Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коминно тяло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Коминно тяло

И как конкретно ще изчисти алуминиевия ръкав, без да го направи на парчета? И ако не дай си боже някога конденза се запали, сещаш ли се това ръкавче от станиол колко време ще устиска?

Тия кюнци - това, което съм гледал за технологията е че са от 2 слоя, между които има ламаринена "хармоника". Вътрешния слой поема топлината, а външния е доволно по-студен. Абсурдно е да го изпълниш по същия начин в домашни условия. Картинките в сайтовете не да достатъчно детайлни, за да видя дали иде реч за същото, или е проста тръба с каменна вата между нея и външното тяло.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тя тънката неръждавейка е само лице-пи...е продава,а камо ли нещо подобно,не ми се мисли за разрушенията.Обикновени кюнци,измазани о обзидани,като изгорят е ад понякога.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

veskov, първото изречение не го разбрах.
        Би ли обяснил по-подробно и за ад-а от второто? Доколкото знам старите технологии за комина са - тръба, обзиждане с ред тухли, уплътняване с разтвор между тръбата и тухлите, иззиждане на следащ ред, след първите 5-6 реда - завъртане и повдигане на тръбата на височина 1 тухла между иззижданията на различните редове, и т.н. Та каква е разликата дали вътре ще има останал кюнец, че да прави ад като изгори?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ..Тия кюнци - това, което съм гледал за технологията е че са от 2 слоя, между които има ламаринена "хармоника". Вътрешния слой поема топлината, а външния е доволно по-студен. Абсурдно е да го изпълниш по същия начин в домашни условия. Картинките в сайтовете не да достатъчно детайлни, за да видя дали иде реч за същото, или е проста тръба с каменна вата между нея и външното тяло.
          Ако говориш за тия, мисля че са 2 тръби с вата между тях.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:products_131_517563319CH-304-HD-CE-LP_web.jpg
Прегледи:1
Размер:26.3 КБ
ID:5412656
          ПП. Мда. От друго място намерих за гъвкавите димоотводи от какво са.
          Въздуховод от неръждаема стомана.

Вгражда се в стари и нови комини на едноетажни и многоетажни сгради. Използва се за отвеждане на димни газове, получени при горене, или за отвеждане на изпарения от агресивни химикали.

• Диаметри: от Ø80 до Ø350
          • Температурни граници: -30°С до + 700°С
          • Стоманата съдържа добавка от молибден - няма опасност от прегаряне.
          • Цената е за 1 метър. Продуктът се продава с нужната дължина.

Последно редактирано от Veselin Monkov; 29-09-12, 21:46.

Коментар

Говорим за оставен и обмазан кюнец-поизгаря след време,прави чаплъци и като тръгнеш да чистиш комина,се опъва да се откъсне и разкъртва обмазващия хоросан,в който е сложен и без това ,,силния и в изобилие'' цимент-така е на двете къщи на старците отпреди 40 и 70 год.Но кюнеца е тънък и железен и просто изчезва(от дъбовите дърва с годините).А хоросана се руши,пада в ревизионния отвор,почва като я запалиш да духа през тухлите(за иззиждането му),кондензира влага и викаш,че влиза дъжд.И ако кюнеца просто изчезва от изгаряне(когато е оставен и обмазан).А алуминиев,правен от 0,7мм.ламарина,огъната на Ф120мм.,уж мераклийски закопчан и измазан се нагърчи ли,гофрира ли,не знам какво,но наистина се налагаше на две седмици да му се пуска гюлето,явно вече се пооформи,но със сигурност се чувствува,че гюлето мачка и моделира нещоа(алуминиевата перфектно мераклийската направена тръба).
            п.п.просто навремето и дядо ми,после баща ми и аз сме направили простотии(макар и изолирани комини).Неръждавейка+изолация-варианти бол.
            Даника

Коментар

Ха. Ето важен конкретен пример. Благодаря.

Коментар

Както се споменаха температурни цифри ще споделя личен /така да се каже /опит. Бях свидетел на трагедия , която не бих пожелал на никой, но както и да е. Тогава разбрах/въпреки че съм учил и дълго време са ми набивали в главата колко страшни са пораженията от ел. ток/ че температурата , която се достига при развитието на ел. дъга /става въпрос за допир на човешко тяло до проводник с напрежение 20 000 волта напрежение/ е 6000 гр.С , в резултат на което костите на колегите ми бяха изпепелени , а единствено запазени бяха металните части от работното им облекло, т.е. циповетена гащеризоните. Като се има в предвид , че за "Х" лв. се закупуват "Х 000 000" работни облекла, ако и това да е обществена поръчка на " НАЦИОНАЛНАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ" ито на какви цени, представете си за какъв материал става въпрос. При тази температура щом е издържал този материал, предполагам, че гореспоменатите биха издържали при температурата на един комин.
                Котли на пелети GREYKO и горелки GREYKO
                За област Габрово 0886843836

Коментар

Предполагам, че се дължи на нещо друго. По много груби спомени (преди 20 години) най високата точка от желязо-въглеродната диаграма е около 1600°С. Тоест всички комбинации на желязо с въглерод (стомана и чугун) над тази t° са течни. Вероятно има метали или комбинация от тях, които издържат на по-високи t°, но едва ли чак до 6000°С, а и от тях да се правят ципове.

Коментар

Да аз също имам такива спомени, но от тази диаграма в момента в съснанието ми изплуват само термините " точка ЕВТЕКТИКУМ" и " точка ПЕРИТЕКТИКУМ ". До колкото си спомням това са точките при които комбинацията от желязо и въглерод преминават от вълерод , ферит и желязо. Не твърдя това със сигурност, защото съм държал изпит по този предмет преди 20 години, а това не беше предмет от основната специалност, която завърших.
                    Съгласен съм, че може да се дължи на нещо друго - например непряко попадение на волтовата дъга върху материала и др. подобни. Въпреки всичко , което знам се въздържам от коментари по гореспоменатият случай, защото това се случи преди 3,5 години , а следствието още не е приключило/ нали знаете " битият - бит, ваният - ван/. Винаги в такава ситуация виновен се оказва този дето го няма.
                    Котли на пелети GREYKO и горелки GREYKO
                    За област Габрово 0886843836

Коментар

Керамични коминни тела от Нови Искър
                      Публикувайте отговор

Коментар

Колега,гледам че вместо линк си получил две страници акъл,което си е типично нашенска черта,и накрая си го намерил сам,но ето един и от мен-
                        “КЕРАМИНЖЕНЕРИНГ” АД, с. Драговищица,

Коментар

Къде ти е линка???

Коментар

Не е точно линк,щото ще ме накажат за реклама,а аз нямам нищо общо с тази фирма.Но като го копираш в адрес бара излиза.Просто инфо за колегата,да избира откъде му е по изгодно,нали форума е за това да си помагаме!!!

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              Като неспециалист, за сега това е най-доброто коминно тяло, което съм виждал. Произведено е в България, по Софийския край, но точно къде?
                              Точно тези мисля ,че налагат ограничение по диаметър ( май бяха до 180 ако не греша ) , което пък от своя страна... , може да не поеме камини с по големи камери , зидана камина и т.н.
                              "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
                              "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Дали е акъл той ще реши,но за керамиката се каза предостатъчно.Просто споделяне.
                                Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X