Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течна хидроизолация за покрив

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Течна хидроизолация за покрив

Аз лично съм направил няколко декара покриви с една паста Изомакс 0/А и мога да ти я препоръчам. Изомакса деиства като мембрана и се нанася лесно, за твоят пролем мисля че ще е достатъчно да намажеш само местата от където пропуска с пастата. За протокола от 7години не се занимавам с покриви и нямам за цел да рекламирам даден продукт.

Коментар

А тя как точно ще накара покрива да не образува езерца?

Коментар

В какъв смисъл езерца? Ако се образуват от горе между керемидите и положената вече мембрана значи тя(мембраната) не е положена правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
          Хм,слагали сме и Тондах и Брамак и какво ли не, но такива проблеми не е имало.Аз също мисля, че има нещо неоразмерено в наклона.По-малко вероятният вариант е да не са положени керемидите добре.
          В тази ситуация бих ти препоръчал следното:демонтаж на керемидите и контралетвите.Остава ти основната летвена скара/перпендикулярната на билото.Върху нея с такер пародифузионното фолио,с леко отпускане-става като улей по наклона.То ,разбира се трябва да се заусти в олуците.После-сериозно импрегниране на контралетвите/защото са изложени на агресия/.При монтажа им , ползвай или Сикафлекс или FT 101 .Обработи летвите от долната страна сериозно,странично и отгоре вече ако искаш с мазани изолации-Пабизол,Еласта.Ползвайте винтове вместо пирони. При акуратна работа ,не трябва да имаш повече проблеми.
          Но , пак казвам ,това е решение при заварена ситуация.Стараем се да не нарушаваме идеята за вентилиране.
          Иначе най-доброто е да се вкара наклона в рамките на подходящото за твоите условия и съобразно керемидите ти.
          Наклона на едната стреха е малък, но такъв е бил 30 години и е нямало проблеми, такъв и ше си остане.На мен ми е ясно и съм го написал как и къде се просмуква водата и потича вътре, но както казваш- заварено положение.И за това търся съвет да обработя конструкцията под керемидите.
          Всеки трети е шести

Коментар

E ти просто не търсиш правилния съвет... Вода под керемидите не трябва да има! Инак те за красота ли са? И това не е от наклона реално, особено щом не е имало течове преди. Не е и от изолацията под керемидите, щото щеше да тече и преди, от друго място. Трябва да се види на място, но пък теб ти било ясно... Значи взимаш и мажеш и ще кажеш догодина ...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              А тя как точно ще накара покрива да не образува езерца?
              Няма да предотврати езерцата, тях и преди ги е имало със скапаните керемиди и битумно-найлоновата изолация, но летвите не са били ковани безразборно и така че да разкъсват изолацията и да се стича по пироните.Тази водичка си се стича нормално по изолацията/мушамата/мембраната и право в олука.Все пак тя е много, много по-малко от токоличествата които текат по керемидите, но е достатъчно да ти парви мизерия, да ти накисне ватата и да ти съсипе окачения таван.

Е ти нали не вярваш че нито капка вода не попада под керемидите?Ако огледаш един покрив с керемиди, ще видиш че има много места където природата може да навее известно количество сняг или вода.
              Всеки трети е шести

Коментар

Кове си се изолацията и това не може да е проблем, но така на изуст малко ми е трудно да се ориентирам. Естествено можеш да намажеш, обаче смятам, че това е само временно решение. По-добре е да се намери трайно такова, което да не допуска изобщо вода под керемидите.

Коментар

Аз имам доста опит с направата на покриви, лични. В началото се учих с дядо ми, сега сам правя. Дядо ми ме е учил че като има наковани дъски, покрие ли се с хартия и не се кове напречна скара от шипки. Слагаме само на първия ред за подвеждане. Това е при не големи наклони, където керемидите няма да се свлекат. Имам сам направен 2 покрива наковани само на шипки, без никаква хартия под тях и до сега не е текло. Сега ми предстои препокриване на покрива на старата къща. До сега е с цигански керемиди, закупих цигли втора употреба с които ще препокрия едната стряха и ще търся още за другата стряха.
                  Според мене да махнеш изобщо шипките и да си наредиш керемидите свободно. При малък наклон файда от тази скара няма, а създава проблеми, които описваш от задържащата се вода на всеки ред от шипки.

Коментар

Ами наклона е малък по стандартите за наклон за планински къщи.Иначе особено на северната стреха си по-сериозен.Покрива е двускатен, условно северната стреха е с по-голям наклон, южната с по-малък, като е и разделена на три и средната част от трите е с още по-малък с няколко градуса.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Нещо все повече се съмнявам, че има нещо общо с наклона този проблем... някой по-скоро си е оставил ръцете.

Коментар

Е това съм го казал в началото, обяснил съм как са ковали по неправилен начин,А аз сега се опитвам да спасявам положението, щото накрая ще ми писне и трябва да го лежа някой за човек.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Опасявам се, че по-евтино и сигурно е да го види някой с опит и да го преправи, а не да се бориш сам още 1-2 години... Щото после ще трябва да сменяш и дървесината. Поне аз така го виждам, може и да бъркам...

Коментар

Пич нямам физическите възможности да съм по покривите, иначе имам достатъчно опит, умения и желание да направя един покрив от-до по класическата технология в пъти по-добре и изпипано от големия процент "майстори".Ама сега нещата са други, не почвам от нула, а ми се налага да се специализирам по кърпежите.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Пич, не пич... с кърпежи няма да стане... айде спирам аз да досаждам.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Наклона на едната стреха е малък, но такъв е бил 30 години и е нямало проблеми, такъв и ше си остане.На мен ми е ясно и съм го написал как и къде се просмуква водата и потича вътре, но както казваш- заварено положение.И за това търся съвет да обработя конструкцията под керемидите.
                                Наклона,при демонтирани керемиди и контралетви ,не е принципен проблем да се промени,но вече си го решил да остава.Обработката на конкструкцията ти я описах.Но може да разгледаш и варианта,вместо дифузионно фолио,една SBS мембрана да се положи по начина ,който описах за фолиото.В този вариант ,керемидите спокойно може да се считат за декоративно покритие.Ще се наруши вентилирането на дървенията,но ако си я обработил както ти писах, няма да ти създава проблеми.
                                Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X