Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървени Птички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дървени Птички

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
    Разгледах сайта. То това е направо 'индустрия'
    Отивам да търся дървари ...опссс .. дърводелци , да им изхвърлям боклука
    До къде го докара с дърводелците ?!? Моя комшия нещо няма работа и няма материал, бичел няк'ви греди а от тях няма к'во да ми даде. Ама наминах към Враца през един познат дето продава дървен материал та си измуфтих две летви от тия дето ползват да разделят пакетите/връзките с летви . Едната съм я улучил , ща не ща ще се науча да ги пробирам, че с проби, чупене и налучкване не върви.

Ей ги на две пробни.
    (снимките не са омайни, не че по принцип много им се старя, че няма и подходящо място ама... )

С рисуването нещо ме няма, голямо чудене пада к'во да драсна, какъв цвят, къде да го драсна и съответно подбиране на няколко цвята ...... На това второто му окалпазаних отгоре шарките и не са еднакви с тия които се виждат.

п.п. сетих се за един отрязък от "Улицата" - У-У Уча се, уча се http://www.youtube.com/watch?v=vYUnvbum-5o
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

На мен ми харесва как си ги нашарил , а дърводелците , дето намерих ... в момента правят мебели от ПДЧ и ... няма дъски ... а и бях една седмица в София на протестите .... търсенето продължава ...
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

На мен един от "Яйца и Птици" ми донесе едни летвички да си делкам птички (къв съвпадък ).

Само дето са малко стари, половината не ставаха, ама има и добри. Само дето преди цепене ги топя в гореща вода да поседят, че като са сухи и са чупливи и се случваше да се отчупи някое парче от перцата.
        Като ги попаря "преди щипане" и стават малко по гъвкави.

Ей на още една по руски тертип, ама не я нашарах, че я сглобих докато беше още влажна, а пък като съм пробвал да рисувам (силно казано ) върху някое мокро и се разливат по жилите. Та затова пропуснах, а след като се сглоби има участъци където е невъзможно да бръкнеш и щеше да е малко полвинчата цялата работа.

И още малко за пълнеж

това го дупчих с дрелката , не го центрирах добре, ама що годе стана

Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

Сещате ли се за захарните петлета , то май и сега ги има .

Ей ви на пиле на клечка

още едно

и задницата му

Ей на и още няколко от старите

Оставям и такива да си ги рисуват

Взех че си поръчах две длета да си улесня малко жуленето със шкурката, че застудя и не е много приятно да жулиш на вън.

Коментар

Ей ги на две длета + едно пиле

Длетата влизат в употреба, ама и без шкурене не може, но улесняват работата.

Последното и стига съм досаждал.

Коментар

Дялках си аз един индианец, на който в последствие (преди оперяването) му падна вратлето, мразя като си почти на края и да се случи нещо такова ... ама ...

Та понеже си бях наумил, че ще го правя, та се заех с нов. Нали имам цели две длета, та и те влизат в някаква употреба. Да ама почуквам си аз длетото с една летвичка, оформям си нещо нали разбирате, и нещо сякаш не влиза, като погледнах от длетото се отчупило част от режещия ръб ... това говорим за някакъв чам.

Длетата са български, не че съм очаквал кой знае какво за 15-тина лева длето, ама все си мислех, че ще са по-добре от разни китайски, дето комплекта е 15-20 лв. Ония трябва да са кашкавалени .

Абе общо взето не много интензивно ги ползвам тия длета .

Но все пак довърших Вожда , като това кажи речи без длета, колко-толко.

И още малко пилета

Та така, сега ще видя кога ще намеря време да си пожуля, та белкем приведа (до някъде) това длето в работен вид.

