Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за мазилка или изолация

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мнение за мазилка или изолация

    Здравейте. Имам една къща на която препокривам покрива. До сега беше със старите цигански керемиди. До самата къща има пристрайка с един етаж по-висок, от тази къща. По проект и тази къща е трябвало да се вдигне с още един етаж и двата покрива да се изравнят, но дядо ми така и не го е направил.
    Това е снимка от тази зима Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5396.JPG
Прегледи:1
Размер:157.3 КБ
ID:6019354
    Вижда се стената че е строена с половин зид. Старата къща е цял зид. Тухлите са 4-ки зидани с жълта пръст. Предпочитам да налепя студопор и отгоре само да шпакловам. Тази част е предимно покрива на пристройката и смисъл от изолация няма много. Спрял съм се на 4см студопор, но при изгодна цена може да купя и по-дебел. Баща ми предлага да го измажа с тънка мазилка от хоросан. Мнението му е че от ветровете студопора ще се отлепи, а възможност за набиване на дюбели за студопир няма. Не мога да си позволя лукса да дупча тухлите. Предполагам че с набиване на дюбели ще направя големи поразии по зида.
    Днеска препокрих почети цялата страна, която се вижда на снимката. Остават ми няколко реда, необходи ми ми за работа покрай стената.
    Надявам се да ме насочите към най-доброто, което мога да направя.
    Ако имате дръги предложения за покритие на стената, мога да премина и на друг вариант. Предпочитам да е възможно най-бързо за изпълнение. Ще рабоятя предимно сам и няма кой да ми помага. До преди няколко дена мазах една стена с хоросан със скеле. Проточи се цяла седмица, а бяха около 20кв.м. Ама си бърках разтвора сам с една кофа и 1000 пъти нагоре и надолу по скелето, хоросана в чувалчета, разпечатване, изсипване, изплакване на чъвалчето отива много време. Пробвах да объркам няколко човалчета и само да си пълня кофата, но докато се върна другия стяга и пак трябва да се пребърка леко. Тука ще е още по-трудно, а стената е с площ също около 20кв.м. за обработване.

  • #2
    От: Мнение за мазилка или изолация

    Работи с пяна за лепене на изолации.Става перфектно.Не се занимаваш с бъркане и може да работиш с новите дрехи.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

    Коментар


    • #3
      От: Мнение за мазилка или изолация

      И аз днеска говорих с познат, който се занимава със стрителство. Препоръча ми също да работя с пяна и ми гарантира че без дюбели няма да падне. Идеята ми не е да изолирам от топлината, а да защитя тухлите по някакъв начеин. Той ми каза че с пяната става по-бързо и е на същата цена като лепилото. Благодаря за мнението.

      Коментар


      • #4
        От: Мнение за мазилка или изолация

        Ако ще "защитаваш" тухлите - давай с мазилка. Ако искаш топлоизолация задълцително трябва да се използват дюбели. След като се монтира също трябва да се шпаклова.
        Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
        BMW F650CS
        Радо о885 5о 59 5о

        Коментар


        • #5
          От: Мнение за мазилка или изолация

          Дюбели по никакъв начин няма да набия в тази тухла. Ако беше стената от единички щях да го направя с дюбели без да се замислям. Не целя топлоизолация, по простата причина че това се явява стена на тавана на по-голямата къща. Днеска говорих с много майстори и те казаха че падал студопора лепен предимно с терафлекс. Препоръчаха ми едно лепило, производство на една русенска фирма. Доста хора са доволни от него. Другия вариант е лепило на пяна, Каза ми единия майстор за него и струва флакона 12-13лв. Покривало около 5кв.м. Една торба 25кг лепило покрива също такава площ. Цената му е 9лв. Твърди майстора че с лепилото във флакон ще стане по-здраво, няма нужда и от дюбели. А след години, може да събера средства и да вдигна един етаж още на старата къща. То заради това дядо ми не е мазал въпросната стена, но така и не са останали средства за старата къща, а е почнал да строи гаражи, стопански построики и последно още 2 големи гаража.

