Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за стълбищно осветление с дистанционно управление?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идея за стълбищно осветление с дистанционно управление?

Здравейте!
    Предисторията, накратко: от година и половина сме без работещо стълбищно осветление, по редица причини, които не искам да коментирам, а и не смятам, че скоро ще бъдат отстранени.
    Един автоалармаджия ми подхвърли идея за стълбищно осветление, изградено с модул, подобен на автоаларма, който управлява съответно едно ( добре би било и повече! ) релета за лампите, които се задействат с дистанционни управления от автоаларми.
    Някой правил ли е подобно изпълнение на стълбищно изпълнение? Интересува ме мнението му за функционалността му, какъв модел, съответно цена ( може на л.с. ) и т.н.!
    Благодаря предварително на отзовалите се!
    Хубава вечер на всички!
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

От: Идея за стълбищно осветление с дистанционно управление?

Кое се търси? Модули има по магазините, например в Конрад, или готовите комплекти в Елимекс, Петров и други. Описани са като "модул дистанционно".
    Не може лидатчик на всеки етаж и да си свети покрай човека? Ще има и икономия.

Коментар

Не е ли по лесно с релета за движение, мисля че ще е с по-малко средства и изпълнението е по просто.
      0897девет7996две

Коментар

И каква е целта/ползата от това упражнение?От къде ще се захранва(от някой ''сговорчив комшия'')?Не може ли да се наслагат лампи със сензори за движение?Аз съм си наслагал на ключови места из двора(вече две години не са горяли)и съм ги регулирал за време и обем на животинката.Най-интересното е че не се е увеличила сметката на тока.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Човека иска сам да го ползва, щото той плаща сметките от джоба си. Виж в някоя фирма работеща контрол на достъп - те разбират от тия неща.
          Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
            Човека иска сам да го ползва, щото той плаща сметките от джоба си. Виж в някоя фирма работеща контрол на достъп - те разбират от тия неща.
            Значи е узрял за еднофамилна къща
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
              Значи е узрял за еднофамилна къща
              За това съм узрял отдавна, защото съм роден и израснал в такава. За съжаление пустите финикийски знаци все не достигат. А и над 50 лазарника с две, отдавна пораснали деца и след построяването на настоящия апартамент в кооперация преди двадесетина години, вече не ми е приоритет.
              Иначе идеята е да го захраня от моя електромер и да се ползва от ограничен кръг от потребители.
              Казано е:
              -"Обичай ближния",

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                И каква е целта/ползата от това упражнение?От къде ще се захранва(от някой ''сговорчив комшия'')?Не може ли да се наслагат лампи със сензори за движение?...
                На вилата съм си сложил една такава, като вляза през вратничката да ми осветява пътя до входната врата. От 9 години, от както купихме вилата съм я монтирал и от тогава не е изключвана никога. Но както е ясно - там е друга бира!
                Казано е:
                -"Обичай ближния",

Коментар

няма нужда от алармени дистанционни, има си готови решения, да не става като реклама, ако пуснеш в гуглето "осветителни тела с дистанционно управление" ще излезнат доста резултати
                  например нещо такова - дистанционно за ключодържател

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Прегледи:1
Размер:2.5 КБ
ID:5420620

има дори димер за LED

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Dimmer.jpg
Прегледи:1
Размер:42.7 КБ
ID:5420621

Коментар

Мисля че би ти свършил работа и модул за дистанционно управление на лампи за в къщи,лесни са за монтаж-поставя се на мястото на ключа и бачка с дистанционно,преди време монтирах такова на един приятел в хола,беше го купил за 15-20 лв,и с него управлява полюлей с 6 крушки.

Коментар

Дистанционното все ще го забравиш един път и точно тогава ще ти се наложи да търсиш нещо из чантата в тъмното и ще се псуваш. Направи си го с инфрачервен датчик и някаква мижава лампа 10-20 вата. Няма въобще да я усетиш като разход.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Дистанционното все ще го забравиш един път и точно тогава ще ти се наложи да търсиш нещо из чантата в тъмното и ще се псуваш. Направи си го с инфрачервен датчик и някаква мижава лампа 10-20 вата. Няма въобще да я усетиш като разход.
                        Ама така нали ще свети на всички, включитвлно и на "врага"? Питам, защото явно не могат да се разберат по комшийски. И, ако е така, аз не само ще си търся как да ми свети само на мене ами и как да падат пердета и да се затъмняват прозорци при появата на комшията-враг... Все пак и принципа е важен!
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Е, тогава решението е Маглайт (или илиенска версия за 5 лева). Може и свещ и кибрит за съвсем икономичните, ама си има неудобства....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Големите сметки за асансьор и стълбищно осветление обикновено идват от това че някой съсед "тарикат" се е закачил за него . Така преди 2 -3 години хванах един такъв в стария блок на тъста и исках да му пусна 2 фази 380 волта да им се порадва на аванта ама тъста излезе човек и не даде .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В Конрад и в Елимекс има дистанционни, с релеен изход. Имат си и проста схема за свързване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X