Коментар

Да те питам .. сам ли си измисляш моделите ?
                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

СУпер

едит: длетата от къде са ? Аз се занимавам с дърворезба (от дъж на вятър) и имам доста от българските длета, няма да казвам производителя, но като гледам са като твоите. Доста са остр и твърди, но КРЕХКИ, затова внимавай като отнемаш по повечко матерял на веднъж да не напъваш настръни като е забито навътре

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                    Да те питам .. сам ли си измисляш моделите ?
                    Ами относително сам, в смисъл от време на време ровя някакви снимки с птици, руснаците са от малкото (да не кажа, че само техни птички съм виждал нарисувани) та покрай разни техни реших да драскам по нещо по телцата им. Индианеца реших да го правя, че миналата седмица един доставчик се беше зазяпал в първият ми индианец, който си е доста недодялан, та реших че може вместо да го дълбая в тоя един пръст летвичка, да го направя по-голям.
                    Общо взето каквото ми дойде на ум, може да харесам от някъде нещо като детайл, но до сега не съм копирал модел.
                    Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    СУпер

едит: длетата от къде са ? Аз се занимавам с дърворезба (от дъж на вятър) и имам доста от българските длета, няма да казвам производителя, но като гледам са като твоите. Доста са остр и твърди, но КРЕХКИ, затова внимавай като отнемаш по повечко матерял на веднъж да не напъваш настръни като е забито навътре
                    Ами вероятно на същият господин Гу***ки Да май са си твърдички и вероятно за това така се получи. Пуснах му един мейл просто да знае, като му описах какво се е случило и че най-вероятно до термообработката. Аз вчера докато чаках да стане време за път, пожулих и горе-долу успях да го пооправя.
                    Колкото до това, като е забито да не напъвам настрани, ами мисля не съм го правил, просто почуквах отгоре да прорежа под носа от единия до другия край на летвичката (за съкове не може и да говорим).

Коментар

От самото начало следя темата, и мога само благородно да завиждам за умението и постоянството! Прекрасни са! Дори жената ме пита вчера кога ще и направя такава Фтичка, пък може и да се пробвам като остане свободно време.
                      Няма значение колко бавно се движиш и колко дълго вървиш. Важното е да не спираш. - Конфуций

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Пенов Преглед на мнение
                        От самото начало следя темата, и мога само благородно да завиждам за умението и постоянството! Прекрасни са! Дори жената ме пита вчера кога ще и направя такава птичка, пък може и да се пробвам като остане свободно време.
                        Благодаря . Ами пробвай, не се изискват кой знае какво като инструменти, единствено летвичката трябва да си я подбереш, че нали знаеш "от всяко дърво свирка не става"

Ако пък в крайна сметка не успееш или не намериш време, може да се договорим, но транспорта ще качи цената със ... сигурно 50% (а вероятно и с повече), но това на лични, да не сме в разрез с правилата .

Коментар

Познайте вместо дървени птички, как прочетох заглавието на темата първия път

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3586159367_b63199475e.jpg
Прегледи:1
Размер:103.8 КБ
ID:5539361
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Това на Буратино изгората ли е

А това не знам на какво ви прилича, ама ....

Уж да е нещо като архангел, ама качулката на главата 'ич не бие на к'во удара

Лебедче

Баща ми нещо не му се нравят тези орнаментчета по телцата .
                            Ама нали са за украса, шаренийка да има .

Едно по руски тертип, ама нещо му пообъркАх мерките и крилцата излезаха по-къси ... пооплесках го

Ама поне го понашарах

И последното малко дебелато

Долната част на това по руския метод и това последното са от бял бор, че питах дърводелеца, и е много добро за работа, перцата се цепят много добре и е меко за дялане.

Коментар

Стояне,опитай пауновата шарка.
                              DAIHATSU ФЕРОЗА 1.6 16V 0897968887

Коментар

Първоначално публикуван от Божидар Барев Преглед на мнение
                                Стояне,опитай пауновата шарка.
                                Ами да опитам, ама то четката ми някаква стригана, някакви водни боички, и мен не особено ме бива в рисуването, като добавиш към това, че мястото за художествените изяви е 1 сантиметър (ако е по-дебела летвичката може и да е малко повече, ама горе-долу толкова се връзва като площ на перо)

Случайно попаднах на един дето прави разни риби, птици и т.н., не знам с какво ги оцветява ама са като истински.

Та и той имаше няколко снимки на тоя тип пилета

Аз с тези водни бои даже не знам ако взема да ги смесвам (една върху друга) какво мацано дупе с тикви ще се получи

Това се получи малко хилаво, ама така ми се сцепи летвата, пък имаше и сък.

Та така .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X