Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За дограмата ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За дограмата ?

Искам да пусна тая темичка, понеже ми предстои поставяне на дограма.
    Сигурен съм че ще има и други на моя хал и дискусията би била полезна.
    Не знам обаче според мен повечето мои познати фирми май не познават парите.Няма отстъпки,работели на ръба!
    Та някой ми каза ,че излиза доста по евтино като се поръча изработка на дограмата със обкова без стъклопакетите и монтажа.
    Естественно поръчваш стъклата отделно и монтираш сам.
    Има голяма вероятност разликата да достигне до 50 %.
    Ако има вещи хора моля да вземат отношение.

От: За дограмата ?

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
    Не знам обаче според мен повечето мои познати фирми май не познават парите.Няма отстъпки,работели на ръба!
    Та някой ми каза ,че излиза доста по евтино като се поръча изработка на дограмата със обкова без стъклопакетите и монтажа.
    Ама то и дограмата можеш да си я направиш сам. Както и стъклопакета.
    Верно е по-ефтино!!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Ама то и дограмата можеш да си я направиш сам. Както и стъклопакета.
      Верно е по-ефтино!!
      Туи че можеш да говориш глупости го знам.
      Дай нещо градивно !

Коментар

Колега, такова действие противоречи на основния ми принцип за работа с поне две 'външни фирми' за едно и също изделие - никога не 'раздробявам' прекалено дадена работа, защото в противен случай започва прехвърляне на топката между отделните изпълнители и при най-малкия проблем...
        Поради стечение на обстоятелствата последните 4-5 години сменях дограмите на три апартамента...
        Особено последния имах сериозни проблеми с 'именита' фирма за дограми. И ако не бе всичко правено при тях, навярно щяха да ме отсвирят.
        В края на краищата се наложи да сменят обкова за тяхна сметка, защото предложения от тях не вариант не работеше добре (двойно отваряне успяваше да се отвори едновременно по двете равнини 'при неправилно отваряне от наша страна')... И две от стъклата също ги сменяха, защото 'северното' бе поръчано Ка-стъкло, а южното - обикновено, а се различаваха по размери с 3 см. И поради тази грешка се наложи да правят отново два стъклопакета по около 4квадрата всеки (единия обикновен, а другия - Ка стъкло).
        Това го пиша за да не стане така, че евтиното да излезе скъпо - да ти се наложи да плащаш за нечия или твоя грешка и цената и нервите да надхвърлят планираните първоначално...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз не мога да препоръчам метод на работа, понеже отричам ПВС и алуминиевата дограма. Правя си дървената дограма сам с възможност за монтаж на стъклопакет за алуминиева дограма. До сега не съм имал проблеми с размера на стъклата. Цената на обикновенни стъкла 4мм за квадратен метър е около 25лв. При поръчването си казвам размерите и с фирмата с която работя си лепват стикерче с размера и баркод. До сега не съм имал разминаване с размер.

Коментар

Туи че можеш да говориш глупости го знам.

Дай нещо градивно !
            Ми какво по-градивно от хенд мейд? Аз съм си правил и дограма и стъклопакет.
            А ти?
            Това за глупостите си е твоя грижа.

Коментар

Преди 5-6 години си направих дървена дограма на едното ми село. Три прозореца със стъклопакети ми излезнаха по 120 лв парчето, при обявена цена за най-евтиното PVC от 250 лв на прозорец. Но имах късмета да открия в един склад тройно слепени гредички от от този вид: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p_16600420.jpg
Прегледи:1
Размер:112.8 КБ
ID:5527572

Сега имам а правя още два прозореца на другото ми село. Мисля да са от обикновени алуминиеви профили (в къщата се ходи почти само лятото). Мисля, че мога да се справя и да ми излезнат на цена 130-150 лв за брой. Това при оферта от 250 лв от фирма. Единствения ми проблем е, че уплътненията се продават на топове по 10 килограма, на цена около 40 лв за брой... Стигат сигурно за 10-тина прозореца, а ми трябват 3-4 вида.

Та някой да знае къде продават уплътнения за алуминиева дограма на метър? Ама не от ония лепящите.

П.П. Вече си направих комарници на апартамента. За терасна врата ми излезнаха по 25 лв за брой, при оферта от 60 лв. Те поне са елементарни.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Ами най-лесния вариант отиваш в едната фирма и питаш за дограмата без стъклопакета. После отиваш в друга и питаш само за стъклопакета (дори да има някакви разлики в размера на стъклопакета няма да са фрапантни... После смяташ...
                Според мен цената на дограмата+стъклопакета поръчани в една фирма без монтаж ще варира между 50-100 лв от крайната цена която ти дават със монтаж...

Коментар

Дограма алуминиева, тип направи си сам, изобщо не е толкова трудна. Десетки са фирми в София които търгуват на едро с материали за дограма. И при условие, че имаш да правиш няколко прозореца и имаш свободно време, и имаш инструменти, и ръцете ти не започват от под кръста, то можеш да свалиш цената и с 50%.

