Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискусия на тема: контактите по британски стандарт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дискусия на тема: контактите по британски стандарт

Английско зарядно за Нокия с тънък накрайник, изпадна оттук:
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...4480&p=1862245

И не, нямам преходник за наш контакт, но то и без него е по-голямо от телефона. Как могат тия англичани да ползват такива големи и гнусни щепсели?

От: Стоки за левче!

Ценят си живота хората, пробвай да го изкараш контакта с дърпане на кабела както правят 90%
    Газ 69 2.4i
    Густо майна, пътят свърши !!!
    GSM: О895 7О6О59

Коментар

Първоначално публикуван от Агоп Серопян (аниматора)
      Ценят си живота хората, пробвай да го изкараш контакта с дърпане на кабела както правят 90%
      Не виждам пречка за това да не се случва, поне съдейки по щепсела. Обясни по-подробно, моля.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кабела излиза вертикално, от долната страна на щепсела и заради това е почти невъзможно да го измъкнеш от контакта, дърпайки кабела. В корпуса на самият щепсел има и предпазител. Хубаво са го измислили англичаните, но за нас е чужда и непозната конструкция. Предполагам заради това не го харесваме. В стенен контакт от "британски стандарт" много лесно се включва "европейски" щепсел- в отвора в горната част (за заземяването) се вкарва нещо с подходящ размер (от пластмаса или дърво) за да се повдигне пластмасовият предпазител за фазата и нулата.
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp
          Кабела излиза вертикално, от долната страна на щепсела и заради това е почти невъзможно да го измъкнеш от контакта, дърпайки кабела. В корпуса на самият щепсел има и предпазител. Хубаво са го измислили англичаните, но за нас е чужда и непозната конструкция. Предполагам заради това не го харесваме. В стенен контакт от "британски стандарт" много лесно се включва "европейски" щепсел- в отвора в горната част (за заземяването) се вкарва нещо с подходящ размер (от пластмаса или дърво) за да се повдигне пластмасовият предпазител за фазата и нулата.
          Вилица.
          От тия пластмасовите, нали ))
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Истинските мъже го правят с ръждив пирон, ама къде ти такива мъже в наше време.
            No wahalla.

Коментар

А не знам. Аз га бех по тия земи бех млад и глупав (ся съм само глупав) и пуцах с Тип 56-2
              Китайското менте един вид. Та ръждивия пирон сме го пропустили и ползвахме вилица
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И какъв е проблемът да изкараш щепсела от контакта, дърпайки го за кабела?

Цяла една отделна тема е колко е голям и грозен английският щепсел и как тук, в Европа можеш да имаш зарядно с габарити 7х30х50мм, а там - ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен
                  И какъв е проблемът да изкараш щепсела от контакта, дърпайки го за кабела?

Цяла една отделна тема е колко е голям и грозен английският щепсел и как тук, в Европа можеш да имаш зарядно с габарити 7х30х50мм, а там - ...
                  Спира да ти се върти флекса примерно

Коментар

Първоначално публикуван от turtey
                    Спира да ти се върти флекса примерно
                    Така де. Аз може да ИСКАМ да спре да се върти флексът.

На половината домакински електроуреди пише "щепселът да е достъпен". Даже НАСТОЯВАМ пералнята сама да си го изниже от контакта, ако тръгне да подскача из стаята. На ръчните инструменти е даже повече от задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey
                      А не знам. Аз га бех по тия земи бех млад и глупав (ся съм само глупав) и пуцах с Тип 56-2
                      Китайското менте един вид. Та ръждивия пирон сме го пропустили и ползвахме вилица
                      Едно от разтърсващите ми преживявания в Африка се дължеше точно на такова менте.
                      При едно от многото спирания на тока заради скъсани жици, реших да ремонтирам един от вечно повредените контакти в къщата. Свързването на жиците щеше да отнеме нормалните 2-3 дни, така, че бях съвсем спокоен. Разчастих полу-стопеният контакт и започнах да го сменям точно със същото менте. В този момент чух, че запалиха генератора. На смяна беше един от пазачите с подходящият прякор "Sleepin' coconut"- много бдителен и съобразителен младеж. Разбира се пак беше стартирал машината под товар. Този мамун, така и не запомни реда- кое след кое се включва. С максимална бързина пуснах кабелите, но все пак няколко коварни електрона успяха да ме застигнат. С много рЕзко движение ги простнах в несвяст. Сигурно още се щурат замаени по западно-африканските жици. Хак да им е!
                      Бях се научил, хващайки кабела, с камшично движение да изваждам щепсела от контакта, но повечето бели хора не го могат. Търтю със сигурност го може.

Ясене, какво я мислиш пералнята- нали системата за удържане на място е триплирана? Важно е маркуча за вода да издържа- пералнята нека си ходи из стаята.
                      No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp
                        Важно е маркуча за вода да издържа- пералнята нека си ходи из стаята.
                        Не. Важното е кабелът за ток да се скъса след маркучите за вода и канал.

Коментар

Така се намалява значително шанса, да си електрокютнеш тъщата, а за много мъже това е важно. Казват, че и за дъщерята на тъщата вършело работа...
                          Като нямаш адаптер за зарядното, мога да те уредя с един стенен контакт по британския стандарт. Има си даже и ключ On-Off, монтиран в корпуса. Никога няма да се чудиш: къде ми е талафона и в кой контакт шибнАх тъпото зарядно.
                          No wahalla.

Коментар

От: Дискусия на тема: контактите по британски стандарт

Аз за късмет нямам тъща. За сметка на това искам котаракът ми да остане жив.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Не виждам пречка за това да не се случва, поне съдейки по щепсела. Обясни по-подробно, моля.

Спарки, нашите щепсели кабелът е вертилано , а на английските е надолу + 3те зъба няма как да се изкара с такова дърпане. Предполагам сте съгласни, че включването и изключвнето на щепселът става хванат здраво за него иначе стават предпоставки за инциденти .Друго което е тук 100% от контактите са с допълнителен ключ за спиране на тока в гнездото. В начаото и аз бях скиптичен, но с времето свикнах
                              Газ 69 2.4i
                              Густо майна, пътят свърши !!!
                              GSM: О895 7О6О59

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X