Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метални керемиди - препоръчайте фирма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Метални керемиди - препоръчайте фирма

Остави уважението.
    Остави и сериозните фирми, и смятането през технически задания, разходи, ДДС, и всякакви други сметки. По принцип така се прави, но е между фирми, и обикновено е за сериозни обекти и сериозни обеми работа. И сериозни пари разбира се. Това е ясно, няма как да стане без предварителни сметки, прогнозиране и т.н.

В случая става въпрос за работа на дребно, от "майстори". Както е ставало въпрос за друга търговия-стана ясно, че колкото е по-малък оборота-толкова е по-скъпо. Та и с фирмите и майсторите е така-за да може съответният майстор да живее се налага да има някакви нормални приходи. И понеже майстори много, а клиенти малко-цената на услугата се е формирала като такава.
    За дребни поръчки си се процедира така. Направи си сам експеримент. Обади се на някоя обява във вестник, и питай майстора колко ще ти иска за да смени плочките в банята. Неизбежно в разговора ще се стигне до цената на плочките. Може и да не те попита директно за цената на плочките, но поне ще се заинтересува какво са. Цените се знаят, и най-вероятно цената за труд ще е някъде около цената на плочките.
    Пробвай бе.

И това не е само за строителството. За железарството е същото. Като са ме викали да правя врата или парапет, или каквото и да е друго от желязо-винаги за база съм вземал цената на материалите, и после според сложността на изпълнението-мога да сваля или да вдигна цената.
    С превозите също е нещо подобно.
    В дребния бизнес е така. За едрия не знам, там сте много потайни
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз точно това имах предвид, че база се взема стойността на материалите и се варура около нея. Може и на надник да се плаща, което за мене е по-добрия вариант от гледна точка на качеството на изработката. майсторите не бързат за никаде. Мога да дам пример с изолациите. Фирмите лепят стириопора и без да изчакат технологичното време почват да извършват последващи операции. лепилото не е изсъхнало добре и се отлрпят някъде поради тази причина. Даже съм виждал майстори да бъркат лепилото и да почват да лепят веднага. По принцип е хубаво да се остави за вътрешна реакция около 15мин и да се пребърка пак. Сега наблюдавам ремонта на покрива на едни комшии. Смъкнаха керемидите, махнаха и гредите, сега майстора препоръчал битумни керемиди и насочва комшията. Отдоло ОСБ коват, без да оставят никаква вентилационна междина. Така според мене ще заминат доста бързо.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Остави уважението.
        Остави и сериозните фирми, и смятането през технически задания, разходи, ДДС, и всякакви други сметки. По принцип така се прави, но е между фирми, и обикновено е за сериозни обекти и сериозни обеми работа. И сериозни пари разбира се. Това е ясно, няма как да стане без предварителни сметки, прогнозиране и т.н.

В случая става въпрос за работа на дребно, от "майстори". Както е ставало въпрос за друга търговия-стана ясно, че колкото е по-малък оборота-толкова е по-скъпо. Та и с фирмите и майсторите е така-за да може съответният майстор да живее се налага да има някакви нормални приходи. И понеже майстори много, а клиенти малко-цената на услугата се е формирала като такава.
        За дребни поръчки си се процедира така. Направи си сам експеримент. Обади се на някоя обява във вестник, и питай майстора колко ще ти иска за да смени плочките в банята. Неизбежно в разговора ще се стигне до цената на плочките. Може и да не те попита директно за цената на плочките, но поне ще се заинтересува какво са. Цените се знаят, и най-вероятно цената за труд ще е някъде около цената на плочките.
        Пробвай бе.