          Коментар


          • #6
            От: Мнение за мазилка или изолация

            Измажи си я с хоросан и не се занимавай със стиропор, щом не ти пука за изолацията.

            Аз бих я "шприцвал" предварително само с цимент и пясък. После хоросан, без да прекаляваш с цимента.
            Your conscience is all you can take to your grave.

            Коментар


            • #7
              От: Мнение за мазилка или изолация

              Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
              Дюбели по никакъв начин няма да набия в тази тухла. Ако беше стената от единички щях да го направя с дюбели без да се замислям. Не целя топлоизолация, по простата причина че това се явява стена на тавана на по-голямата къща. Днеска говорих с много майстори и те казаха че падал студопора лепен предимно с терафлекс. Препоръчаха ми едно лепило, производство на една русенска фирма. Доста хора са доволни от него. Другия вариант е лепило на пяна, Каза ми единия майстор за него и струва флакона 12-13лв. Покривало около 5кв.м. Една торба 25кг лепило покрива също такава площ. Цената му е 9лв. Твърди майстора че с лепилото във флакон ще стане по-здраво, няма нужда и от дюбели.
              Така не се прави изолация' но щом "майсторите" казват слушай ги.

              По добре измажи с варо-циментов разтвор.
              Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
              BMW F650CS
              Радо о885 5о 59 5о

              Коментар


              • #8
                Re: Мнение за мазилка или изолация

                Ако искаш да я изолираш може вместо с дюбели да стане със шпилки през стената и после отвън с гайка, малко мъка ще е, ама не е кой знае колко голяма стената. а гарантирано никой вятър няма да ги изскубне.

                Коментар


                • #9
                  От: Re: Мнение за мазилка или изолация

                  Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                  Ако искаш да я изолираш може вместо с дюбели да стане със шпилки през стената и после отвън с гайка, малко мъка ще е, ама не е кой знае колко голяма стената. а гарантирано никой вятър няма да ги изскубне.
                  Металните шпилки са си термомост, колкото и да не ми пука за изолация, не мисля да го правя с шпилки. Повече клоня към варианта за стириопор заради топлинните загуби. За момента няма да даде никакъв ефект тази изолация, по простата причина че дръгите стени не са изолирани. За тях мисля да слагам минимум по 10см стириопор, но това ще се отложи във времето. За момента не живея в този имот. Само баба ми го обитава, като ползва една стая и кухня. Отоплява се с дърва и ми е ясно че тази голямата къща и да изолирам, пак няма да има ефект при положение че се отоплява само една малка част. Закупил съм радиатори за всички стаи, имам правен котел, само ми трябва да се сглоби всичко. Все няма време, а искам сам да си изпипам всичко. Вече препокрих покрива на старата къща, с изключение на около 1м до стената. Сега все още проучвам пазара с материалите и се надявам до другата седмица да започна с работата. Сега ще си подготвя скеле, а и имам доста друга работа по имота.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Мнение за мазилка или изолация

                    Днеска ходих и си купих пяна за лепене на стириопор и стириопор за стената. 5см дебелина, като е обявен 15кг/куб.м. Прибрах се в нас и изтеглих 2 листа. Тежаха точно 0,6кг, което прави точно 12кг/куб.м. От БауМакс ги вземах като уж на промоция стириопора и пяната. На касата обаче стириопора при закупуване на 5 пакета правят остъпка и става от 5,05лв/кв.м на 4,29лв/кв.м. На касата обаче цената става 4,55лв/кв.м. Викам и че аз на 4,60лв го видях да продават, същия стириопор, даже на по един лист в строителния магазин до нас и няма да се разкарвам. Едни разтакавки и бях готов да им го върна. Един от управителите дойде и оправи парите, извини ми се. Били объркали табелата на щанда. Само че аз тази табела я гледах и миналата седмица в четвъртък.
                    Днеска сутринта си вдигнах скеле и наковах ламарина по страничната греда на високия покрив. Утре ще къпя няколко дюбела и ще осигуря залепения стириопор в двата края, където има бетонни колони, в гредата ще закова и по плочата между етажа и тавана. Така според мене периверията на изолацията е най-уязвима на отлепване от ветровете. Надявам се че няма да има проблеми.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Мнение за мазилка или изолация

