 6четири

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
              ...но пък трябва да събираш тревата след нея, което е по изморително от самото косене

Към Хускварната си, може допълнително да закупиш нож за мулчиране.Т.е ще отпадне нуждата да събираш тревата. Пробвано е вече при двама притежатели - доволни са и спестява доста време.

Иначе към съфорумника - Лидълските изобщо не са лоши, другият вариант е СКИЛ в момента е на пролетна промоция и мисля, че цената му е 110.00лв.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                Към Хускварната си, може допълнително да закупиш нож за мулчиране.Т.е ще отпадне нуждата да събираш тревата. Пробвано е вече при двама притежатели - доволни са и спестява доста време.

Иначе към съфорумника - Лидълските изобщо не са лоши, другият вариант е СКИЛ в момента е на пролетна промоция и мисля, че цената му е 110.00лв.
                Благодаря колега! Сега ще видя какво е това

Коментар

Аааа колеги моята не е косачка с колелца ...Моторен тример сигурно е правилното име Хускварна със самара които са

Коментар

Аз преди три години взех на Райдър. Около 50 кв.м е площта, коси се редовно. До сега проблеми нямам.

Взех я, защото живея до магазина на Райдър. Там им е и сервиза (официален сервиз на Райдър), та се познаваме със сервизният техник. Той ми каза, че части за нея има всякакви. Дори и нещо да им липсва, могат да го поръчат.

То е ясно че за тези пари е боклук. За сега е работещ боклук. Но поне с малката надежда, че ако се развали нещо, поне има части и ще може да се оправи.

Купувал съм и други китайски инструменти от големите вериги. За Кауфланд и Лидл съм чувал, че при повреда в гаранционния срок, не се занимават със сервизи, а направо ти сменят уреда или ако го няма, то поне можеш да си направиш покупки от магазина на цената на уреда. На скоро така "върнаха парите" за една сокоизтисквачка за около 50-тина лв на баджанак ми. За по-скъпи уреди не знам.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                      Аааа колеги моята не е косачка с колелца ...Моторен тример сигурно е правилното име Хускварна със самара които са
                      Моторен тример ама друг път, имаш най-малката професионална моторна коса ( храсторез му викат).
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

За такава площ, па щом е и равно спокойно (+/-някой лев) се вместваш в бюджета. Важното е да косиш редовно. И електрическа или моторна коса според мен би ти вършила работа - то една престилка място, дет викат бабите. Аз близо половин година се зорих с ел коса викинг на декар място, че косачката беше сдала багажа и докато намеря нова...
                        Успех с избора!

Коментар

Aaaaaa струва ми се че пак не съм се уточнил.Търся косачка с контейнер за тревата.А сега кажете скил ли,бош ли,ртр ли да се гледа за тая пара?
                          Тримера не е лошо нещо,но само да си кося там дето не мога с косачката с контейнера.Инак 1 час косене 2 събиране на трева.Там ми е болката.

Коментар

Ами колега, във Форума имаше тема за Бош от колегата sek.1. Прочети я и си прецени заслужава ли си? Личното ми мнение за площта която си посочил е, че нещо за около 100 лв. ако изкара 3-4 сезона ще е супер Аз кося 1200 кв.м. от 1999 г. насам. И смятам, че за малка площ всяка косачка е подходяща. Моята последната е Викинг с мулчиращ нож и си реших проблема с изхвърлянето на окосената трева. 1200 кв.м. ги окосявам за около 2 ч.
                            И пак да кажа: Ако някой си вземе електрическа Викинг, редовно да почиства електромотора от натрупвания !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
                              с мулчиращ нож и си реших проблема с изхвърлянето на окосената трева
                              Е да, де, ама не всички разбират. Например аз!
                              Какво значи мулчиране и как помага за окосеното?
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X