Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся строител за довършителни работи по апартамент в София.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся строител за довършителни работи по апартамент в София.

Здравейте драги съфорумци.
    С ваша помощ намерих хора за външната изолация на апартамента, след това и за къртаческите услуги. За да не откривам нови теми за всяка дейност, ще пиша в тази тема. Който може да помогне с препоръка за майстор за определена дейност или се занимава с такава - най-добре да пише тук. Така темата ще е полезна и за други на моя хал. Разбира се, връзка с мен може да бъде осъществявана на лс или на телефон 0887682173 - Георги Савов. За предпочитане след 18ч.
    Актуалният проблем към момента е следния - иззиждане на вътрешни стени от газобетон с ширина 125 мм, обща площ 23-24 кв.м. Планувам го за началото на идущата седмица - 15-18.12. Работата е за ден-два.
    На следващ етап по ред ще има шпакловки, малко вътрешна изолация, ел инсталация, замазка, плочки, окачени тавани и други. На час по лъжичка, съобразно дебита на входящите финансови потоци.
    Но за момента - майстор, който да иззида малко газобетон.
    Поздрави.

От: Търся строител за довършителни работи по апартамент в София.

Брей, запразниха ли вече майсторите от форума?

Коментар

Ми Димитров ден мина...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
        ...................Актуалният проблем към момента е следния - иззиждане на вътрешни стени от газобетон с ширина 125 мм, обща площ 23-24 кв.м. Планувам го за началото на идущата седмица - 15-18.12. Работата е за ден-два.
        .....
        Поради липса на интерес сред средния и дребен строителен бизнес във Форума към моето задание се намеси майстор Неволко. С негова помощ и с много поздрави за "правилната геометрия" на блокчетата газобетон B5 D600 за носещи стени почти съм готов. Така че ако някой има нужда от зидарски услуги - аз съм човекът. Само внимавайте, че вземам скъпо, а зидам криво.
        И извън шегите - сега на дневен ред са две бани и едно сервизно помещение - подови замазки, тук-там измазване на стени и последващо лепене на плочки.
        Чакам оферти, препоръки, хвалби, спам.
        Поздрави.

Коментар

Баните са готови отдавна. Намерих двама майстори, работещи прилично и евтино. Ако някой се интересува, ще му дам координатите им.
          Наред е ел инсталацията. Направих си я сам. Без разклонителни кутии е, с дълбоки конзоли и клеми Wago. Доволен съм. Сега търся компетентен майстор за пресмятане и направа на две табла с бушони и ДТЗ.
          Поздрави, чакам подкрепа.

Коментар

Предпазителите се съобразяват с проводника с който е изграден съответния кръг.
            Предполагам, че за контактите си пускал 3х2,5мм2, така че за тях предпазители по 16А. Всеки отделен кръг трябва да си е с отделна ДТЗ. Има защити АП и ДТЗ комбинирани в един корпус така че може да спестят малко място в таблото.
            За бойлер и готварска печка предполагам си пуснал отделни кръгове 3х4мм2. Там предпазители по големи от 25А едва ли са нужни, особено за бойлера ако е обикновен 3 киловата. По наредбата уреди на твърда връзка не е задължително да се предпазват с ДТЗ, но според мен точно при печката и бойлера защитата от утечки е най важна!
            Осветлението - дано си го направил поне на два кръга (за да не става всичко тъмно ако се наложи да изключваш единя) там вече предпазители от 6 или 10А. Засиси колко и какви осветителни тела ще включваш.
            Недей да обединяваш повече кръгове на една ДТЗ, защото много или малко всичко си има по малка утечка, и като се съберат утечките на много консуматори накичени на кръга защитата ще изключва въпреки че реален проблем няма.

Коментар

0899499192 Търси Иван и му прати много здраве от мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                0899499192 Търси Иван и му прати много здраве от мен.
                Чак днес се свързах. Изглежда надежден.
                Сега потънах в размисли - смятам да положа FTP кабел между стаите. Какъв точно да взема? На 1-2 места ще се кръстосва със силови кабели - проблем ли е? Втори въпрос - кабели за евентуална бъдеща алармена система - какви? Поздрави.

Коментар

за ftp BELDEN или SeaMAX
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Ремонтите напредват мноого бавно.
                    Сега на дневен ред е фирма, която да изработи и монтира сенник/тента на терасата. Откривам доста в интернет, но имате ли хора, които да препоръчате?
                    Благодаря.

Коментар

Преди повече от година монтирах на моята си тераса щора (сенник) която се спуска по 2 "релси" движението е с манивела. Поръчахме сенника, избрахме си цвят (плат), разбрахме се за монтажа, момчетата дойдоха и си свършиха добре работата.. Фирмата е "солис" аз поне останах доволен.
                      (не работя във фирмата и шефа не ми е роднина фирмата ми я препоръча друг колега тук от форума който също беше ползвал техните услуги, и той не работи там, и на него шефа не му е рода, та да не се смята за злонамерена реклама)
                      Успех.
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X