Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискусия на тема: контактите по британски стандарт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дискусия на тема: контактите по британски стандарт

Я каква тема се е заформила тук, Oibo, защо не си ме "повикал" поне да потвърждавам думите ти.
    Поради причината, че и аз имам същият опит като Трамп, мога да заявя, че дори съм си донесъл от тези омразни ви контакти и всички в нас включително и ел. таблото и разводката ми са английски стандарт.
    Да, малко са неудобни, но имам и едно кашонче с преходници. В контактите има вградени бушони, имам с 13ампера и 15ампера мисля, за по-големите мога да проверя довечера.
    Дори кухненските ми уреди са вързани с такива контакти, много е удобно и безопасно за самите уреди. Вярно че в България токовите удари са сведени почти до нула, но покритото мляко нали знаете...

Не се сещам какво повече да напиша, освен че мога да купя салата и да чакам любопитни гости. Значи купувате шише с каквато и да е огнена вода подходяща за салата и идвате да ви показвам контактите на кралицата...

Столове имам 8, така че ако наплива е голям, ще се наложи да се записвате......

П.П. При тези щепсели шансът за малко дете да бръкне в тях е сведен до 0, аз пък съм бъркал като малък с игли за плетене и ето, резултатите за съжаление не закъсняха!!!

Коментар

Първо, има си европейски щепсели с предпазител вътре - единия ми "марков" компютър навремето беше с такъв. Просто не е по стандарт, ами на добра воля. Естествено задължителното наличие на такъв е предимство.

Второ, има европейски щепсели чиито кабел също излиза вертикално, което си е съвсем по стандарт. В стандарта се мъдрят и двата варианта. Ползвата от неможенето да се изключва с дърпане обаче е доста спорна.

Има евентуално уникално предимство - ако има стандарт в коя от двете дупки да е фазата, при използване на такъв контакт винаги знаеш къде е нула и къде фаза в кабела, обаче предвид че стандарта не е масов и трябва да се "съвместява" с европейския - на това реално не може да се разчита.

А има европейски стандарт, при който "земята" е на стърчащо от контакта краче и влиза в щепсела. Ето това вече е "яката рал'та", защото ги няма пластинките в контакта, и за да се загуби маса трябва да е развален щепсела, а не контакта, и реално масата ще се губи само върху тоя щепсел, а не върху всеки, включен в контакта с огънати пластинки. Така и не можах да открия в коя точно държава е такъв стандарта, че да си поръчам разклонители от там. Ако някой знае - ще съм благодарен. Практически всеки компютърен щепсел (а и на повечето вносна техника) може да се включи в такъв контакт, а една от причините за аварии по компютрите често е точно това - огънати или изкривени пластинки на контакта, и от там - липса на маса върху устройството.

Относно шанса малко дете да бръкне в контакта - има и европейски контакти с предпазители в дупките. Малкото дете ще трябва да е доста яко в ръцете, за да може да бръкне в дупката.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

А има европейски стандарт, при който "земята" е на стърчащо от контакта краче и влиза в щепсела. Ето това вече е "яката рал'та", защото ги няма пластинките в контакта, и за да се загуби маса трябва да е развален щепсела, а не контакта, и реално масата ще се губи само върху тоя щепсел, а не върху всеки, включен в контакта с огънати пластинки. Така и не можах да открия в коя точно държава е такъв стандарта, че да си поръчам разклонители от там. Ако някой знае - ще съм благодарен.
        Това е френският стандарт. Мисля, че и в Белгия го използват.
        Последно редактирано от Tramp; 31-05-12, 10:24.
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Сега ако кажеш и как е "разклонител" на френски, цена няма да имаш. Гугъл го превежда на coupleur, което значи и съединител, включително, и съответно нищо не намира. Явно думата е друга.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... Така и не можах да открия в коя точно държава е такъв стандарта, че да си поръчам разклонители от там. Ако някой знае - ще съм благодарен. ...
            http://www.kropla.com/electric2.htm

Коментар

Сега ако кажеш и как е "разклонител" на френски, цена няма да имаш. Гугъл го превежда на coupleur, което значи и съединител, включително, и съответно нищо не намира. Явно думата е друга.
              Multiples prises de courant или Prise multiple.
              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
              No wahalla.

Коментар

Тенкю!. Ще говоря с едни франсета да ми пратят нещо по-читаво, че във франския eBay са кът - има 2-3 варианта.

Коментар

Здравей! Провери в Технополис, там съм виждал такива разклонители на Belkin.

Коментар

Май съм срещал и в ТМТ такива извращения.
                    Това с ваденето на щепсела от контакта с дърпане на кабела според мен е 100% садължително, много пъти съм се спъвал в кабелите на включени машини. Не искам да си представям и как някой ми краде флекса от ръцете, само защото се е спънал в кабела .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

По-здраво и надеждно съединение от английския контакт едва ли има. Плоски ножове, голяма контактна повърхност, дълготрайна и надеждна връзка. Освен това, случайни консуматори, местен тип, не могат да се включат лесно. Използваме ги навсякъде в технологични инсталации, за студийна и специална електроника.
                      За домашно използване са подходящи например за силови контакти - печки, бойлери, различни машини и др. За ръчни инструменти си има преходни съединения, даже и в UK ги ползват.
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X