Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с котел Viadrus u22

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с котел Viadrus u22

    Здравейте имам следния проблем котелът ми е Виадрус проблема е ,че като го напълна с въглища и го запала с твърдо гориво след 2-3 часа горене спра да гори и има много неизгорли газове като горната клапа на вратата и да я затварам и да нея същото е като отвора и долната малка вратичка същото няма говене и ацки много газове но след като отвора долната голяма врата където е за почистване котела бумка и се пали вътре. С домбас го паля низнам какво да права.

    Комина ми е с блокчета 20/20см мисля после голяма тръба и пак тъкива купчета дайте ми съвети моля Ви.

  • #2
    От: Проблем с котел Viadrus u22

    Мисля, че имате доста по-сериозен проблем!
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с котел Viadrus u22

      Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      Мисля, че имате доста по-сериозен проблем!
      С клавиатурата ли?или с харда?
      Иначе по темата-комин и неправилна експлоатация.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

      Коментар


      • #4
        От: Проблем с котел Viadrus u22

        Аз съм със същия котел, 29 kW. При мен неизгаряне се получава при запушване на комина. Това бумтене е много характерно за домбаските въглища, четох, че им слагат някакъв химикал за по-добро горене, колко е вярно не знам. Фактите - котела е "глиджосан" от тях, при зареждане на жарава на по-голямо количество след няколко минути следва "взрив", газовете се палят. Тази година съм на Бъргаски въглища, при по-студени дни смесвам 1:3 с донбаски. Много по-редки "взривове", котела не се е "глиджосъл", но пък чистих комина преди 2 седмици, преди карах сезона без чистене, но аз си имам проблем с комина отдавна.
        На моя котел му дават комин ф160, аз съм под това, но е 12 м. и има тяга. Според мен проблема при теб е комина.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

        Коментар


        • #5
          От: Проблем с котел Viadrus u22

          Имаме същия котел, но 20 киловата, И при нас на затворена долна врата не гори. Просто тогава си поема въздух през пепелника, а след катоизгори определено количество въглища и започва да не достига въздух. В момента го караме на съвсем леко отворена голяма долна врата (просто не заключена) и котела си гори нормално. Само не може да се регулира температурата. като се разгори хубаво затварям за едно зареждане, при което истива системата и на следващото пак така отварям за малко. Просто се привръщаме в чиран.

          Коментар


          • #6
            От: Проблем с котел Viadrus u22

            Моя гори, та стой и гледай! Снощи докато ми включи помпата му бях подпрял вратичката на пепелника с едно дръвце и докато се занимавам с кучето стана на 110 градуса. При чист комин нямам ядове, изгаря всичко, затворена долна врата, вратата на пепелника на 60 градуса е отворена 1-2 пръста, на 80 затваря напълно, така съм го настроил(в книжката така го дават), клапата комина издърпана на 3/4 от затворено положение.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

            Коментар


            • #7
              От: Проблем с котел Viadrus u22

              Най-вероятно затлачени комини са причината за негоренето. Другото което забелязвам при дълго горене на въглища - натрупва се много нагар и боклук около клапата за комина, свалям кюнците и изгребвам доста солидно количество и от там.
              Fuck the Coca,fuck the Pizza all we need is SIX в редица.

              Коментар


              • #8
                От: Проблем с котел Viadrus u22

                При нас и на почистен комин не гори със затворена долна врата. Иначе малката вратичка си се отваря, но наблюденията са ми че не влиза въздух през скарата на пепелника. Тепелта я затлачва. А когато е отворена голямата врата си влиза въздух от страни и няма ядове. При мене помпата е настроена да се включва на 70 градуса и изключва на 60. При запалване в началото котела стига на 80 градуса. Датчика за помпата е монтиран на около 25-30 см от котела на изходящата тръба. Голямо количество въглища не мога да си позволя да сложа в котела ако не е много студено. Има и друго, което може би е проблем, че радиаторите са ми с малка мощност, Около 12 киловата, а котела е 20 и самите радиатори са преоразмерени вече, понже направихме и изолация.

                Коментар


                • #9
                  От: Проблем с котел Viadrus u22

                  Грешиш от всякъде!
                  Котли на пелети GREYKO и горелки GREYKO
                  За област Габрово 0886843836

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X