И това не е само за строителството. За железарството е същото. Като са ме викали да правя врата или парапет, или каквото и да е друго от желязо-винаги за база съм вземал цената на материалите, и после според сложността на изпълнението-мога да сваля или да вдигна цената.
        С превозите също е нещо подобно.
        В дребния бизнес е така. За едрия не знам, там сте много потайни
        И в дребния и в едрият име едни неща и то се нарича ред и нормативи. От бая време насам ми се обаждат частни лица от сайта с неголеми ремонтни проблеми и почти всички са с един рефрен - никога повече "майстори" и работници "универсални бойци". Правили, правили и недоправили. Много често се налага пълен демонтаж на направеното и цялото начинание излиза двойно по-скъпо. И клиентите се понаучиха, че е по-добре с договор и фактура, но да е мирна главата. И с КСС по ТНС-то. Днес изпратих единия инженер с един работник да се поправи и довърши един покрив и офертата ми беше за около 800лв. Това голям бизнес ли е? И мене ми е достатъчно за тази работа, и клиента доволен и с недоумение ми вика "абе тези вашите хора не свалиха каските, докато работиха". Учудва се, че се работи по ред и норматив. И като му начислих ДДС-то дума не обели. И плащането по банка...Просто такива са правилата. А иначе това с цената на материала и труда съм го чувал милиарди пъти. Правил съм бани с плочки от по над 150 евро квадрата. Какво, на работника 150 евро на квадрат ли да му плащам? Или толкова да взема от клиента? Монтирал съм интериорни врати от Порше дизайн по 3000 евро едната. Колко да бях взел за труд за фирмата и колко да платя на работника? Монтирал съм (на един обект) камина с горивна камера за 800 лева и още една за 6000 лева. Е? Или пък облицовка (стъкло-керамичните плочки) - на единия басейн китайски плочки по 15-16 лева/квадрат , а на друг - френски по 60-80 лева. Разликата в труда - никаква. Може би трябваше да взема различни цени, а и на работниците различни заплати? Колко примери мога да ти дам... Сетих се още един случай - монтирахме ключове и контакти на Merten по 240 евро единия... Колко да бях взел "на точка"...
        Последно редактирано от CAESAR; 16-08-13, 21:45.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Приемаш го доста буквално. Естествено е че не може да бъде винаги цената на материала=труда, но в общия случай е така. Става въпрос за ниския клас материали. Плочките също не са база за вземане за труд. Принципно си има норми за колко време се монтира и се калкулира според цената на час, но се случва много често работата да е само за няколко часа, заради необходимост от изчакване за следваща операция. Случва се на малки обекти. Мога да дам пример. Лепих си стириопор. Налепих почети всичкия, като остана една малка част, но преди да я налепя, беше необходимо да се направи конструкция за козирка. Налепеното си го измазах и боядисах. Преди 3 дена хванах навеса и налепих стириопора. на следващия ден след обяд започнах да шпакловам една ръка. Стана за около час. Вчера пак втората ръка и чак днеска грундиране и боядисване. Като цяло работата е за един ден, но поради малкия обем, а много операции, не може да се направи. Преди 2 години ходихме да правим един покрив 30кв.м. с ламарина. Чичката си купил материалите. Отиваме, но тока му много слаб та едвам се правиха заварките. На следващия ден с генератор и това допълнително натовари сметката. Ако е фирма би предвидла подобен разход, но с чичката говорихме че тока е от него за заварките. Не че е било много, но бензин за 20-тина лв изгори генератора и един загубен ден в чудене какво да се прави, че беше на отдалечено село.

Коментар

За всякакъв обем си има методика.

Коментар

Аз избрах „РУУФ КЪМПАНИ” ООД. Ремонтирах покрив много малък налкон, мяна на керемиди пренареждане и резултат нулев. сложих метални керемиди и драмата приключи. Когато гикупувах рууф имаха най-прилични цени.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                .. Отиваме, но тока му много слаб та едвам се правиха заварките. На следващия ден с генератор и това допълнително натовари сметката. Ако е фирма би предвидла подобен разход, но с чичката говорихме че тока е от него за заварките. Не че е било много, но бензин за 20-тина лв изгори генератора и един загубен ден в чудене какво да се прави, че беше на отдалечено село.
                Заварка на поцинкована ламарина ?
                Така ли се правят ламаринените покриви ?
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  Съвсем не.

Коментар

И аз с оцверих.
                    Не, че разбирам от покриви, но обикновено от форума се ограмотявам.

Коментар

То и някои ги режат с флекса ама... сетне ни викат да оправяме...

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        Заварки не съм правил на поцинкованата ламарина, а на металната конструкция, върху която със самонарезки се хваща ламарината. Видях че не съм споменал в предния си пост за какво става въпрос, за което се извинявам.

Коментар

Заварки не съм правил на поцинкованата ламарина, а на металната конструкция, върху която със самонарезки се хваща ламарината. Видях че не съм споменал в предния си пост за какво става въпрос, за което се извинявам.
                          Абе я не се връзвай,те тука само това чакат.Да захапят някого.! Я ги ...........!

Коментар

Моля. Така вече по бива. Не пропуска ли вода през самонарезките, така полученият покрив ?

Коментар

ето снимки, Вие оценете: на колегата ще му пратя фирмата на лични, ако ги е харесал,но не зная дали цената ще му хареса!!!
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0646.jpg
Прегледи:1
Размер:160.1 КБ
ID:5517227Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0647.jpg
Прегледи:1
Размер:105.5 КБ
ID:5517228
                              Последно редактирано от белята; 08-09-13, 22:24. Причина: кривопис
                              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Охо, това са метални керемиди, така ли ?
                                Аз си представях ония гофрирани ламарини. Явно е напреднала технологията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X