Като минус -
                  - ал.пръчките се продават на 4 метра. Тря имаш и транспорт.
                  - уплътнения както писа колегата са на топове, т.е. тря правиш поне 5 прозореца.
                  - отворите за монтаж на обкова и на сглобките, повечето фирми правят с преси, не е проблем и с бормашина, но варианта да сгрешиш е по-голям
                  - рязането под 90 и 45 градуса, повечето фирми правят на точни машини, не е проблем и с флекс/циркуляр, но варианта да сгрешиш е по-голям.

Стъклопакети правят десетки стъкларски фирми в София, доста дограмаджии също не работят със стъкла, а поръчват готови пакети от съответните фирми.

Брави и дръжки също се продава от десетки фирми, както Италианси, Турски, така и Български като Сонико, Метал Варна и други.
                  Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Профилите за алуминиева дограма не са скъпи. Скъп е обкова. Но като материали излиза около 30% от себестойността на готов направен прозорец. Заслужава си да се спестят парички с направата на дограма. Проблема при алуминия е че предава топлина, освена ако не е с прекъснат профил. Аз за това не го препоръчвам и предпочитам да си напрявя всичко от дърво.

Коментар

Силно се съмнявам някой да си сглоби в домашни условия качествено алуминиева дограма.
                      Без преса... А има и квадратни сглобки.
                      И 50% евтинийка няма от къде да дойде.

Джарта - ако все пак се решиш имам гумени уплътнения на метър.
                      ........................
                      Иван Маринов
                      CRF 250 X
                      Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Не искам алуминиева дограма и не искам да си я правя сам.
                        Визирам ситуацията ,че фирмите производители дограма като видят "балък" го товарят яко.
                        Цепят го със монтажа на профила,цепят го със стъклопакета който поръчват от друга фирма и за десерт и монтажа на място.
                        Сори обаче става въпрос за 8 прозореца.Що пък да не икономисам едни 500 лева.
                        Гарантирано-проверено!!!

Коментар

Джарта, мислил ли си за кредит енергийна ефективност? Общо взето идеята е да ти върнат 20% от общата сума, само че специално за дограма не знам как стоят нещата - досега два климатика съм взел така - доволен съм. Т.е. ако и при дограмата е така, ще смъкнеш едни почти 20% ...
                          Иначе да - може да събереш оферти от няколко фирми само за дограмата, без стъклопакета, и от няколко фирми (които произвеждат стъклопакети) само за стъклопакет (за стъклариите сигурно цените ще са близки) ...
                          Hristo Draganov
                          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Мисля, че и дограмата може да се вземе с кредит енергийна ефективност. От двадесетте процента, който ти връщат трябва да си спаднеш такса одобрение на кредита ( 100-тина лв. ), лихвите, които плащаш на банката докато изплатиш кредита и т.н. Всичко това "изяжда" от двадесетте процента, но все пак има смисъл според мен ( в момента го играя това упражнение с една пелетна горелка... ).
                            Казано е:
                            -"Обичай ближния",
                            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                              Мисля, че и дограмата може да се вземе с кредит енергийна ефективност. От двадесетте процента, който ти връщат трябва да си спаднеш такса одобрение на кредита ( 100-тина лв. ), лихвите, които плащаш на банката докато изплатиш кредита и т.н. Всичко това "изяжда" от двадесетте процента, но все пак има смисъл според мен ( в момента го играя това упражнение с една пелетна горелка... ).
                              То зависи и от банката, преди година и нещо някъде, като купувах втория климатик, от фирмата с климатиците ми казаха - директно отиваш в еди коя си банка (името й започва със Си и завършва на Банк ) - там е най-изгодно сега - и наистина се оказа така, нямахме сметка там, открихме, направихме работата с депозит, т.е. внасяш пълния размер на сумата в сметката, при което изобщо не ти искат каквито и да е бележки и глупости от работодателя, и след като излезна там схемата с вноските направихме само първа вноска (ама щот сме прости, писахме падежа в началото на месеца, а те се забавиха малко с документите, ако беше падежа в края на месеца нямаше да платим ни една вноска) - и после директно останалата сума наведнъж.
                              Сами може да сметнете 20% от около 1800 лв колко са, а като разходи по кредита имахме не повече от 50-ина лв ...
                              Първия ми климатик (преди кризата да дойде) го плащах на вноски цяла година, и пак си беше добре, защото 20% от сумата бяха почти към 500 лв, 200 лв някъде бяха за оскъпяване, обслужване на кредита и прочие глупости, и пак сме с 300 напред - и тогава имах цялата сума кеш, обаче имаше наказателни лихви ако погасиш предсрочно и като цяло не си заслужаваше.

Просто Джарта отиди и попитай в няколко банки относно тия дограми и кредита енергийна ефективност, има и за саниране също.
                              В повечето банки към момента доколкото знам, искат минимум 6 месеца да внасяш вноски, а въпросната Си банка специално за климатици си е изчерпала квотата още отдавна (защо ли ).
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X