Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газова камина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газова камина

Здравейте! Имам молба към вас Някой случайно да може да ме посъветва за камина, горяща био-етанол. Поставяла се директно в жилището, топлела 30-50кв.м без проблем и т.н. Гледах в нета, видях разни неща, но нямам опит. Изобщо с газ нямам допирни точки досега. В жилището няма комински тела, а искам уюта на камината през зимните месеци. А същевременно ме интересува и консумацията на кислород, влажността на въздуха.... С други думи искам да избягам от климатика и да спечеля уют във всекидневната. Благодаря предварително!
    Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

От: Газова камина

Чай ся, за какво става въпрос! Био-етанол, иначе казано си е ракия и не вярвам да гориш от желание да я употребяваш по този начин Пък, ако вЕрно имаш достъп до промишлени количества - не това е най-рационалното му приложение. Най-вероятно имаш предвид "био-метан" т. е. метан добит в локален реактор от отпадъци. Гори си се както се гори метан, със стандартни горелки, котли, инсталация и пр. Инвестицията за този реактор, обаче, съвсем не е пренебрежима, а и количествата нужна биомаса са сериозни.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

След като нямаш комин, доста грижи ще ти създаде и обилно отделяната вода, по формата на пАри, отделяна при горенето на газа.
      В противен случай обилният конденз, а след него и мухъла, са ти гарантирани.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ракия никога не бих горил.. Това не мога дори да си го представя. Аз греяна когато я правя гледам да си завра носа над съда, че да няма разхищения. А биоетанол,хм, така пише на сайта
        Имам предвид за тези горящи неща, предлагани от фирма Луминати ООД и тези от Ивком комерс. Идеята ми е, ако някой се е сблъсквал с подобно, да сподели дали е ефективно и удачно.
        Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Ми за спирт си става въпрос. Това "био" си е рекламен лаф във идиотски стил. Не е газ, течен си е, денатуриран и като нищо - синтетичен (всъщност, най-вероятно е такъв).
          Това, което ти е писал майстора за комина е самата истина. И ще е много скъпо това отопление. Тези горелки дето ги продават, може с голямо въображение да им се възложи декоративна функция, но не и рационално-практична.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X