Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на дограма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ при избор на дограма

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Включително и той. Най-вече е поскъпнал ръчният (занаятчийски) труд. Като прибавим и това, че всичко се прави на място и има поне трима различни майстори, а алуминиевата дограма се изработва в индустриални условия и на място единствено се монтира за един час - нещата мисля стават ясни.
    Да, прав си.
    Аз го мислех от посоката че мога сам.

Ама е грозно де
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Когато става въпрос за алуминиева дограма, това (че тя е причина за конденз) съвсем не е мит, а самата истина. При нея, кондензът не е по стъклопакета, а по профилите. Алуминият е метал, при това изявено топлопроводим и сред тях (металите). Каквито и хватки за прекъсване на термомоста да се прилагат, топлопроводимостта на профила не може дори да се приближи до стойностите на пластмасовите (ПВХ) такива.Алуминиевата дограма е уместна само между пространства, между които се предполага да няма съществени температурни разлики, т. е. вътрежилищни прегради. Например врати на мокри помещения, за което е много практична.Ако балконът - предмет на темата - няма да се „приобщава“ към съседно помещение и няма да се отоплява - алуминиевата дограма е подходяща, единствено бидейки по-евтин вариант. В противен случай не.
      Не е вярно за част от случаите. Имам тераса приобщена/добавена към кухнята с алуминиева дограма с прекъснат термомост и трислоен стъклопакет. В най-големия студ през зимата има не само конденз, а и скреж, но само в/у патрона за заключване, т.к. е непрекъснат метал. На друго място конденз няма. Виждал съм един път конденз и беше по стъклопакета, когато жена ми изпуска налягането на скороварка. Явно термопроводимостта на алуминиевата констрякция е равна или по малка от тази на трислоен стъклокакет с някакво си ниско емисионно стъкло.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
        ... дървена дограма...
        Ето това е истината.

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Не е вярно за част от случаите. Имам тераса приобщена/добавена към кухнята с алуминиева дограма с прекъснат термомост и трислоен стъклопакет. В най-големия студ през зимата има не само конденз, а и скреж, но само в/у патрона за заключване, т.к. е непрекъснат метал. На друго място конденз няма. Виждал съм един път конденз и беше по стъклопакета, когато жена ми изпуска налягането на скороварка. Явно термопроводимостта на алуминиевата констрякция е равна или по малка от тази на трислоен стъклокакет с някакво си ниско емисионно стъкло.
        Т. е. у вас имате много по-сериозен проблем освен естественият конденз при рязка температурна разлика. Не виждам противоречие с написаното от мен (цитираното).
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
          Да ама алуминиевите профили имат много, много по добра топлопроводимост от PVC или дървените. Влагата която иначе би се проветрила по естествен път ако е PVC, се кондензира по алуминия.
          Целия ми хол е с ал. дограма вече 18г. Над 12м2. За сега конденз не се е появявал. Проветрявам редовно, и те така.

Коментар

PVC дограмата старее и след десет години практически я няма, защото става много крехка. Освен това трябвало да се обработва с някакви препарати.
            Това не е вярно, но дърводелците го ползват често като аргумент

... но малко по-добра, понеже неговата е с каса.
            Какво означава това?! Има ли дограма без каса?

Коментар

Масово съвременната дограма е без каса - дори и дървената (когато става въпрос за прозорци). Само майка.

Коментар

Може ли някаква схемичка...евентуално? Интересно ми е как изглежда един прозорец с отваряеми части/крила/ без каса и как става уплътняването.

Коментар

...Т. е. у вас имате много по-сериозен проблем освен естественият конденз при рязка температурна разлика. Не виждам противоречие с написаното от мен (цитираното).
                  Какъв проблем?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                    Може ли някаква схемичка...евентуално?...
                    Може - след малко

пп
                    Уплътнението между черчевето и майката, или между майката (респективно касата) и стената?

Какъв проблем?
                    О-о, спектърът от възможности е голям. Твърде голям за „по телефона“.

Коментар

Може - след малко ппУплътнението между черчевето и майката, или между майката (респективно касата) и стената?О-о, спектърът от възможности е голям. Твърде голям за „по телефона“.
                      Аз твърдя, че няма проблем, или поне аз не мога да забележа такъв. Препрочетох си хоста и не виждам да съм споменал за проблем.Затова ако може да ми подскажете поне следствията, без причините.

Коментар

Имам един алуминиев прозорец с италиански профил(евро,термомост) на 18год. Тогава и изборът не беше кой знае какъв. Конденз няма , вече продишва от уплътненията, но и като нова беше добре. Останалата е пвц (Кьо- нещо си). Май е по-добре от ал.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Това не е вярно, но дърводелците го ползват често като аргумент

Какво означава това?! Има ли дограма без каса?
                          Този дърводелец, който взе размерите на нашата дограма и си направи същата, не е ползвал този аргумент, тъй като нашата дограма вече беше готова.

В София почти всички прозорци са с дограма без каса.
                          В Копривщица почти всички прозорци са с дограма с каса.

Касата се слага върху странИците на прозоречния отвор, а рамката на отваряемите части е друго, тя не е каса. Различни неща са каса и рамка. Ако се ориентирате към дървена дограма, хубаво е дървесината да е българска, защото е по-смолиста.

Коментар

Аз твърдя, че няма проблем, или поне аз не мога да забележа такъв. Препрочетох си хоста и не виждам да съм споменал за проблем.Затова ако може да ми подскажете поне следствията, без причините.
                            Ми глупости на търкалета говоря (и аз препрочетох). Прочел съм за масов конденз, че и скреж (което би било голям проблем), ма съм пропуснал, че е само на патрона .

Коментар

Може - след малко

пп
                              Уплътнението между черчевето и майката, или между майката (респективно касата) и стената?
                              Уплътнение между крилото и нещото, когато няма каса.

Коментар

Уплътнение между крилото и нещото, когато няма каса.
                                „Нещото“ е майка/зидовка, без него не може независимо дали има каса, или не. Уплътнението се осъществява преди всичко с прецизна изработка. Възможно е и чрез по-сложни профили. В масовия случай от съвременната практика - един пръст „аралъци“ с гумено уплътнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X