Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работа на инверторен климатик през зимата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Работа на инверторен климатик през зимата.

Хубава тема. Да споделя и аз. Апартамент 92 кв.м. нов блок изолиран и с ПВС дограма, 1 бр. Хайер 12; 1 бр. Нипон 9; 1 бр. Фуджицу 9 и два бойлера - сметка за Декември 230лв.
    Деца на една и три години - 24 часа е 21 градуса
    Последно редактирано от Sasho74; 10-02-12, 09:26. Причина: редакция
    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

чудя се в блокове с парно как им се занимава да се "топлят" с климатици? И аз имам едни комшии дето ни тормозят почти постоянно с климатици:
      - 1 - постоянно капе и се заледява площадката отпред (пред нас, за разлика от почти цяла София, винаги е изчистено до сухо)
      - 2 - бръмчат адски досадно, а като се обледят, дрънгоренето става непоносимо...
      - 3 - като си спират парното хем се вдига нашата сметка, хем ползват нашата топлина през стените...
      Разбирам да нямат пари, а то... Обратното...
      Ние се топлиме в офиса с климатик, но нямаме съседи (нито парно) и не пречиме на никой... Еми не е като парното - постоянно се усеща едно течение в стаята... Доста неприятен метод за отопление според мен... и то със съмнителна икономия спрямо ТЕЦ...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        чудя се в блокове с парно как им се занимава да се "топлят" с климатици? И аз имам едни комшии дето ни тормозят почти постоянно с климатици:
        - 1 - постоянно капе и се заледява площадката отпред (пред нас, за разлика от почти цяла София, винаги е изчистено до сухо)
        - 2 - бръмчат адски досадно, а като се обледят, дрънгоренето става непоносимо...
        - 3 - като си спират парното хем се вдига нашата сметка, хем ползват нашата топлина през стените...
        Разбирам да нямат пари, а то... Обратното...
        Ние се топлиме в офиса с климатик, но нямаме съседи (нито парно) и не пречиме на никой... Еми не е като парното - постоянно се усеща едно течение в стаята... Доста неприятен метод за отопление според мен... и то със съмнителна икономия спрямо ТЕЦ...
        За всичко си прав колега с изключение на последното. Наблюденията показват че с ТЕЦ е по-скъпо. Например нашият блок е захранен с ТЕЦ до абонатната станция, но никой от 26 апартамента неще да чуе за ТЕЦ. Напатили са се хората.
        Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

А кварталите, които въобще незнаят какво е ТЕЦ?
          -локално парно
          -газификация

.....ами естествено, че климатик! Да по-евтино е от локално парно, да - по-бързо стопля, ако не си бил на адреса. Да - охлажда, когато е нужно. Да - може да достигне доста по-големи стойности от радиатора.

Коментар

Тедо,
            Аз съм един от тези: в блок с ТЕЦ и се топля на климатици.
            Определено ми излиза сметката да се топля на климатици много по-добре от колкото на ТЕЦ. Заблуда е това, че като се отопляваш с нещо алтернативно, вдигаш сметките на комшиите за парно. Според годишното дялово разпределение аз плащам 40% загуби или сградна инсталация - по-точно пропорционалната част, която ми се пада. Но ключовата дума е: "плащам" - т.е. като плащам, аз няма как да вдигам сметката на съседите. Също така, аз като съм си спрял парното, не значи че не се отоплявам и паразитирам от съседите. Даже напротив: отоплявам се и плащам за това, но на ЕРП, а не на Топлофикация. Също така не съм съгласен, че ползвам топлината на съседите. У нас се поддържа 24-25 градуса, а при съседите обикновено е 20-22 градуса, така че топлината по-скоро минава през стената в обратната посока.
            Моите климатици не бръмчат (по-точно не вибрират по панела) - на гумени тампони са с прекъснат винт. Виж, на комшиите над нас климатика е като трактор.
            За 4 години отопление на климатик (тази ми е 5-та) сметката ми показва, че климатиците не само са се изплатили, а и че съм много по- на сметка отколкото ако ползвам парно. Съседите под нас (същия по площ апартамент) плащат със 100-150 лева на месец повече за отопление на парно и при тях е не повече от 20 градуса, а при мен е 25.

И както казваш: не е до липса на пари. Просто обичам да ги харча смислено.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

градусите от климатик и от парно са съвсем други... Как си топлиш коридор, баня и т.н.
              Когато си на парно, навсякъде е топло, а не само в 1-2 стаи... Оттам и заблудата, че е по-евтино на климатик... Говорим за студено време както сега, а не за март-април, когато и без печки може да се изкара...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

С 2 климатика топля целия апартамент: 3 помещения + коридор. В банята си имам тръби, които топлят и които плащам.
                Как го правя: Вратите на целия апартамент седят отворени, без тази на банята.

П.П. Имам 9 месечно бебе, което лази из целия апартамент. Няма как да си позволя да не е достатъчно топло у нас - особено на пода.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X