Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
    Гледах и тази. Обаче никак не си представям ограда или подпорна стена на такава височина с ширина 100 см. Даже си мислих как да го обърна да легне на тясната страна, но не става да се затвори капака и "зашие" .Отделно си образуваш двойна хамалогия с камъните като обем.
    Ами отдолу под цените пише: "Цени за габиони с форма, размери и антикорозионно покритие, различни от посочените, можете да получите по запитване от офисите на ... "

Понеже на мен ще ми стои подобен въпрос (че метър дебела стена от габиони ми иде малко множко) смятам да питам, като му дойде времето, могат ли и на каква цена да ми предложат габиони с ширина 0.5 м.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Сигурен съм, че ще се влезе в графата нестандартни размери, разбирай и цени, но не пречи да се провери.Другият ми проблем е ,че по-дългите елементи са по-смислени като цена за единица обем.Обаче нито оградата е права линия , нито искам подпорните стени да са изпънати по конец, основата и тя е крива кано денивелация.
      Не забравям и опасението , че евтините цени/покрития повдигат въпроса и за дълговечността на продукта. Която така или иначе е несравнима с добрата каменна зидария. Не си представям след 20 год. отново да се занимавам със случая.
      Засега решението ми е да издирвам формени камъни.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
        Бе даже ги познавам пичовете. Ама от опит знам ,че ни стаа баш както го пишат. Лично мнение.
        http://vjfgeosystems.com/ufiles/down...ryanovska1.pdf
        Е, тая стена не е стигнала за 10 м до мене.
        http://www.vjfgeosystems.com/bg/%D0%...%B2%D0%BE.html Ще се наложи да я продължа малко за моя сметка. Хубавото е, че има откъде да гледам.
        За тези, които мислят сами да си правят каменна зидария, мога да споделя следното: става бавно и пипкаво, с много, много хамалогия, як кръст и чирака с нищо не помага, само се мота. Всеки камък се избира от купчината за точното място, може да се прехвърлят доста камъни, докато излезе подходящ. Видях доста зор, докато иззидам 2 кубика и да прилича на нещо. С времето сигурно ще придобия опит, но вече няма да имам кръст.
        Последно редактирано от ag ro; 23-05-15, 17:08.
        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
          http://vjfgeosystems.com/ufiles/down...ryanovska1.pdf
          Е, тая стена не е стигнала за 10 м до мене.
          http://www.vjfgeosystems.com/bg/%D0%...%B2%D0%BE.html Ще се наложи да я продължа малко за моя сметка. Хубавото е, че има откъде да гледам.
          За тези, които мислят сами да си правят каменна зидария, мога да споделя следното: става бавно и пипкаво, с много, много хамалогия, як кръст и чирака с нищо не помага, само се мота. Всеки камък се избира от купчината за точното място, може да се прехвърлят доста камъни, докато излезе подходящ. Видях доста зор, докато иззидам 2 кубика и да прилича на нещо. С времето сигурно ще придобия опит, но вече няма да имам кръст.
          Колега напълно споделям твоето мнение. Имах една огромна камара с камъни на вилата и миналта година реших да ги оползотворя като направя декоративна стена 1,5 метра висока и 30 метра дълга. Правих я сам. Отидоха 3 седмици. То не бяха кофражни дъски, то не беше рязане и коване, то не беше укрепване, то не беше бъркане на бетони, наливане, чакане да изсъхне. И пак и пак и пак... Може да излиза и малко по-евтино от габиона, но 2-ри път няма да си ги причиня.
          Тази година съм решил на още едно място да сложа стеничка около 4 метра.
          Някаква идея къде продават заварени габиони? (от твърдо желязо не от тел)
          Нещо такова ми трябва: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:77_big.jpg
Прегледи:1
Размер:26.0 КБ
ID:5718917

Коментар

Здравейте!
            Трябва ми консултант за Варна, за проект и изграждане на стени от габиони, които да подменят съществуващите (зидани с бетонни блокчета) на терасираното ни лозе. Настоящите тераси започнаха да се огъват и ще започнат да се разрушават в някакво бъдещо време, мисля че това се получава заради липсата на възможност водата от есенните дъждове да се отвежда.
            Представям си нещата така - някой да ми направи проект и сметка за целия двор, като поетапно да сменяме старите стени, да не се струпа разхода наведнъж.
            Ще съм благодарна за контакти и съвети.

Коментар

.
              Хаха като те прочетох и се сетих за един от разказите на Хайтов

https://chitanka.info/text/36140-vanju-pravi-duvar

Сори за офтопика.

Коментар

Виж, за отвес не бях се сетил, карам на око и от време на време развалям недогледани участъци.
                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Наскоро заснех на един познат оградата -тип подпорна стена:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2012969.JPG
Размер:354.1 КБ
ID:5743853

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2012971.JPG
Размер:287.5 КБ
ID:5743854Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2012973.JPG
Размер:273.5 КБ
ID:5743855Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2012984.jpg
Размер:91.3 КБ
ID:5743856

Коментар

Тя оградата се вижда на снимките високо горе, това му е баш подпорната му стена. Ако имах такива и толкова камъни - ехеее..., бая пари са хвърлени в този имот. Моите хем малко, хем безформени, та ги зидам като сложен пъзел, когато ми дойде нанагорно в работата и искам малко да си почина.

Коментар

Тя оградата се вижда на снимките високо горе, това му е баш подпорната му стена. Ако имах такива и толкова камъни - ехеее..., бая пари са хвърлени в този имот. Моите хем малко, хем безформени, та ги зидам като сложен пъзел, когато ми дойде нанагорно в работата и искам малко да си почина.
                      И аз съм същият случай като теб , в темата за плетарката ми съм писал и снимал. Влаченето на камъни при мен продължава.
                      Тук става въпрос за вариант на визия габион с лицев камък , ако на някой му хареса.
                      Личното ми мнение е , че не се връзва с хубавото родопско село.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X