Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся майстор за къщичка за птички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся майстор за къщичка за птички

Колеги помагайте, моя близка ме помоли да намеря някой, който да изработи къщичка за птички като от снимката срещу заплащане разбира се, та приемам оферти на лс. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1399485848463.jpg
Прегледи:1
Размер:29.7 КБ
ID:6055813 може и със може и без веригата. По принцип знам как да я направя, но нямам време, та за това търся човек който да я изработи. Благодаря предварително.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

От: Търся майстор за къщичка за птички

То кефа да си я направиш, осмисля загубеното време..
    Я кажи, като знаеш, как ше изрежеш сърцевината така гладко, като на снимката отвътре - ползвайки бензопил, бормашина, и флекс?

Коментар

Така, цяла седмица съм на вилата и мога да опитам.Имам подобни пънчета, вериги и инструменти.Само ми помогнете как да отстраня вътрешността на пънчето, другото ми е ясно.Ако се получи нещо ще е подарък за Вашата близка.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        То кефа да си я направиш, осмисля загубеното време..
        Я кажи, като знаеш, как ше изрежеш сърцевината така гладко, като на снимката отвътре - ползвайки бензопил, бормашина, и флекс?
        Това специално от снимката е правено с т.н.р. копирен трипон или бандзик. След като се изреже сърцевината се резват две тъпанчета (за тапи) и за 15 min. си готов..
        Но има поне още 3 начина, които ми идват на акъл , но все си трябва обурудване..

Коментар

На банциг и баба знае... само да е достатъчна височината от долния водач на лентата до плота...
          Ти кажи с изброените от мен инструменти - нали учиш и технология на ..

Аз знам вече, ама я да те изпитам малко?

Коментар

хитро, след първия дъжд ще става и за аквариум

Коментар

Ако се сложи под стряха, няма да става за аквариум.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                хитро, след първия дъжд ще става и за аквариум
                Прав си, но иначе изглежда много добре. Ако се изместни надолу и намали отвора и това цялото се инсталира на завет дали няма да доста по-устойчиво на наводнения?

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                ...
                Но има поне още 3 начина, които ми идват на акъл , но все си трябва обурудване..
                Не се стискай. Банциг с такъв работен отвор е рядкост. Дано другото оборудване да не е в този клас.
                Последно редактирано от bokomo; 07-05-14, 21:12.

Коментар

Като гледам с коронка на бормашината би трябвало да стане. Ама трябва сегиз- тогиз да се изчопля сърцевината с едно длето, може би...? Така, накрая ще излязат и тапите.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Моята идея е за въжен трион закачен на лък или джага, но ще отнеме време. Нямам представа и колко държат въжените триони на дълго натоварване.

Коментар

На такъв малък диаметър,няма как да стане на банциг,пък било и със най-тясната лента,трябва чапраз за да се чисти,а това означава едри зъби на лентата,което пък изключва произвеждането на точен и малък кръг,понеже лентата ще е широка.Изделието е строг кръг отвътре,и е произведено или на струг или на някоя цпу.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако е за единична бройка, може и с пробиване на централен отвор с по-дебела бургия и "изчепкване" на излишния материал с длето, като преди това пънчето се притегне на 3-4 места с тел та да не се спука на неподходящо място. Повтарям, че това е приложимо най-много за 2-3 бройки.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Той Пламен си го е казал, ама да добавя и аз.
                          На пънчето е извъртяна дупка на струг, после е отрязана челната част и са сложени двете тапи.
                          Дебелината на стената е достатъчна за да не "цъфне" при скоро отсечено парче.
                          Какво ще стане след изсъхването - един господ знае.
                          Но ако се прихване външната част с винтове към тапите- може и да е трайно.
                          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Какво го мислите толкова, един приятел ги произвежда. Може да попитате и за тази, но и другите на са лоши.

http://www.ita-bg.com/каталог

Коментар

Това може да е някаква хранилка, но не къщичка за птички. Къщичката трябва да е затворена, с малък отвор ( който за малките птички е 2-3 см ).

Такава "тераса" не е подходяща за птици, защото нито може да се крият от неприятели - грабливи птици, котки, порове и др. нито да си мътят яйцата.

PS. Да, къщичките от линка в предния пост са истински.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X