Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Под на баня на първи етаж на къща

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Под на баня на първи етаж на къща

    Въпросът ми е как да направя пода на баня на първи етаж на къща.
    Баща ми предлага да сложим отдолу фибран 5 см (за изолация защото под плочата е земя), в него да прорежем по хоризонтала място за тръбите за сифоните за мръсната вода, над фибрана да сложим готова арм. мрежа 50х50х1.8, върху нея слагаме тръбите за водното подово (2 см дебели) и замазка отгоре колкото да покрие тръбите и да направи наклона. И накрая плочки.
    Според него фибрана няма нужда да се лепи за плочата (тя е леко вълниста - като след груб строеж). Това ли е правилният начин ?
    Притеснява ме, няма ли да е леко нестабилно след като фибрана не се държи отдолу с лепило и след време плочките да се напукат (или поне фугата около плочките) и да пропуска вода надолу? Трябва ли да се слага някаква хидроизолация под плочките ?
    Поздрави,
    Росен

  • #2
    От: Под на баня на първи етаж на къща

    Според мен е редно да го лепнете със лепило.Вземи от най евтиното и можеш даже и да му добавиш цимент.
    Залепи ги да поседят един ден и тогава продължете отгоре.

    Коментар


    • #3
      От: Под на баня на първи етаж на къща

      Притеснението е основателно,защото са ти леко нестабилни пакетите -прорязан фибран,прорязана армирана замазка.Направете си равна основа за фибрана.Ако има място ,не изтънявайте замазката само до горен край тръби,а сложете по една усилваща ивица от заварена мрежа над тръбите.И флексово лепило за плочките.Хидроизолацията е пожелателна,но не задължителна.Зависи от качеството на изпълнението на останалите работи.Ако не сте съвсем сигурни в предното,слагайте мазана/върху която може да се лепят директно плочите/ ,включително и обръщане нагоре поне 50 см.

      Коментар


      • #4
        От: Под на баня на първи етаж на къща

        Благодаря подробната информация, само някой неща не са ми ясни. Мога ли едновременно с изравняването на плочата да лепя и фибрана или първо накаква замазка само да поизравни пода и чак като изсъхне да се лепи фибрана ? И защо трябва да имя две армировки - едната под тръбите и една над тях.
        Някъде из форумите видях, че се препоръчва замазката да е поне 4-5 см (предполагам това е размера на замазката мерен от фибрана, а не от горния край на тръбите. Така, че сигурно ще я направя толкова. Не ме притеснява това, че ще се вдигне нивото - в най-лошият случай ще трябва да се скъси малко вратата.
        А за това, че хидроизолацията трябва да хване и 50 см от стените не се бях сетил. Сигурно даже около душа ще изолирам и по-високо (например 2 метра).

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X