Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прахосмукачка за дома

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Прахосмукачка за дома

    Колеги, предстой ми покупката на нова прахосмукачка за дома.
    Вече имам две здрави, но негодни за употреба - едната и се скъса маркуча при кривките и изпадаха колелцата на четката, другата и се счупи вече четката.
    Т.е. търся някаква прахосмукачка, която да не започвам с ремонтирането на периферията и още на един месец употреба, защото досега това се случва - четките и маркучите не издържат при мен

    И отделно искам да попитам с какъв филтър да взема?
    До сега съм имал само с торбички и незнам как са тези с водните филтри?

  • #2
    От: Прахосмукачка за дома

    За себе си, ако избирах в низкия ценови клас - съвсем определено Samsung. В офиса, в гаража и на вилата имах от други производители, но все "дърпаха" слабо. Иначе са обикновени, с торбичка. Е, едната има и някакъв допълнителен "груб филтър, утайник" или нещо подобно на телескопичната тръба.
    Механични проблеми, като тези, които цитираш не съм имал с нито една от предишните и сегашните!
    Последно редактирано от alex_serviz; 12-08-12, 21:08. Причина: Допълване
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

    Коментар


    • #3
      От: Прахосмукачка за дома

      Около 150 - 200 лв може да се купи Керхер и Лавор.

      Коментар


      • #4
        Re: От: Прахосмукачка за дома

        И аз ще предложа Кархер, макар и румънски, за тези пари. Целия зор е жената да я пробва за 1-2 почиствания и след това индустриалния дизайн ще спре да я притеснява за сметка на всичко останало.

        Коментар


        • #5
          От: Прахосмукачка за дома

          Аз и с Керхер и с Лейвър си имах много ядове (керхер се оказа ,че доста им е западнало сервизното обслужване). Имах и Самсунг с циклонов филтър за твърди частици ( май мотора изгоря заради същия). Последния път като бехме с мацката на шопинг за поредния "боклук" и една женица в една от големите вериги за електроника ми вика - абе що не си земете ей тука имаме едни Деу с постоянен контейнер, малък обем и не мноо мощна чак , ама с метална тръба и беше на промоция 59 лева. Ами работи 4 та година вече тва малко чудовище (не си къса и маркуча защото е леко). Имам и приятел който си има почистваща фирма ( и естествено си чисти вкъщи с про техника , ама не я държи в къщи) и един ден вика - ей изгоре ми прахосмукачката у нас ше хода си зема некоя добра за вкъщи. Посмяхме се с него какво съм си купил (говорим си за почиствща техника и препарати с него защото и аз бях в тоя бизнес известно време) ама и той си зе за вкъщи едно такова евтино деу (само мойто е жълто неговото синьо ). Общия извод беше ,че тия с цени до 300-400 лева са недостатъчно качествени така и така и по-добре да ги третираш като еднодневки - по-добре няколко евтини и като се развали меташ я в кофата и зимаш следващата. Тия за по 150 - 200 лева са само на вид "истински". Верно че посмукват малко по-добре от тия за 50-60 ама трайността им май е обратнопропорционална. За Самсунга май бях дал над 200 лева, Керхера помня точно- 270 лева (защото си ми върнаха парите в Практикер след няколко месеца чакане да ми я оправят). Лейвъра го бях купувал втора употреба и не ми хареса колко неподвижен и тромав е за у дома.
          висете отпуснато

          Коментар


          • #6
            От: Прахосмукачка за дома

            Аз,преди около 3 месеца,си купих,на промоция Rowenta,свалена от 190 на 80 и си я купих веднага.С Hepa филтър е,има защитен клапан,ако засмуче някой плик,да не гръмне двигателя Не е с торбичка,а с кутия,но недостатъкът е ,че събира много малко, 1 литър е кутийката.Иначе е 1900w,аз си мислех,че ще бъде малко,но се зачудих,от де се взе толкоз боклук из тез стаи бре???Смучи си,прахосмукачката,но трябва,ако чистиш целия апартамент,поне два пъти да и изчистиш кутията
            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

            Коментар


            • #7
              От: Прахосмукачка за дома

              Още 1 глас за Ровентата.Имам същата от 1 година,никакви проблеми.Много съм доволен.Моята също я взех на промоция тогава от 200 на 120лв.
              Успех.

              поздрави

              Коментар


              • #8
                От: Прахосмукачка за дома

                А за филтъра не се колебай , избери с воден филтър и ще забравиш за прахоляците
                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

                Коментар


                • #9
                  От: Прахосмукачка за дома

                  4 години караме с един Samsung за 59лв. от Техномаркет. Подарих я на тъщата и още си я ползва, без никакви дефекти.

                  От четири месеца съм със Zelmer. Полска марка. Произвежда се в Полша. То там доста боклуци се поризвеждат, де.
                  Вносител и сервиз са Денси.
                  Взех един от евтините модели, с HEPA филтър е, със защита против изгаряне на двигателя при препълване или запушване (работи - тествах в магазина още). Метални тръби, стабилна конструкция, плавно регулиране на мощността.
                  Невероятно голяма всмукателна мощ - като и махнеш тръбата и си сложиш дланта на дупката за засмукване - можеш да вдигнеш с ръката цялата прахосмукачка. Хеликоптер!
                  Харесва ми - ергоночична е, удобно измислена, не се преобръща по завоите като Samsung-а, чисти по-добре (реално дори не я пускам на пълна мощност), чисти се лесно контейнера (но по-често), гъвкавият маркуч е доста дълъг - около 2.5 метра и не се налага да я тътрузиш много - можеш да почистиш цяла стоя, без да я мърдаш.
                  Цена - 115лв.

                  Проучвах три седмици "пазара" и стигнах до извода, че по-скъпите прахосмукачки (до 300лв.) просто не си струват - не са чак толкова добри, че да си оправдаят цените... Може би още по-скъпите да стават, но пък за 70 квадрата апартамент колко да инвестираш в прахосмукачка?
                  Търсих си пак Samsung, ноналичните в Техното не ми хванаха окото.
                  Не съм искал HEPA, но в тоя ценови клас (на практика всичко над 70лв.) е все така. Явно това е новият фешън - да те закачат веднъж годишно да правиш ТО - смяна на въздушен филтър за 5-10лв...

                  Коментар


                  • #10
                    От: Прахосмукачка за дома

                    Поръчах от Британския Амазон тази :Vax C89-MA-T
                    Чакам я тия дни
                    Цената се върза около 300лв. с доставката.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X