Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се лепи винил?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Как се лепи винил?

    Имам сглобяем басейн от Метро. Фолиото му изкара 3 сезона. Купих му ново тази пролет, но гледам, че вече е за хвърляне. Та си мисля да си взема син винил от тук и да го лепя. Доколкото знам се лепи с пистолет за горещ въздух и с валяк. И двете ги имам. Ще се радвам, ако някой е лепил такова нещо и сподели някой пиниз. Най-вече ме притеснява, че при разтапянето на двата слоя, частта от горния, която ще излиза извън долния (няма как да се отсече точно), ще залепне за масата. Дали се подлага нещо и какво? Мисля си за парафинирана хартия, но би трябвало да има и по-лесен вариант.
    Последно редактирано от Veselin Monkov; 20-08-12, 07:24.

  • #2
    От: Как се лепи винил?

    Тези дето лепят брезенти за камиони подлагат парче фазер.

    Коментар


    • #3
      От: Как се лепи винил?

      Винила /този за надуваеми играки , дюшеци и други/ съвсем добре си го лепи лепило за ПВЦ тръби. Само трябва първо да пробваш дали твоя го разтваря и технологията на лепене е малко по-особена.
      0888932647

      Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

      Коментар


      • #4
        От: Как се лепи винил?

        Това работи добре:
        http://www.hydrostart.com/3.%D0%90%D...0%98%D0%9F%29/
        LZ1AIV

        Коментар


        • #5
          От: Как се лепи винил?

          Ще се опитам да дам някои съвети от позицията си на човек, занимавал се с продажба и експлоатация на т.нар. "надуваеми замъци" или inflatable bouncers. Не знам какво фолио са използвали за твоя басейн - зависи от големината му. По-големите би трябвало да са от 650 гр/кв.м. Кръпката трябва да е застъпва отвора поне с по 3-4 см от всички страни. Двете повърхности се почистват и обезмасляват с ацетон. Използва се пистолет за горещ въздух с плосък накрайник 4-5 см и температура около 160 - 200 градуса. Хубаво е да имаш помощник. Той държи кръпката повдигната, а пистолетът се насочва между нея и основата. Загряват се едновременно до появата на мехурчета от врящ материал ( и леко започне да пуши) и след това с валячето се притискат една към друга. Постепенно пистолетът се придвижва назад и валячето - след него. Хубаво се залепват краищата защото от там тръгва разлепянето после. На твое място бих потренирал на парчета преди истинското лепене. Операцията изисква определена натренираност.
          Разбира се, можеш да го занесеш на онези с "брезентите" за камиони и те ще го направят добре. но можеш и да си поиграеш. Огледай материала. Ако е стоял 3 години на слънцето и не е от добро качество, може просто вече да е "прегорял" и да започне често да се къса на различни места. Което не пречи да го използваш за опитна площадка, де. Успех!
          00359893488603

          ....нямам си вече LR...

          Коментар


          • #6
            От: Как се лепи винил?

            Благодаря на всички дотук. Сега забелязвам, че както съм написал първия си пост ще кърпя сегашните фолия. Не. Мисля да си взема нов винил и да си направя съвсем ново "корито" с него. Винила не е като надуваемите играчки. Има и плат в него. А оригиналното и второто фолиа наистина бяха като играчките. Имам едно попрокъсано платнище на ремаркето - то ще е опитното зайче.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X