                      Да споделя днеска какво свърших с изолацията. Понеже нямам под ръка фото апарат и нямам и помощник, не съм правил снимки в процеса на работа.
                      Подведох отдолу една дъска с необходимата дебелина и я забих с дюбели в плочата между етажа и покрива. Започнах лепене на плоскостите. Целите с пяната много лесно се работят. За около 30 минути налепих 10 плоскости. След което доиде време на изрязване на парчета под покрива и облепяне на прозореца. Тази операция ми отне около 2 часа и половина. Като цяло за 3 часа съм налепил 10кв.м. Раборя сам и всеки 2 листа слизам по стълбата за да си ги взема че няма как да кача всичко горе.
                      Лепилото на флакона го дават за покриване на 14кв.м изолация. Аз успях с първия флакон да залепя 6,5кв.м. цели плоскости, а с втория лепих предимно парчетата, като под парчетата на места ми се налагаше да лепя по гредите и около тях тънък стириопор и във флакона има още малко. Не знам как биха се постигнали 14кв.м, но с лепило на прах не мисля че могат да се постигне по-голяма покривност. Заляпя отлично към стириопора и за да се премахне след втвърдяването се откършва от него. От тухлата не знам как ще е, надявам се и там да е хванало добре. Опитите ми да отлепя един лист не бяха успешни, но не съм напъвал много. Мисля да набия дюбели в дървените греди, бетонните колони и плочата. Надявам се че така няма да може вятъра да събори изолацията.
                      Последно редактирано от dimich87; 23-07-13, 15:01.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Мнение за мазилка или изолация

                        Защо не изпробваш за залепване на стиропора лепило за стиропор. Аз ползвах за залепване на 2 см стиропор на тавана на половината ми апартамент, и след това върху залепения стиропор допълнително декоративни таванни плоскости ( майсторите при нас им викат "таванки" ) без никакви дюбели такова течно ( по-скоро с консистенцията на кисело мляко ). Пишеше на баките "АБ лепило за стиропор". Разфасовки по 1 и по 5 литра. Лепих ги миналата есен, до сега не са се отлепили никъде. АБ е съкратено име на производителя, аз не му се доверявам много за другите производства, но от това лепило няколко човека са доволни, включително и аз. По спомен бака с 5 л. лепило излизаше малко под 13 лв.
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

                        Коментар


                        • #13
                          От: Мнение за мазилка или изолация

                          Тази пяна, която ползвам, е специално за стириопор и фибран. Не се раздува след пръсването повече и става доста здраво. Днеска разпокрих и задната част и налепих и нея. Останаха ми 3-4 листа да залепя след като махна скелето. сега ще чакам по-хладно време за да почна да шпакловам. Сутрин тази стена се напича и до към 2-3 след обяд все пече.
                          Мрежичката мога ли да я забода с малки пирончета и да си я разкроя по размери, а след това като я хвана с шпакловка да махна пирончетата?

                          Коментар


                          • #14
                            От: Мнение за мазилка или изолация

                            Може, макар че малко трудно ми се вижда да стане точно с пирончета. Бая ще попържваш.
                            Аз си мацвам тук-таме с лепило, слагам мрежичката да се задържи на него и си шпакловам.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Мнение за мазилка или изолация

                              И аз така правя по принцип, но тука като гледам трябва на малки парчета да я нарежа мрежичката, че да мога да я закрепя и да я изрежа по наклона на покрива, гредите и прозорчетата. Мислих много варианти, вертикално, хоризонтално, все трябва мрежата да се реже на много места. Та мисълта ми е ако я сложа хоризонтално, ще мина с 3 парчета, първото към 8м, за това се чудя първо с нещо да я укрепя към стириопора, да си я намажа по-спокойно че да не пада. А и няма кой да ми помага и трябва да се спрвям сам. Докато лепох стириопора на няколко пъти ми трябваше малка помощ за прекрепване, но няма и се измъчих.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X